Ir plaukė, ir strėlytes mėtė, ir kareivišką košę valgė

 Ir plaukė, ir strėlytes mėtė, ir kareivišką košę valgė

Praėjusios savaitės pabaiga buvo aktyvi krašto neįgaliesiems. Rajono neįgaliųjų sporto varžybose, penktadienį vykusiose Vilainių rekreacijos ir sporto pramogų komplekse, varžėsi rajono Neįgaliųjų draugija, Lietuvos kurčiųjų draugijos Kėdainių pirminė organizacija, VšĮ „Gyvenimo namai sutrikusio intelekto asmenims“, Kėdainių rajono paraplegikų (žmonių su judėjimo negalia) asociacija bei VšĮ Kėdainių neįgaliųjų reabilitacijos ir sporto klubas.

[quote author=“Ž. Važgauskienė“]Neįgalieji sportuoti nori lygiai taip pat, kaip ir kiti. O Kėdainiuose tam sudarytos puikios sąlygos. Tik noro reikia.[/quote]

Išsidalijo medalius

Varžybų dalyviai susirungė plaukimo, stalo teniso ir bočios rungtyse. Stalo tenise neįveikiami buvo ir visas tris prizines vietas išsidalijo VšĮ Kėdainių neįgaliųjų reabilitacijos ir sporto klubo atstovai. Bočios rungtyje pirmąją ir antrąją vietas iškovojo rajono paraplegikų asociacijos komandos, trečiąją – neįgaliųjų draugijos narės.

Negalia netruko sportuoti

Trumpai atsikvėpusi, jau šeštadienį, VšĮ Kėdainių neįgaliųjų reabilitacijos ir sporto klubo komanda patraukė į Ukmergę, kur Dukstynos pagrindinėje mokykloje dalyvavo žmonių su fizine negalia respublikiniame bočios ir smiginio turnyre.

Nors medalių nė vienoje iš šių sporto šakų iškovoti nepavyko, sportininkai pernelyg nesusikrimto – svarbiausia juk dalyvauti, o ne laimėti.

„Visada mielai laukiame sportuoti norinčių žmonių. Praleisti laiką, pabendrauti su panašaus likimo žmonėmis, bendraminčiais, sustiprinti sveikatą – sportas juk gerina bendrą fizinę būklę. Jau nė nekalbu apie tai, kad sportas atneša gerų emocijų ir suvienija. Štai rajono paraplegikai po varžybų visus vaišino kareiviška koše, – pasakojo Žaneta Važgauskienė, VšĮ Kėdainių neįgaliųjų reabilitacijos ir sporto klubo bei VŠĮ „Gyvenimo namai sutrikusio intelekto asmenims“ kineziterapeutė. – Tai puiki proga pakeisti aplinką, išvykti į kitus mietus. Neįgalieji sportuoti nori lygiai taip pat, kaip ir kiti. O Kėdainiuose tam sudarytos puikios sąlygos. Tik noro reikia.“

 

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video