Kapinių prekyba: keičiasi žmonių įpročiai

 Kapinių prekyba: keičiasi žmonių įpročiai

Lapkričio 1-ąją prie Kauno gatvės kapinių šurmuliavo tikras gėlių, puokščių ir žvakių turgus. Kapines iš visų pusių buvo apspitę prekybininkai. Tiesa, jie pastebėjo, kad šiemet žmonės pirko daug mažiau, todėl kainos krito, o kai kuriems nepavyko beveik nieko uždirbti. Negana to, ir taip prastą prekymetį sugadino popietę pradėjęs lyti lietus.

Mažiau žmonių

Prekybininkai pasakojo, kad šiais metais žmonių, atvykstančių aplankyti kapų būtent lapkričio 1-ąją, buvo išties mažiau. Mažiau žmonių – mažiau pirkėjų bei pelno.

„Turbūt reikės pirkti vieniems iš kitų. Matote, kad žmonių nėra, nėra kam pirkti. Atrodo, į kapus eina, bet link mūsų mažai labai užsuka. Prekyba labai prasta, ypač šiandien. Ankstesnėmis dienomis buvo kiek geresnė“, – geros nuotaikos neprarado kalbinti prekybininkai.

Krito kainos

Dėl mažo pirkėjų aktyvumo ir didelio pasirinkimo prekeiviai buvo priversti mažinti ir kainas. Štai chrizantemų kainos krito apie 30 procentų. Jų kelmelį buvo galima įsigyti ir už 1 eurą. Kapinių pašonėje daugiausia buvo prekiaujama chrizantemomis ir jau pagamintais gėlių krepšeliais. O jų kainos labai svyravo – nuo vieno iki dešimties eurų. Viską lemia krepšelio dydis, gėlių kompozicija, sunaudotų gėlių kiekis, rūšis. Štai šiais metais taip išpopuliarėjusių viržių kapinių pašonėje buvo matyti tik kur ne kur, vos keliose vietose. Pasak pirkėjų, lapkričio 1-ai dienai žmonės jau būna pasisodinę gėles, todėl dažniausiai perka krepšelį ar gėlės žiedą.

Skelbė akcijas

Kainų pasiutpolkės šį kartą prie kapinių tikrai nebuvo. Didiesiems prekyboms tinklams paskelbus apie kapų žvakėms taikomą 40 procentų nuolaidą, neatsiliko ir prekybininkai. Pigiausiai kapų žvakelę buvo galima įsigyti už 30 euro centų. Tačiau ir čia buvo kažkoks štilis.

„Šiemet visai neina prekyba. Žiūriu, visi atsineša, atsiveža iš miesto, maišeliuose jau neša. Vienas kitas ateina ir perka čia. Matyt, keičiasi žmonių įpročiai. Vis daugiau jų atvyksta jau apsipirkę, o kapus papuošia taip pat anksčiau, dar prieš šventes. Taigi, mums tai ne į naudą“, – svarstė vienas iš prekybininkų.

Sugadino lietus

Ir taip prastą prekybą dar pagadino ir popietę pradėjęs lyti lietus. Kapinėse žmonių dėl prasto oro vis mažėjo, tad ir perkančiųjų buvo mažiau. Panašu, kad šįmet labai daug gėlių, krepšelių, kapų žvakių prekybininkams teko vežtis atgal namo. Iškeliaus šios prekės į turgus, parduotuvėles, tad nuostolių šioje prekyboje tikrai nebus. Bet gera prekyba galėjo pasigirti vos vienas kitas iš dešimčių prekybininkų.

 

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video