Šulinys – vairuotojų siaubas

 Šulinys – vairuotojų siaubas

Kėdainių miesto Strazdelio gatvės gyventojai džiaugiasi renovuojamu iki tol duobėmis ir lopais nuklotu keliu. Tačiau jų džiugesį temdo nerimas dėl kanalizacijos šulinio, jau daugelį metų gadinančio automobilius.

Ilgametė problema

Žmonės piktinosi, kad su gerokai virš asfalto dangos iškilusiu šuliniu, prakiurdžiusiu ne vieno automobilio tepalų talpyklą, nėra nieko daroma.

„Šis lyg nemenkas kalnelis iškilęs kanalizacijos šulinys kasmet sugadina bent 2–3 mašinas. Važiuojant žemesniu automobiliu, jo dugnas garantuotai užklius už šulinio. Štai ir vos prieš kelias savaites, čia vienas prakiurdė savo karterį. Va, dar matosi tepalų dėmės“, – vienas per kitą emocingai pasakojo Strazdelio gatvės senbuviai Albinas ir Kazimieras.

Ir tikrai, ant kelio matosi milžiniškos išsiliejusių tepalų dėmės. O pats šulinys yra pastebimai iškilęs virš kelio.

Dar vyrukai stebisi, kad ilgai lauktas gerokai apirusios Strazdelio gatvės asfalto dangos atnaujinimas užsibaigė vos už poros metrų nuo nelemtojo šulinio.

„Pamatę kelininkus mūsų gatvėje labai apsidžiaugėme. Manėme, kad pagaliau čia bus ne tik naujai perasfaltuotas kelias, bet ir sutvarkytas tas iškilęs šulinys. Toje atkarpoje kur tvarko kelią, sutvarkė net keletą šulinių, bet jie nebuvo nei iškilę, nei keliantys didelių problemų. O šitas pastoviai laužantis mašinas yra paliktas koks buvęs“, – apmaudą liejo senoliai.

Liks kaip buvę

Pasiteiravome miesto seniūno, kodėl gyventojams problemų keliantis kanalizacijos šulinys nėra tvarkomas.

„Tvirtinant kelių programą 2016 metams nuspręsta kas, kaip, kur ir kiek bus tvarkoma. Taip pat ir Strazdelio gatvė. Čia buvo numatytas tam tikros atkarpos asfalto dangos atnaujinimas, kanalizacijos šulinių sutvarkymas. Kelias nebuvo tvarkomas tam, kad būtų sutaisyti šuliniai, jis yra remontuojamas dėl susidėvėjusios asfalto dangos. O dėl šio jūsų minimo šulinio, tiesą pasakius, seniūnija nėra gavusi nė vieno skundo. Aš ir pats čia važinėjau ir nei čia kliūna tas šulinys, nei ką“, – sako miesto seniūnas Valentinas Tamulis.

Pasak, jo, dėl žymiai įsmukusių ar iškilusių kanalizacijos šulinių problemos mieste yra sprendžiamos nedelsiant, tačiau nelemtasis Strazdelio gatvės šulinys V. Tamuliui nepasirodė labai problematiškas.

„Bet kokia mašina užvažiuokite ant šio šulinio ir nieko čia nekliudys. Man parodykit mieste tikrai pavojingą šulinį – problemą spręsime nedelsdami. O dabar aš nematau čia problemos“,– kalbėjo V. Tamulis.

Kelių ereliai

Miesto seniūnas savo automobiliu pervažiavęs problemų keliantį šulinį sakė, kad toks santykinai neaukštas iškilumas drausmingiems vairuotojams problemų kelti neturėtų.

„Jei kam ir buvo dėl šio šulinio pramuštas automobilio karteris, tai galiu tvirtai pasakyti, kad vairuotojas turėjo gerokai viršyti leistiną greitį – mašina susiūbavo ir, aišku, užkabino mašinos dugną. Netikiu, kad tvarkingai važiuojant čia galima užkibti. Be to, jei tas šulinys būtų toks pavojingas, mes juk nuolat gautume dėl jo nusiskundimų. O aš apie šią problemą pirmą kartą šiandien iš jūsų išgirdau“, – sako pašnekovas.

Tačiau seniūnas vis dėlto suteikė vilties, kad šis kanalizacijos šulinys ateityje gali būti sutvarkytas.

„Kitais metais galbūt, nesakau, kad tikrai, jei šioje gatvėje bus toliau remontuojamas kelias, tai ir šis šulinukas bus sutvarkytas ir jis atsidurs viename lygyje su asfalto  danga“, – sakė V. Tamulis.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video