Didžiuliame Daumantų sodų plote liepsnojo žolė

 Didžiuliame Daumantų sodų plote liepsnojo žolė

Antradienio pavakarę ugniagesiai gelbėtojai skubėjo į Daumantų kaime esančią sodininkų bendriją, mat gautas pranešimas, kad didžiuliame plote dega žolė.

Pusė hektaro

Į įvykio vietą atskubėjus ugniagesiams paaiškėjo, kad žolė dega apie pusės hektaro teritorijoje. Parankinėmis priemonėmis liepsnos buvo suvaldytos, gaisras lokalizuotas. Kol kas nėra aišku, ar žolę kažkas padegė tyčia, ar neatsargiai elgdamasis su ugnimi.

„Liepsnos buvo didelės. Nors mes žinojome, kad per keliuką jos mūsų namelio nepasieks, tačiau vis tiek buvo baisu. Juk nuo žolės galėjo užsiliepsnoti ne vienas pastatas. Kaip žmonėms kyla noras deginti tą žolę, niekaip nesuprantu“, – stebėjosi Daumantų kaime sodą turintis Jonas.

Stebi kamera

„Rinkos aikštės“ duomenimis, sodininkų bendrijos teritoriją tam tikrose vietose stebi vaizdo stebėjimo kameros. Gali būti, jog jos padės išsiaiškinti, nuo ko kilo tokį didžiulį žolės plotą prarijusios liepsnos. Jei bus nustatyta, kad tai tyčinis padegimas – asmeniui grės bauda ne tik dėl sukelto gaisro, bet gali tekti atlyginti ir padarytą žalą gamtai.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video