Kėdainių verslininkai imasi iniciatyvos

 Kėdainių verslininkai imasi iniciatyvos

Kėdainiai nuo seno garsėja kaip pramonės ir žemės ūkio kraštas. Šiandien norisi pasidžiaugti smulkiais ir vidutiniais krašto verslininkais, kurie imasi naujų iniciatyvų, kuria naujas darbo vietas, keičia mūsų miesto vaizdą, o rajono savivaldybės biudžetas jų dėka gauna solidžias įplaukas. Jau ne vieną dešimtmetį Kėdainiuose veikiantis vartotojų kooperatyvas ieško vis naujų savo veiklos galimybių, teikiant kokybiškas ir reikalingas paslaugas rajono gyventojams.

Nuomoja visą kompleksą

„Viskas vyko po truputį. Pradžioje mes pastatėme naują prekyvietę, po to ėmėme atnaujinti ir kitas buvusias mūsų patalpas už jos. Taigi po truputį darbai vyko ir ten. Šiuo metu turime tai, ką turime. Kėdainiečiai juk pastebi, kad anksčiau nenaudojamose mūsų patalpose, dabar praktiškai užimtos visos vietos, net žalieji plotai išnuomoti, ten viena įmonė prekiauja savo produkcija“, – pasakojo Rimvydas Rasčiauskas, Kėdainių rajono vartotojų kooperatyvo vadovas.Rimvydas Rasčiauskas, Kėdainių rajono vartotojų kooperatyvo vadovas, džiaugiasi, jog nenaudojamose patalpose kuriasi naujos įmonės./ A. Barzdžiaus nuotr.

Patalpas nuomojasi

Pasak kooperatyvo vadovo, visos pastatuose įsikūrusios įmonės patalpas nuomojasi. Nuomotojų ratas vis plečiasi ir jau greitai neliks nenaudojamų patalpų.

„Pastate įsikūrė autoservisas, taksi dispečerinė, grūdų įmonės padalinys, iškabų cechas, kiti sandėliai ir įmonės. Buvusiuose Raikopsąjungos gamybines patalpas nuomojasi net rajono savivaldybė, mat čia puiki vieta dalinti maistą nepasiturintiems, puiki vieta produkcijai laikyti. Tam sudarytos visos sąlygos.

Net tarp prekyvietės ir tarp gamybinių pastatų esančią žaliąją zoną išsinuomojo viena įmonė, prekiaujanti gėlėmis, vaismedžiais, įvairiais sodinukais. Šiuo metu įrenginėjamos biuro patalpos. Kai jos bus įrengtas, pastatas praktiškai visas bus užimtas, atnaujintas, nebeliks nenaudojamų patalpų.

Vaizdas keičiasi tiesiog akyse, mat miestas netuštėja, o atvirkščiai – jame daugėja įvairias paslaugas teikiančių įmonių, kurioms patalpas patogiausia nuomotis, nes, kaip žinia, įsigyti patalpas mieste yra tikrai ganėtinai brangu, tad šis variantas yra priimtiniausias verslininkams“, – paaiškino R. Rasčiauskas.

Atnaujina ir parduotuves

Kėdainiečiai bei miesto svečiai pastebi, kad atnaujinamos ir rajono kooperatyvui priklausančio „Aibės“ tinklo parduotuvės tiek mieste, tiek rajone.

„Kėdainiečiams turbūt labiausiai patinka atnaujinta parduotuvė „Pušelė“. Ji savo vaizdą pakeitė iš esmės. Parduotuvė dabar moderni, puošia miestą, traukia ir džiugina pirkėjus. Taip pat pagal galimybes atnaujiname ir parduotuves, esančias kaimuose. Norime būti modernūs ir prisidėti prie gražėjančio Kėdainių miesto bei rajono“, – džiaugėsi Kėdainių rajono vartotojų kooperatyvo vadovas.

[quote author=“R. Rasčiauskas“]Viskas vyko po truputį. Pradžioje mes pastatėme naują prekyvietę, po to ėmėme atnaujinti ir kitas buvusias mūsų patalpas už jos. Taigi po truputį darbai vyko ir ten. Šiuo metu turime tai, ką turime. Kėdainiečiai juk pastebi, kad anksčiau nenaudojamose mūsų patalpose, dabar praktiškai užimtos visos vietos, net žalieji plotai išnuomoti.[/quote]

Kuriasi ir kiti

Akylesni kėdainiečiai kasdien pastebi prie „Giraitės“ turgaus plušančius statybininkus, sunkiąją techniką. Ten numatoma pastatyti apie 450 kvadratinių metrų pastatą. Ten „Giraitės“ turgų valdanti įmonė „Baltisches Haus“ taip pat nuomos prekybines patalpas. Tai patvirtino minėtos įmonės projektų vadovas Antanas Bagušis.

Investavo ir pernai

Kėdainiuose smulkiųjų verslininkų daugėjo  ir pernai, mat į šalia prekybos centro „Lidl“ esantį kažkada buvusios prekyvietės pastatą bei padangų montavimo dirbtuves įsikėlė būrys smulkiųjų verslininkų. Kėdainiečių jau „oranžiniu“ pramintą pastatą atnaujinti nusprendė iš Kėdainių rajono vartotojų kooperatyvo jį įsigijusi ta pati įmonė, dabar valdanti „Giraitės“ turgų.  

Panašu, kad „Baltisches Haus“ investicijos Kėdainiuose pasiteisino. Pasak A. Bagušio, kėdainiečiams ši vieta labai patraukli, mat žmonės pripratę apsipirkti „Giraitės“ turguje. O ko neranda turguje – randa aplinkinėse parduotuvėse.

Pramonės rajone – nauja gamykla, cechas

Darbai pagaliau judėti pradeda ir Kėdainių laisvojoje ekonominėje zonoje (Kėdainių LEZ). Jau prieš ketverius metus žadėjusi įsikurti įmonė, pagaliau statoma – pradėti trąšų gamybos įmonės statybų darbai.

Kėdainių LEZ taip pat plečiami „Rivonos“ sandėliai. UAB „Rivona“ Kėdainių sandėlis stato naują cechą. Visoms naujoms įmonėms ir cechams bus reikalingi darbuotojai, tad Kėdainiuose daugės darbo vietų.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video