Šv. Jurgio bažnyčioje – vainikų šventinimas

 Šv. Jurgio bažnyčioje – vainikų šventinimas

Gruodžio mėnuo – jau visai čia pat. Ko gero, jau tikrai ne per anksti imti ruoštis didžiosioms metų šventėms – pinti vainikus, ruošti kitas šventines dekoracijas. Kalėdiniai Advento vainikai – ne tik puošmena, bet ir gilias tradicijas bei svarbią prasmę turintis šventinis atributas.

Advento vainikas turi būti apskritimo formos, mat apskritimas nuo senų laikų yra amžinumo ir vienybės ženklas. Kaip ir žiedas, taip ir vainikas yra ištikimybės ženklas, Dievo ištikimybės pažadams ženklas. Dėl šios reikšmės Advento vainikas turi išlaikyti savo apskritimo formą ir netapti kokia nors gėlių su keturiomis žvakėmis kompozicija.

Visada žaliuojančios eglės arba pušies šakos, kuriomis vainikas puošiamas, išreiškia viltį ir nesibaigiantį amžiną gyvenimą. Vainikas puošiamas raudonomis arba violetinėmis juostomis. Raudona spalva yra Jėzaus, tapusio žmogumi, meilės simbolis, o violetinė – atgailos ir pasiruošimo Jo atėjimui ženklas.

[quote author=“Aut. past.“]Kalėdiniu laikotarpiu Šv. Jurgio bažnyčioje vyks tradicinė Advento vainikų paroda.[/quote]

Keturios žvakės reiškia keturias Advento savaites. Pirmoji žvakė vadinama Pranašo arba Vilties žvake, antroji – Betliejaus žvake, trečioji – Piemenų arba džiaugsmo žvake, ketvirtoji – Angelų arba meilės žvake.

Kalėdiniu laikotarpiu Šv. Jurgio bažnyčioje vyks tradicinė Advento vainikų paroda.

Vainikai kartu su kalėdaičiais bei „Carito“ akcijos „Gerumas mus vienija“ žvakelėmis bus šventinami pirmąjį Advento sekmadienį, gruodžio 3 d., 10 ir 12 val. Vainikus į bažnyčią galite atnešti kiekvieną rytą, taip pat ir sekmadienį.

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video