Išgąstinga penktadienio popietė: Smilgos gatvėje įgriuvo balkonas (video)

 Išgąstinga penktadienio popietė: Smilgos gatvėje įgriuvo balkonas (video)

Penktadienį perpiet, apie 12:30 val., įgriuvo Smilgos gatvės 1-ojo namo penktajame aukšte esančio buto balkono stogo plokštė. Ją laikiusios metalinės konstrukcijos griūties metu buvo stipriai pažeistos.

[quote author=“A. Eidimtas“]Stogo plokštė įgriuvo dėl nežinomų priežasčių ir liko pavojingai kabėti.[/quote]

Laiptinės gyventojai buvo nedelsiant evakuoti, eismas Smilgos gatve buvo sustabdytas.

Iškvietė pagalbą išgirdę baisų triukšmą

Žemesniųjų aukštų kaimynai išgirdo labai stiprų dundesį, po kurio žemyn pasipylė plytos ir nuolaužos. Didžioji jų dalis krito į prie laiptinės esantį gėlynėlį, tiesa, nuolaužų kliuvo ir važiuojamajai daliai.

Į įvykio vietą atvyko du ugniagesių gelbėtojų ekipažai, greitosios medicinos pagalbos darbuotojų komanda bei dujotiekių remonto darbuotojai.

Atvyko pagalba iš Kauno

„Viename penktojo aukšto balkone įgriuvo stogo plokštė. Stogo plokštė įgriuvo dėl nežinomų priežasčių ir liko pavojingai kabėti, – „Rinkos aikštei“ sakė Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Andrius Eidimtas. – Iš rajono atvyko speciali technika, kurios pagalba galėjome nukelti plokštę, laikomą deformuotų metalinių konstrukcijų, surinkti balkone pabirusias nuolaužas ir užkirsti kelią didesnei nelaimei.“

Gyventojas buvo darbe

Buto gyventojas, 28-erių metų Tomas įvykio metu buvo darbe. Sulaukęs kaimynų skambučio, atskubėjo į įvykio vietą.

Buto šeimininkas tikina jokių ženklų apie gresiančią nelaimę pastebėjęs nebuvo.

Kaimynai yra pastebėję plyšių sienose

Lauke, greta namo susibūrę evakuotosios laiptinės gyventojai operacijos metu buvo itin sunerimę. Jie tikino, kad atlikdami savo butų šiltinimo darbus, sienose buvo pastebėję žiojančių skylių.

„Žinojome, kad nelaimė tyko už kampo. Namo sienas apėmęs pelėsis, vienoje namo sienoje esanti ir skylė. Laimei, niekas nenukentėjo“, – guodėsi Smilgos g. 1 gyventojai.

[#gallery=845#]

Kėdainiuose – retas atvejis

Anot Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko A. Eidimto, balkonų griūtys Kėdainiuose – retas reiškinys. „Statistikos su savimi šiuo metu neturiu, bet tikrai ne kasdien susiduriame su tokiais įvykiais“, – patikino A. Eidimtas.

Kėdainių PGT viršininkui antrino ir Kėdainių priešgaisrinės pagalbos Pirmosios pamainos vadas Arūnas Daukša: „Šį darbą dirbu jau dvidešimt dvejus metus. Per tą laiką mano kolegoms panašių situacijų pasitaikė. Man asmeniškai – pirmąjį kartą.“

Nukentėjusių nėra, bet įvykis verčia sunerimti

Laimei, tuo metu, kai žemyn pasipylė plytos ir nuolaužos, lauke, po balkonais nebuvo nei praeivių, nei transporto priemonių. Žemiau esančių aukštų balkonai tuo metu taip pat buvo tušti, niekas nenukentėjo. Tačiau nelaimė primena – statinių griūties pavojai tyko netikėtose vietose ir netikėtu metu.

[quote author=“A. Eidimtas“]Statistikos su savimi šiuo metu neturiu, bet tikrai ne kasdien susiduriame su tokiais įvykiais.[/quote]

Balkono stogo konstrukcijos griūties priežastis aiškinsis iš laikinosios sostinės atvykę specialista.

Neatmetama, kad prie incidento, įvykusio sename daugiabutyje name, galėjo prisidėti drėgmė ir lietaus vanduo.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video