Senamiesčio gatvėse atnaujino šulinius

 Senamiesčio gatvėse atnaujino šulinius

Šulinių atnaujinimui naudojama speciali technika – iš pradžių specialiu agregatu išpjaunamas žiedas aplink šulinį, vėliau naudojamas greitai stingstantis skiedinys, bitumas, bitumo izoliacinės juostelės./Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Kėdainių senamiesčiu automobiliais važiuojantys žmonės turtėtų būti budresni – siaurose gatvelėse kelias dienas intensyviai buvo vykdomas šulinių atnaujinimas. Čia darbavosi tiek specialioji technika, tiek darbininkai. Siekiant atkreipti vairuotojų dėmesį, buvo statomi laikinieji kelio ženklai.

Stengiasi apvažiuoti

Turbūt niekam ne paslaptis, kad kėdainiečiai vairuotojai, važiuojantys siauromis senamiesčio gatvelėmis, žinodavo, kuriuos šulinius apvažiuoti, ant kurių geriau nevažiuoti, kad mašina jų nepajustų.

Nors šuliniai būdavo uždengti, tvarkingi, tačiau užvažiavus automobiliui vairuotojas tai pajausdavo. Šiuo metu vykdomas šulinių atnaujinimas, kad užvažiavus ant jų mašinai nebūtų jokio poveikio, kitaip tariant, kad mašina net nepajustų.

Naudojama speciali technologija

Šulinių atnaujinimui naudojama speciali technologija, kuri Kėdainiuose pirmą kartą buvo panaudota prieš keletą metų. Būtent šia technologija atnaujinti Šėtos gatvės šuliniai, taip pat ir kitose miesto gatvėse buvo atnaujinti problemų kėlę šuliniai.

Vien Šėtos gatvėje atnaujinta per pusė šimto šulinių.

Turbūt niekam ne paslaptis, kad kėdainiečiai vairuotojai, važiuojantys siauromis senamiesčio gatvelėmis, žinodavo, kuriuos gatvės šulinius apvažiuoti, ant kurių geriau nevažiuoti, kad mašina jų nepajustų.

Aut. past.

Šulinių atnaujinimui naudojama speciali technika – iš pradžių specialiu agregatu išpjaunamas žiedas aplink šulinį, vėliau naudojamas greitai stingstantis skiedinys, bitumas, bitumo izoliacinės juostelės. Sumontuojamas naujas šulinio dangtis. Technologija nėra pigi, tačiau pasiteisinusi, veiksminga ir kokybiška.

Visus darbus atlieka UAB „Kėdainių vandenys“ darbuotojai ir technika. Kėdainiečių patirtį jau perėmė ir kiti miestai. Ši technologija naudojama ir Europoje.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video