„Moterų ralyje“ debiutavo Kėdainių konservų fabriko ekipažas

„Vikonda grupei“ priklausančio UAB Kėdainių konservų fabriko damų ekipažas „Saldžiai rūgščios“ debiutavo legendiniame „Moterų ralyje“. Į avantiūrą leidosi: (antra kairėje) marketingo vadovė Rasa Miliauskienė, personalo vadybininkė Ramūnė Stefanovičienė, (antra dešinėje) komercijos vadybininkė Deimantė Maniokė ir personalo vadovė Jolita Maurutytė./ Vytauto Pilkausko nuotr.
Po Lietuvą keliavo su apetitą žadinančia žinute
„Saldžiai rūgščių“ UAB Kėdainių konservų fabriko, priklausančio „Vikonda grupei“, damų ketveriukė sėkmingai debiutavo masiškiausiame Lietuvoje automobilių sporto renginyje „Moterų ralis“. 350-ties kilometrų maršrutas komandai dovanojo įsimintinų nuotykių ir stipriausios koncentracijos adrenalino, tačiau mainais pareikalavo taip pat daug: atkaklumo, drąsos, aštraus proto, fizinės ištvermės, pastabumo, žaibiškos orientacijos, strategiškų ir ne mažiau išradingų sprendimų bei, žinoma, paslaptingosios moteriškos intuicijos. O dar dalyvėms teko įveikti permainingų stichijų kaprizus – finišo link ryžtingai judėti pliaupiant stipriam lietui ir netgi kertant krušai. Lygiu, žvyro keliu ar bekele, „ant ratų“ ar bėgte – entuziastingojo Kėdainių konservų fabriko moterų ekipažo sustabdyti nepajėgė niekas!
Į ralį – su žinute
Vienuoliktą kartą vykęs tik moterims skirtas renginys, kaip ir kasmet, sulaukė didelio populiarumo – nuo starto linijos Vilniuje, Gedimino prospekte, šeštadienį pajudėjo beveik 200 ekipažų su 700-tais dalyvių. Visą dieną trukusi kelionė komandų dėmesį sutelkė ne tik į kelių šimtų kilometrų ilgio trasą – moterys jėgas išbandė sportiškose, pažintinėse, kūrybinėse, skaitmeninėse užduotyse ir specialiose vairavimo rungtyse.
Kėdainių konservų fabriko merginų ekipažą sudarė keturios iššūkius mėgstančios ir kvapą gniaužiančius nuotykius kolekcionuojančios darbuotojos: marketingo vadovė Rasa Miliauskienė, personalo vadovė Jolita Maurutytė, komercijos vadybininkė Deimantė Maniokė ir personalo vadybininkė Ramūnė Stefanovičienė.
O jeigu ralis moterų, tai renginys dar turi būti ir stilingas! Tad išsipuošusios pačios, dalyvės išgražino ir savo automobilį – naujutėlį tarnybinį „VW Golf“. Kėdainių konservų fabriko komanda debiutui pasirinko teminį baltos ir rožinės spalvų įvaizdį – į kelią leidosi „ratuoti šaltibarščiai“. Taip nuotaikingai ekipažas nusprendė Lietuvą pakviesti į gegužės 31 d. sostinėje vyksiantį bene originaliausią šalyje – Šaltibarščių festivalį „Vilnius Pink Soup Fest“. Kulinariniame renginyje antrus metus dalyvaus ir specialiai šiai rožinei vasaros sriubai vieną svarbiausių ingredientų – marinuotus burokėlius – gaminantis Kėdainių konservų fabrikas.



Bičiulių ekipažas
Visoms komandos „Saldžiai rūgščios“ narėms šis ralis buvo pirma tokia patirtis, o dalyvauti Kėdainių konservų fabriko darbuotojos sumanė išsiilgusios avantiūrų.
„Visos keturios esame ne tik kolegės, bet ir bičiulės – bendraujame ir už darbo ribų, – pasakoja R. Stefanovičienė. – Kartą važiavome drauge pietauti ir Jolita mums pasiūlė dalyvauti ralyje. Smagius iššūkius mėgstame, todėl pagalvojome, kad šiai avantiūrai mes puikiai tinkame. Be to, buvome kaip tik keturios – tokio dydžio ekipažui važiuoti patogiausia, tad ir visa komanda buvo iškart suformuota.“
Slalomas sudėtingomis sąlygomis
„Saldžiai rūgščių“ ekipažas ralyje startavo 173-čias. Vairuotojos pareigos visai dienai buvo patikėtos J. Maurutytei.
„Ji herojiškai ėmėsi pagrindinio vaidmens ir sunkiausios dalies, – kolegei dėkoja R. Miliauskienė. – Ralio dalyvės turėjo įveikti ne tik trasą, bet ir slalomo užduotis, kuriose daug lėmė greitis, tikslumas, geri vairavimo įgūdžiai. Dar daugiau – per vieną iš slalomo rungčių mus užklupo didelė liūtis su kruša, tačiau Jolita net ir tokiomis aplinkybėmis susitvarkė puikiai. Labai ja didžiuojamės.“



Nuotykių kupinas ralis negailėdamas sunkė dalyvių jėgas ir jų pasiryžimą kovai bandė nuolat. Prieš J. Maurutytės startą vienoje iš slalomo rungčių nepavydėtinomis oro sąlygomis, savo kūnu ledukų kirčius patyrė užduoties formalumų bėgte tvarkyti skuodusi kolegė R. Stefanovičienė.
„Atvažiuojame į Gedimino prospektą, jau regime slalomo užduoties startą, bet prieky mūsų – ilga kitų dalyvių automobilių eilė, – pasakoja pati R. Stefanovičienė. – O mes turime organizatoriams atiduoti laiko lapą nevėluodamos, kad išvengtume baudos taškų.
Taigi laikas spaudžia, pravažiuoti negalime, bet svarbu laiku pristatyti lapą. Nors jau siautė stipri kruša, griebiau lapą ir apie pusę kilometro bėgau Gedimino prospektu. Sekundė į sekundę, tačiau spėjome!“
„Dėl permainingų oro sąlygų kelyje netgi pametėme vieną iš mūsų automobilį puošusių lipdukų“, – pridūrė J. Maurutytė.
Nesustabdomas Kėdainių konservų fabriko ketvertas nuolankumo nerodė ne tik stichijoms, bet ir skaitmeniniams iššūkiams – damos nugalėjo visas kliūtis.
Aut. past.
Ne tik ralis, bet ir sprintas
Šiais metais ralio maršrutas pakvietė atidžiau patyrinėti turistų mėgstamą Anykščių miestą ir jo apylinkes. Kėdainių konservų fabriko komanda pripažino, kad sklandžiai susiorientuoti šiame krašte joms lengva nebuvo.
„Nė viena negalėjome pasigirti puikiai pažįstančios Anykščius. Žinojome labiausiai turistų lankomus objektus: Lajų taką, Puntuko akmenį. O štai kad rastume Bučinių suoliuką, Laimės žiburį, įvairius tiltelius ir apžvalgos bokštus, reikėjo susikaupti“, – atskleidžia R. Miliauskienė.
Kiek laiptų ir viršukalnių tądien azartiškoji ketveriukė įveikė, neskaičiavo, tačiau savomis kojomis iš viso nubėgo net devynis kilometrus.
„Dalis užduočių buvo skaitmenizuotos. Norėdamas jas atrakinti turėjai atsidurti konkrečiame taške, pavyzdžiui, užlipti į bokšto viršūnę, – paaiškina R. Stefanovičienė. – Tik atrakinęs užduotį gali atsakyti į pateiktą klausimą. O kadangi viską reikia daryti greitai, todėl, žinoma, daugiau išloši bėgdamas į bokštą nei eidamas, – paaiškina R. Miliauskienė, o R. Stefanovičienė įspūdžius papildo dar viena iškalbinga detale. – Apžvalgos bokšto viršūnę teko šturmuoti ir siaučiant gūsingam vėjui bei merkiant lietui.“


Ne navigacija, o kelio knyga
Nesustabdomas Kėdainių konservų fabriko ketvertas nuolankumo nerodė ne tik stichijoms, bet ir skaitmeniniams iššūkiams – damos nugalėjo visas kliūtis.
„Ralio kelionė ir maršrutas buvo pažymėti specialioje skaitmeninėje kelio knygoje. Tokia nė vienai iš mūsų anksčiau nebuvo tekę naudotis, – pabrėžė J. Maurutytė. – Kelio knygoje nurodytas konkretus ir labai tikslus maršrutas, kuriuo turėjome pasiekti objektą. Pasukęs ne ten, kur reikia, gauni baudos taškų. Navigacija čia netinka, nes kai kurių objektų rasti nepadeda net google paieška, – dėmesį atkreipia R. Stefanovičienė. – Jei užmiestyje iki reikiamo objekto be kelio knygos dar gali nuvažiuoti, tai mieste be jos prapultum.“
Ekipažo damos atskleidžia, kad ir joms teko kelissyk pražiopsoti reikiamą posūkį ir paklaidžioti, tačiau tai visam ralio nuotykiui suteikė tik dar daugiau šarmo.
„Sutelkėme visas galias – tarp jų ir moterišką intuiciją, – šypsosi J. Maurutytė. – Buvo ir taip, kad ieškant nurodyto kelio viena sako sukti į dešinę, kita – į kairę, o aš galiausiai suku ten, kur pati jaučiu, kad reikia.“
„Saldžiai rūgščios“ Kėdainių konservų fabriko damos ralyje ir puikiai pasirodė, ir plačiai pasidalino apetitą žadinančia žinia apie už kelių savaičių vyksiantį kulinarinį festivalį.
Aut. past.
Kitų metų ambicijos
Komandos finišo tiesiąją kirto vakare grįžusios į sostinę – Gedimino prospekte. Ralio dieną „Saldžiai rūgščios“ užbaigė stipriai pavargusios, tačiau tai neaptemdė debiutinio finišo euforijos. Ekipažas jau augina kitų metų starto ambicijas.
„Visos sutarėme vienbalsiai – norėtume dalyvauti ir kitų metų ralyje, – patikino D. Maniokė. – Šis mūsų startas visoms buvo pirmas, tačiau vis tiek sugebėjome pranokti daugiau kaip pusę komandų. Savo lūkesčius pateisinome su kaupu. O dabar, įgavusios patirties, jau žinome, ką galime patobulinti, kur pasitempti, kaip pasiruošti, todėl kitais metais keliame sau tikslą pagerinti rezultatą.“
Jei nusišypsojo, tai dalyvaus
„Saldžiai rūgščios“ Kėdainių konservų fabriko damos ralyje ir puikiai pasirodė, ir plačiai pasidalino apetitą žadinančia žinia apie už kelių savaičių vyksiantį kulinarinį festivalį.
„Mūsų automobilį puošė lipdukai, kviečiantys į Šaltibarščių festivalį. Matėme, kad praeiviai atkreipė dėmesį – skaitė ir šypsojosi. Tai tikrai pasiteisinęs būdas pakviesti į renginį, – įsitikinusi D. Maniokė. – Džiugu, kad ne tik mums buvo smagu, bet ir kitiems žmonėms sukūrėme pozityvią emociją.“
Specialus receptas
Šaltibarščių sezono atidarymą oficialiai paskelbsiantis unikalus festivalis gausią ragautojų publiką ir vėl skambiai vilios įvairiausiomis pramogomis bei kulinarinėmis staigmenomis.
Pernai rožinei sriubai dedikuoto festivalio dalyvių simpatijas pelnęs Kėdainių konservų fabrikas ieškoti jų laisvalaikio zonos renginyje kviečia ir šiemet. Čia smalsuolių lauks ne tik žaismingos atrakcijos, bet ir pagal originalų receptą pagaminti šaltibarščiai.
„Kviečiame ateiti ir mūsų maisto furgonėlyje paragauti ypatingų šaltibarščių su krienais bei marinuotais agurkėliais, – intriguoja R. Miliauskienė. – Receptą specialiai šiam festivaliui kūrėme drauge su influenceriu, žymiuoju virtuvės šefu Alfu Ivanausku.
Atskleisime ir vieną iš daugybės pramogų. Šaltibarščių festivalyje, atėjęs į Kėdainių konservų fabriko palapinę, kiekvienas galės išsirinkti jam patinkančio dizaino etiketę, užrašyti savo palinkėjimą, kam jį dedikuoja, tada etiketę vietoje atspausdinsime ir užklijuosime ant simbolinės dovanos – mūsų fabriko gaminamų šaltibarščiams skirtų marinuotų burokėlių stiklainio. Taigi renginio svečiai turės galimybę artimą žmogų pradžiuginti tokia personalizuota lauktuve. Ši pramoga – visiškai nemokama.“
Naujas sezonas – naujas įvaizdis
Kėdainių konservų fabrikas šį šaltibarščių sezoną sutinka dar ryškesnis nei anksčiau.
„Esame vieno iš pagrindinių šios šaltos sriubos ingredientų – marinuotų burokėlių – gamintojas ir entuziastingas Šaltibarščių festivalio ambasadorius, – sako R. Miliauskienė. – O šiemet pirkėjai mus mato ir ryškesnius. Atnaujinome savo produkcijos pakuotes. Marinuotų burokėlių stiklainius puošia dar geriau Šaltibarščių festivalio nuotaiką bei patį produktą atspindinčios etiketės.
Taigi turime kuo nustebinti festivalio svečius ir nekantraujame juos sutikti savo laisvalaikio zonoje. Ieškokite mūsų!“








