Kėdainių PRC su šokiais ir dainomis paminėta mokytojų diena

 Kėdainių PRC su šokiais ir dainomis paminėta mokytojų diena

Kėdainių profesinio rengimo centre (PRC) griausmingai su šokiais, dainomis bei smagiais žaidimais paminėta Tarptautinė mokytojų diena.

Nors Kėdainių PRC ši tradicinė šventė minima kasmet, šiemet ji įgavo visai kitokį pavidalą – šventišką rudens rytą mokytojus pasitiko ne tik mokinių sveikinimai, bet ir neįtikėtinai linksma šventės programa, suvienijusi ir pedagogus, ir jų mokinius.

„Šiemet mokyklai sukanka 35-eri metai, tad labai džiaugiamės, kad šio mažo jubiliejaus proga Tarptautinė mokytojų diena mūsų įstaigoje buvo surengta tokia išskirtinai linksma. Išties tai viena įsimintiniausių švenčių, kokias mums teko švęsti mokykloje.

Pagrindinė renginio mintis buvo mažiau kalbų ir liūdnų gaidų – šventę švęsti reikia linksmai. Ir ši mintis pasiteisino, nes visiems mums netrūko nei dainų, nei šokių, nei linksmų užduočių“, – džiaugėsi Kėdainių profesinio rengimo centro direktorius Dangiras Kačinskas.

Susidėjo iš trijų dalių

Pasak direktoriaus, šventė susidėjo iš trijų dalių: nuo pat ryto pedagogus pasitiko mokyklos koridoriuose iškabinta mokytojų nuotraukų galerija su jiems būdingais ir dažniausiai kartojamais posakiais. Tiesa, nuotraukos dar kurį laiką puoš mokyklos erdves, o vėliau bus išdalintos pedagogams. Antroji ir kone linksmiausia šventės dalis visą mokyklos bendruomenę subūrė į aktų salę, kur šokiai, dainos, žaidimai ir linksmas juokas palietė kiekvieną. Linksmajai daliai pasibaigus įstaigos pedagogai išvyko į Trakų rajone esantį alpakų ūkį.

„Esu labai dėkingas neformaliojo švietimo organizatorėms Liudmilai Kolojanskienei ir Linai Karpienei, taip pat mokinių tarybos koordinatorei Živilei Matukienei bei visai mokinių tarybai ir tiems mokiniams, kurie vedė šį renginį, organizavo ir kitaip prisidėjo prie šios nuostabios šventės įgyvendinimo“, – kalbėjo D. Kačinskas.

Tokios šventės dar nebuvo

„Mūsų visuomenėje vis dar gaji nuomonė, jog „profkėje“ mokosi ne patys šauniausi vaikai, tačiau tiesa ta, kad mūsų įstaigoje yra labai įvairių vaikų. Ši šventė tik įrodė, jog turime nepaprastai kūrybingų, linksmų bei organizuotų moksleivių“, – pasidžiaugė D. Kačinskas ir pridūrė, jog šventė buvo tokia linksma, kad mokytojams nuo juoko net skruostus skaudėjo.

„Turiu pripažinti, jog per ketverius mano vadovavimo metus tokios šventės mūsų mokykloje nebuvo. Vaikai buvo neįtikėtinai gerai pasiruošę, visa mokytojų bendruomenė juokėsi tiek, kad net skruostus skaudėjo, tad renginiui pasibaigus dėkojau vaikams ir sakiau, kad jie tikrai nuostabūs“, – šventei pasibaigus džiaugėsi direktorius.

[#gallery=1579#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video