Seniūnijų žaidynės persirito į antrąją pusę

 Seniūnijų žaidynės persirito į antrąją pusę

 Savaitgalį Kėdainių rajono savivaldybės seniūnijų žaidynių „Sportas visiems 2017“ dalyviai susirungė strėlyčių mėtymo, šaškių ir paplūdimio tinklinio rungtyse.

[quote author=“G. Misius“]Kaimo gyventojai, savaime suprantama, ūkio darbuose prisijuda ir prisisportuoja, tačiau žaidynės – proga išeiti iš namų, pabendrauti, leisti laiką su bendraminčiais.[/quote]

Strėlyčių mėtyme geriausiai sekėsi Kėdainių miesto seniūnijos sportininkams. Antrąją vietą iškovojo krakiškiai, trečiąją – Gudžiūnų seniūnijos komanda. Tinklinio 3 prieš 3 varžybose triumfavo Vilainių seniūnijos komanda, antri liko surviliškiečiai, trečiąja prizine vieta džiaugėsi Josvainių seniūnijos komanda.

Na, o šaškių rungtyje antrąjį čempionų titulą iškovojo Kėdainių miesto seniūnija. Antri liko vilainiečiai, treti – pernaraviškiai.

…kad ir kaimo žmonės turėtų dėl ko susiburti

„Rajono seniūnijų žaidynės kasmet be išimties vyksta jau daugiau nei penkiolika metų. Pradžioje rajonai, tarp kurių – ir Kėdainių, pradėjo savarankiškai organizuoti sporto varžybas seniūnijų gyventojams. Jos buvo vadinamos įvairiai – tai spartakiada, tai žaidynėmis. Jau kiek vėliau įsikūrė Lietuvos asociacija „Sportas visiems“, kuri šalies rajonus sujungė ir pradėjo daryti kompleksinį sporto renginį, – pasakoja rajono savivaldybės Sporto ir turizmo skyriaus vedėjas Gediminas Misius. – Mintis organizuoti žaidynes Kėdainių rajone kilo dėl to, kad didelė dalis krašto gyventojų įsikūrę kaimiškose vietovėse. Miesto gyventojams tenka pakankamai daug renginių, ko apie kaimo gyventojus pasakyti negali. Jie, savaime suprantama, ūkio darbuose prisijuda ir prisisportuoja, tačiau žaidynės – proga išeiti iš namų, pabendrauti, leisti laiką su bendraminčiais. Džiugu, kad susidomėjimas seniūnijų žaidynėmis ne tik kad nemažėja, bet dar ir auga – ypač po to, kai seniūnijose atsirado sporto organizatoriai.“

Moterų – mažuma

Tiesa, G. Misius pastebi, kad dailiosios lyties atstovių seniūnijų žaidynėse vis tik išlieka mažoji dalis, lyginant su dalyvaujančių vyrų skaičiumi.

„Galima jas suskaičiuoti ant dviejų rankų pirštų. Stalo teniso komandoje – du vyrai ir viena moteris. Taip pat – strėlyčių mėtymo, šaškių ir šachmatų. Tiesa, viena komanda šįmet pasiprašė atvirkščiai – sudaryti komandą iš dviejų moterų ir vieno vyriškio. Atsiklausėme, ar kitos komandos nieko prieš, palaiminome šį prašymą, ir ką jūs manote – komanda tapo prizininke“, – juokiasi G. Misius.

Seniūnijų žaidynėse varžosi įvairaus amžiaus sportininkai: jauniausiems – dvidešimt, o štai kol kas pačiam vyriausiajam dalyviui, šaškių rungtyje triumfavusios Kėdainių seniūnijos komandos nariui Zenonui Piliukaičiui – aštuoniasdešimt šešeri.

Zona ir finalas – kaimyninėje Jonavoje

Kėdainių rajono savivaldybės seniūnijų žaidynės „Sportas visiems 2017“ startavo gegužės pabaigoje stalo teniso, krepšinio 3 prieš 3 ir šachmatų varžybomis.

Seniūnijų žaidynėse varžosi vienuolika seniūnijų – Kėdainių miesto ir dešimt rajono.

Birželio 30 dieną bus išaiškinti paskutiniųjų – virvės traukimo, mini futbolo 5 prieš 5, seniūnų trikovės ir dvipūdės kėlimo – rungčių nugalėtojai.

Pirmąsias vietas kiekvienoje sporto šakoje iškovojusios seniūnijų komandos Kėdainių rajonui atstovaus respublikinėse „Sportas visiems 2017“ varžybose – tiek zoninis, tiek finalinis etapas šįmet vyks Jonavoje.

[#gallery=827#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video