Velykų dekoracijos – įsileiskite daugiau pavasario iš gamtos

 Velykų dekoracijos – įsileiskite daugiau pavasario iš gamtos

Salonas „Gėlių kraitė“ kaskart originaliai pasipuošia visoms didžiosioms metų šventėms. Ne išimtis ir Velykos. Parduotuvėlės savininkė Ingrida Dovydienė pataria šios šventės dekoracijoms per daug neišlaidauti, mat beveik viską, ko reikia, galima rasti gamtoje.

„Manau, kad Velykų šventei labai puikiai namus papuošti galima vien iš gamtinių elementų. Tai juk atgimimo, prisikėlimo šventė. Pavasaris! Nesvarbu, kad už lango dar labai žvarbu – bundančios gamtos ženklų apstu. Saulė kyla vis aukščiau, o ir sugrįžusių paukščių balsai neleidžia pamiršti, kad žiema jau tikrai baigėsi. Tad ir Velykos turėtų būti vienas džiaugsmingiausių metų laikotarpių.

Reikia save džiuginti, kelti sau nuotaiką, o tą puikiai galima padaryti puošiant namus. Velykinę nuotaiką namuose susikurti nėra nei labai sudėtinga, nei brangu. Nes Velykų dekoracijoms, kaip jau minėjau, tinka viskas iš gamtos – šakos, šakelės, samanos, bebundantys pumpurai ir kt. Merkite visa tai į vazas, dėkite į dubenius. Koks pavasaris be paukštelių? Kompozicijas paįvairinkite išpūstais vištų, ančių, putpelių ar kitų paukščių kiaušiniais, plunksnelėmis. Galima jas puošti ir pirmaisiais pavasario žiedais, snieguolėmis, hiacintais, tulpėmis ir t.t. Gėlės nebūtinai turi žydėti, jų žali lapeliai taip pat labai puošia namus.  Dar Velykoms puikiai tinka javų želmenys. Pavyzdžiui, aš velykinėms kompozicijoms dažnai naudoju ir paprasčiausius svogūnų sodinukus, labai pavasariui tinkančia gėle – burbuliu. Mūsų salonėlis itin mėgsta natūralumą, todėl kompozicijose paprastai vyrauja natūralios gamtos medžiagos bei spalvos – juk tai yra be galo gražu!“ – pastebi Ingrida.

[#gallery=1333#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video