Grįžusiems iš emigracijos – savivaldybės parama

 Grįžusiems iš emigracijos – savivaldybės parama

Paramą gavo dvi įmonės, o smagiausia tai, kad abiejų jų įkūrėjai – iš emigracijos grįžę kraštiečiai./BNS Irmanto Gelūno nuotr.

Kėdainių rajono savivaldybės Smulkiojo verslo rėmimo fonde rugsėjo pradžioje buvo kiek daugiau nei 24 tūkst. eurų, kuriuos galima paskirstyti krašto verslininkams. Po paskutinio rajono tarybos posėdžio fondo kišenė „palengvėjo“ kone 4 tūkst. eurų. Paramą gavo dvi įmonės, o smagiausia tai, kad abiejų jų įkūrėjai – iš emigracijos grįžę kraštiečiai.

Grįžo iš Norvegijos

Šių metų gegužės gale Kėdainiuose įsikūrė nauja automobilių remonto dirbtuvė MB „Prokars“. Mažosios bendrijos savininkas turi automechaniko specialybę ir paskutinius penkerius metus dirbo Norvegijoje. Galiausiai apsisprendė grįžti į gimtuosius Kėdainius ir kurti gyvenimą bei verslą čia.

Norvegijoje dirbęs su automobilių remontu jis nusprendė tą patį daryti ir čia. Darbo pradžiai  įsigijo pulverizatorių, žemo slėgio pulverizatorių oro kompresorių, dulkių siurblį, dažymo stendo stovą, pneumatinį šlifavimo mašinėlės rinkinį, šlifuoklį, taškinio-kontaktinio suvirinimo mašiną.

Iš viso verslui pradėti išleido 3,8 tūkst. eurų.

Kadangi įmonė atitinka du nuostatuose nurodytus prioritetus, tad jai buvo paskirta 1,7 tūkst. eurų parama iš fondo.

Po paskutinio rajono tarybos posėdžio fondo kišenė „palengvėjo“ kone 4 tūkst. eurų. Paramą gavo dvi įmonės, o smagiausia tai, kad abiejų jų įkūrėjai – iš emigracijos grįžę kraštiečiai.

Aut. past.

Anglijoje praleido 8 metus

Dar viena įmonė, įkurta buvusios emigrantės, praleidusios Didžiojoje Britanijoje net 8 metus, taip pat sulauks paskatinimo iš savivaldybės.

Balandį įkurta MB „Kastranga“ atlieka žemės kasimo darbus. Tam buvo įsigytas vikšrinis ekskavatorius „Sunward SWE25UF“, kuris kainavo 23,7 tūkst. eurų. Taip pat įdarbintas ir žmogus, kuris ekskavatorių vairuoja ir dirba su juo.

Įmonės savininkė prašė kompensuoti dalį įsigytos įrangos išlaidų – 3 tūkst. eurų, kuriuos atgavusi ji galės investuoti į verslą. 

Ši mažoji bendrija anksčiau buvo gavusi 1,8 tūkst. eurų paramą iš „Inovacijų agentūros“.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video