Po vasaros pertraukos – ir antroji pergalė

 Po vasaros pertraukos – ir antroji pergalė

Šeštadienio popietę Kėdainių „Nevėžio“ vienuolikė pergalingai sužaidė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Pirmos lygos aštuonioliktojo turo rungtynes. Išvykoje Panevėžyje, Aukštaitijos stadione, kėdainiečiai parklupdė vietos „Panevėžį“ rezultatu 3:1 (0:1).

Pasižymėjo ir naujokas. Trisdešimt septintąją susitikimo minutę pirmąjį varžybų ir savo įvartį komandoje pelnė Kėdainių „Nevėžio“ naujokas, puolėjas Jevgenij Moroz (1:0). Primename, kad J. Moroz prie „Nevėžio“ prisijungė liepos pabaigoje. Iš „A“ lygoje rungtyniaujančio Utenos „Utenio“ žaidėjas išėjo po nesutarimų su komandos treneriu.

Po rungtynių pertraukos, 54-ąją susitikimo minutę rezultatą išlygino „Panevėžio“ puolėjas Edvardas Tamulevičius (1:1).

Vienuolika minučių – du įvarčiai. Pirmasis Kėdainių „Nevėžio“ ir Panevėžio „Panevėžio“ susitikimas pačioje sezono pradžioje pasibaigė lygiosiomis 0:0.

Šįkart lygiųjų scenarijus nepasikartojo: mačui Panevėžyje artėjant link pabaigos, 79-ąją minutę įvartį pelnė FK „Nevėžis“ saugas Andrei Liasiuk (2:1).

Pačioje pabaigoje, 90-ąją minutę pasižymėjo čiurnos traumą tik ką išsigydęs kėdainiečių vienuolikės saugas, rezultatyviausias praėjusio sezono „Nevėžio“ žaidėjas ir vienu rezultatyviausių pirmenybėse buvęs Aretas Gėgžna (3:1).

Antroji iš eilės. Tai – antroji kėdainiečių pergalė po vasaros pertraukos, kuri truko beveik tris savaites.

Šešiais naujais žaidėjais pasistiprinęs Kėdainių „Nevėžis“ prieš savaitę savų sirgalių akivaizdoje rezultatu 2:0 įveikė Tauragės „Tauro“ vienuolikę.

Kitos – pajūryje. Antradienį, rugpjūčio 8 dieną, Kėdainių „Nevėžis“ vyksta į Palangą, kur LFF Pirmos lygos devynioliktojo turo rungtynėse ginklus surems su vienu iš pirmenybių lyderių – FK „Palanga“.

Pirmojoje šių ekipų akistatoje rezultatu 3:0 stipresni buvo kėdainiečių varžovai.

Šiame sezone Palangos „Palanga“ yra iškovojusi dešimt pergalių, keturis kartus pralaimėjusi ir du – sužaidusi lygiosiomis.

Pirmenybėse palangiškiai žygiuoja antri.

Septinti. Tai buvo trečiasis Kėdainių „Nevėžio“ mačas LFF Pirmos lygos antrajame rate šiame sezone.

Su aštuoniomis pergalėmis, penkiomis nesėkmėmis ir keturiomis lygiosiomis Kėdainių vienuolikė užimta septintąją vietą tarp penkiolikos ekipų.

Kėdainiečiai yra įmušę 26 ir praleidę 17 įvarčių.

Rezultatyviausi. A. Gėgžna ir šiame sezone išlieka vienu daugiausiai įvarčių komandai pelnančiu žaidėju. Savo sąskaitoje saugas šiame sezone turi įsirašęs penkis įvarčius. Tiek pat yra pelnęs ir A. Liasiuk. Po tris – saugai Rimvydas Lipnevičius, Rokas Mikuckis ir puolėjas Evaldas Kugys.

 

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video