Paaiškėjo geriausi šachmatininkai ir šaškininkai

 Paaiškėjo geriausi šachmatininkai ir šaškininkai

Kėdainių rajono neįgaliųjų draugijoje tradiciškai užvirė kovos prie šaškių ir šachmatų stalų. Jėgas protų ir pirštų kovoje išbandė rajono neįgaliųjų draugijai priklausančio VŠĮ Kėdainių neįgaliųjų reabilitacijos ir sporto klubo, gyvuojančio kiek ilgiau nei dvejus metus, nariai.

Čempionas – nenugalėtas

Individualiame vyrų šaškių turnyre susigrūmė penki dalyviai. Neįveikiamas buvo daugkartinis šios sporto šakos čempionas kraštietis Zenonas Piliukaitis. Antrąją vietą iškovojo Romualdas Račinskas, trečias liko Vasilijus Aleinikovas.

Tiek šaškės, tiek šachmatai – pamėgtos Kėdainių rajono neįgaliųjų draugijos narių rungtys./ VŠĮ Kėdainių neįgaliųjų reabilitacijos ir sporto klubo nuotr.Moterų šaškių rungtyje dalyvavo keturios moterys. Joje triumfavo Daiva Sipavičienė. Antroji liko Birutė Žilinskienė, trečioji – Nijolė Račinskienė.

Ir šaškėse, ir šachmatuose

Vyrų šachmatų rungtyje taip pat varžėsi penki dalyviai. Pirmąja vieta džiaugėsi Jonas Tumosa, antrąja – Borisas Semianikovas, trečiąja – Skirmantas Brazauskas.

Moterų šachmatų rungtyje dalyvavo dvi moterys. Po atkaklios kovos primąją vietą iškovojo Juzė Lučinskienė, antrąją, kaip ir šaškėse, – Birutė Žilinskienė.

Mažytė repeticija

Šaškių ir šachmatų rungtys – ne paskutinės, kuriose VŠĮ Kėdainių neįgaliųjų reabilitacijos ir sporto klubo nariai ir narės jėgas išbandė šią vasarą. Jie dar susirungs stalo teniso rungtyje.

Beje, vasaros varžybos – tai nedidelė repeticija prieš Lietuvos neįgaliųjų sporto žaidynes, rugsėjo 8 dieną vyksiančias Kaune.

Rašo eiles, dainuoja ir mezga

VŠĮ Kėdainių neįgaliųjų reabilitacijos ir sporto klube – per keturiasdešimt narių. Susitikimuose klubo nariai žaidžia smiginį, tenisą, bočią, krepšinį, šaškėmis, šachmatais, užsiima ir atpalaiduojančia mankšta. Rugpjūtį klubo nariai ruošiasi į pasivaikščiojimą su šiaurietiškomis lazdomis.

Tiesa, Kėdainių rajono neįgaliųjų draugijos nariai ne tik sportine veikla užsiima. Jie turi ir literatų, ir muzikos būrelius, užsiima amatais – mezga, pina, siuva ir siuvinėja.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video