Kėdainiuose „Kauno grūdai“ stato dar vieną gamyklą
Pirma gaminių partija – į DUBAJŲ!
Kėdainių miesto pakraštyje, autobusų stoties kaimynystėje esančiame sklype, viena didžiausių maisto ir pašarų produktų gamybos įmonių Lietuvoje ir Baltijos šalyse AB „Kauno grūdai“ stato visiškai naują, itin automatizuotą džiūvėsėlių gamyklą. Tai jau antras šios bendrovės fabrikas Kėdainių rajone. Statybas numatoma baigti kitąmet. Šią žinią krašto verslo bendruomenei oficialiai pristatė „Kauno grūdų“ maisto produktų industrijos skyriaus vadovas Tautvydas Bobina, minint Verslo dieną Kėdainiuose surengtoje šventinėje konferencijoje skaitydamas pranešimą „Tradicinis produktas inovatyviai: džiūvėsėliai ir maisto pramonė“.
Beveik 40 darbo vietų
Kėdainių mieste, adresu J. Basanavičiaus g. 93A, statomame „Kauno grūdų“ fabrike bus gaminami džiūvėsėliai. Šiuo metu statybose pluša darbuotojai ir sunkioji technika, o prieš Kalėdas jau planuojama pradėti montuoti įrangą.
Fabriko patalpų plotas – 2 500 kv. metrų. Čia numatytos dvi gamybinės linijos.
„Paleidę vieną liniją mes savo gamybinį potencialą išplėsime daugiau nei dvigubai. Pirmuoju etapu sukursime 24 darbo vietas, o antruoju – dar apie 12“, – sakė T. Bobina.
Modernesnė ir pajėgesnė
Vienas „Kauno grūdų“ džiūvėsėlių gamybos fabrikas veikia Kauno rajone, Linksmakalnyje. Tiesa, šis, senesnis fabrikas, yra mažesnis ir ne toks modernus, koks numatytas Kėdainiuose.
„Pirmasis mūsų džiūvėsėlių fabrikas, palyginti su vienos Kėdainių fabriko linijos pajėgumais, gamina apie 20 proc. mažiau produkcijos, – dėmesį atkreipė „Kauno grūdų“ atstovas. – Pirmoji gamykla statyta seniau, todėl šiandien nėra tokia moderni. Kėdainiuose labai daug kas bus automatizuota.
Pirmame fabrike pagaminame apie 800 tonų džiūvėsėlių per mėnesį, o Kėdainiuose viena linija gebės pagaminti 1 000 tonų, antra linija – dar 1 000. Taigi savo gamybinius pajėgumus padidinsime tris kartus.“
Primename, jog 2011 metais Kėdainiuose veiklą pradėjo ir iki šiol sėkmingai tęsia „Kauno grūdų“ greitai paruošiamų produktų – makaronų – gamykla.
Šiuo metu bendrovė yra aktyviame plėtros etape – jau šį mėnesį Alytuje baigiamas statyti ir atidaromas dar vienas greitai paruošiamų makaronų fabrikas.
Kėdainių džiūvėsėliai – į Dubajų
Gamyklai Kėdainiuose pradėjus veiklą, „Kauno grūdai“ planuoja eksporto rinkos plėtros šuolį į Artimuosius Rytus.
„Kėdainiuose pagaminti džiūvėsėliai pasieks atokiausius pasaulio kampelius, – konferencijos metu auditoriją suintrigavo „Kauno grūdų“ maisto produktų industrijos skyriaus vadovas T. Bobina. – Pirma Kėdainių fabrike pagaminta džiūvėsėlių partija greičiausiai važiuos į Dubajų.
Pagrindinis mūsų fokusas šio produkto eksporto rinkoje yra Vidurio Europa – daugiausia Vokietija ir Italija, taip pat tokios Artimųjų Rytų šalys, kaip Jungtiniai Arabų Emyratai, Kataras ir Saudo Arabija.
Su Jungtiniais Arabų Emyratais dirbame jau kurį laiką. Klientai mūsų gaminių ten laukia. Potencialas šioje rinkoje milžiniškas, nes čia itin populiarūs greitojo maisto restoranai, o juose patiekiamiems užkandžiams ruošti naudojami džiūvėsėliai.“
Pasak T. Bobinos, minėtose Artimųjų Rytų šalyse suvartojamų džiūvėsėlių kiekiai skaičiuojami milijonais kilogramų.
Bendrovė plėtoja viziją užsiimti ne tik masine gamyba, bet ir kurti bei rinkai pasiūlyti inovacijas ir tapti pirmuoju klientų pasirinkimu kuriant jų naujus produktus.
Aut. past.
Džiūvėsėliai – ne iš seno batono
Dažnas įsivaizduoja, kad džiūvėsėliai gaminami iš sužiedėjusio batono, kurio daugiau niekur nepanaudosi. Vis tik T. Bobina konferencijoje skaitytu pranešimu „Tradicinis produktas inovatyviai: džiūvėsėliai ir maisto pramonė“ paneigė nereto galvoje įsigalėjusį mitą.
„Mūsų džiūvėsėliai tikrai negaminami iš duonos atliekų, – tvirtai pabrėžė „Kauno grūdų“ atstovas. – Džiūvėsėliai visada gaminami šviežiai. Naudojame keturis paprastus ingredientus: vandenį, miltus, mieles ir druską.
Mūsų džiūvėsėliai išties skiriasi nuo tų, kokius gautumėte iš džiovinto batono. Paskaitykite batono sudėtį: palmių aliejus, bent keli cheminiai priedai. O mūsų džiūvėsėlių sudėtis itin švari. Būtent tokią produkciją vertina ir renkasi reikliausi klientai.“
Partneriai – stipriausi ženklai
Investuodama į džiūvėsėlių gamybos plėtrą, AB „Kauno grūdai“ siekia būti pripažintu tiekėju Europoje ir pasaulyje bei dirbti su stipriausiais šios kategorijos prekių ženklais.
Bendrovė plėtoja viziją užsiimti ne tik masine gamyba, bet ir kurti bei rinkai pasiūlyti inovacijas ir tapti pirmuoju klientų pasirinkimu kuriant jų naujus produktus.
Pajamų prognozės kreivė – viršun
Solidų amžių – 130 metų skaičiuojanti AB „Kauno grūdų“ istorija prasidėjo 1890-aisiais, kai buvo pastatytas iki šiol išlikęs autentiškas bendrovės malūnas.
1993 m. įkurta bendrovė „Kauno grūdai“ ir kombinuotų pašarų gamykla. Nuo tada įmonės veiklos kryptys ėmė sparčiai plėstis ir šiandien apima net šešias sritis: miltų bei greitai paruošiamų produktų, vartojimui paruoštų sriubų ir troškinių, kombinuotųjų pašarų ir premiksų gamybą, prekybą žaliavomis bei kitas paslaugas.
Bendrovėje dirba per tūkstantį darbuotojų. „Kauno grūdų“ produkcija eksportuojama į daugiau kaip 50 pasaulio šalių visuose kontinentuose.
Šiais metais (2023–2024 m.) bendrovės pardavimų pajamos siekė 392 mln. eurų, iš kurių eksporto pardavimų pajamos sudarė 205 mln. Prognozuojama, jog kitąmet (2024–2025 m.) pajamos augs.
„Mūsų džiūvėsėliai tikrai negaminami iš duonos atliekų. Džiūvėsėliai visada gaminami šviežiai. Naudojame keturis paprastus ingredientus: vandenį, miltus, mieles ir druską.
T. Bobina
Geresnis maistas geresnei ateičiai
T. Bobina pabrėžia, jog bendrovė itin atsakingai prižiūri kiekvieną žingsnį gamyboje.
„Atidžiai kontroliuojame visą grandinę, kad galėtume suteikti tik aukščiausios kokybės produktus bei profesionalias paslaugas, – sako „Kauno grūdų“ maisto produktų industrijos skyriaus vadovas. – Bendrovės plėtojamas verslas yra vertikaliai integruotas, kontroliuojame visos gamybos grandinės kokybę nuo lauko iki stalo.
Įmonių grupėje turime 19 000 hektarų dirbamos žemės. Auginame, kulame savo grūdus, malame iš jų miltus savo malūne ir iš savos žaliavos gaminame gausų įvairių produktų asortimentą. Patys užsiaugindami žaliavą, galime pasiūlyti konkurencingesnę gaminių kainą.“
AB „Kauno Grūdai“ nuo 2021 metų priklauso vienai didžiausių Baltijos šalių regiono žemės ūkio ir maisto gamybos įmonių grupei AB „Akola group“. AB „Akola group“ akcijos kotiruojamos Nasdaq Vilnius vertybinių popierių biržoje. Bendros AB „Akola group“ valdomų įmonių metinės pajamos siekia 1,5 mlrd. eurų.
5 Komentarai
Ginkluojamės neužmiršdami ir ,,sucharikų“.Mūsų vincės džiūvėsių gamybos plėtimu patriotiškai kelia karinę patrankų mėsos dvasią.
Neduok dieve bus toks administravimas ir gamybų planavimas kaip kėdainių makaronų fabrike. Net negalvokit darbintis, iš proto išves.
„Žurnalistei“ reikėtų nustoti naudotis feisbukui, o info gauti tiesiogiai bendraujant telefonu. Naujas cechas Alytuje jau pabaigtas statyti ir jau gamina produkciją.
šitas naujas fabrikas prie stoties jau kokius pora metų kaip suplanuotas.
Buvau kaip sykis ir susidomėjęs ta statyba.Makaronais ir džiūvėsiais dabar šalies ekonomiką kelsim?O kad mieste,kad vos ne ant šaligatvių-smulkmena.Būdavo važiuoji ir akimis minareto ieškai…Gerai mums bus ir blėkinės sienos.