Šeštadienį Kėdainiuose – baikerių sezono atidarymas

 Šeštadienį Kėdainiuose – baikerių sezono atidarymas

Jau rytoj Kėdainių motociklininkai atidarys dviračių transporto priemonių važinėjimosi sezoną. Kolona, kurioje riedės ir dviračiai, ir triračiai, ir keturračiai motociklai, ir netgi mopedai, 15 valandą tradiciškai pajudės nuo aikštelės, esančios greta Kėdainių „Autoserviso“, J. Basanavičiaus g. 95.

[quote author=“G. Kazilionis“]Apžiūrinėsime vieni kitų motociklus, aptarsime, kaip išsiilgome kelionių per žiemą, koks buvo praėjęs sezonas ir ko laukiame šiame, kokias keliones planuojame, kaip motociklus pasitobulinome.[/quote]

Saulė ar lietus – vis vien riedės

„Žada gera orą, ir tai labai džiugina. Bet kuriuo atveju – saulė ar lietus, sniegas ar kruša – rytoj važiuojam“, – „Rinkos aikštei“ sakė vienas iš renginio organizatorių Gediminas Kazilionis.

Veiklos netrūks

Kėdainių miesto ir rajono baikeriai sutartoje vietoje rinktis pradės jau 14 valandą. „Suvažiuos miesto ir rajono motociklų entuziastai, ketina atvykti mūsų bičiuliai iš Kauno ir Panevėžio. Tikrai bus, į ką paganyti akis – apžiūrinėsime vieni kitų motociklus, aptarsime, kaip išsiilgome kelionių per žiemą, koks buvo praėjęs sezonas ir ko laukiame šiame, kokias keliones planuojame, kaip motociklus pasitobulinome, – šyptelėjo G. Kazilionis. – Į sezono atidarymą atvyks ir du mūsų kraštiečiai, kurie užsiima motociklų remontu ir jų gražinimu. Jiedu čia parodys savo nestandartinius motociklus, kuriuos, realiai, išvysti galima tik kartą metuose – per sezono atidarymą, nes vėliau jie parduodami į užsienį.“

Po žygio miesto gatvėmis – Šv. Mišios

15 valandą motociklų kolona pajudės iš susitikimo vietos. Lydimi policijos pareigūnų, sezono atidarymo dalyviai važiuos J. Basanavičiaus gatve link Vilainių. Iš ten sugrįš Šėtos ir Tilto gatve, o iš pastarosios Lakštingalų gatve judės link miesto pakraštyje esančios Gedimino gatvės.

Tada kolona pajudės Josvainių link, o iš šio miestelio – į Krakes.

„Krakėse, Šv. Apaštalo evangelisto Mato bažnyčioje mūsų laukia Šv. Mišios, bus šventinami ir motociklai, linkint jiems sėkmės keliuose. Po to pasigrožėsime Dotnuvos miesteliu ir grįšime namo“, – kalbėjo vienas iš renginio organizatorių.

Laukia ir važiuotų, ir pėsčių

Rytoj renginyje laukiami ne tik motociklininkai ar motorolerininkai. „Kviečiame visus, kurie mėgsta laisvės pojūtį, vairuoja dvirates transporto priemones ir nori smagiai praleisti laiką bendraminčių būryje, – kviečia G. Kazilionis. – O taip pat ateikite ir tie, kurie nori tiesiog pasižiūrėti, pasmalsauti ar nusifotografuoti. Visi, kam tik įdomu. Dėl to ir pradedame būriuotis visa valanda anksčiau.“

Didieji miestai – kitą savaitgalį

Šį savaitgalį motociklininkų sezono atidarymą paminėję gimtajame mieste, kraštiečiai jau kitą savaitgalį, gegužės 5 dieną, dalyvaus ir Lietuvos Baikerių kongreso 2018 m. sezono atidaryme.

Bendroje kolonoje su kitų šalies baikerių klubų nariais, Kaune, o po to ir Vilniuje važiuos ir visas būrys motociklininkų iš Kėdainių.

Pernykščio moto sezono atidarymo akimirkos – nuotraukų galerijoje:

[#gallery=736#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video