Angirių tvenkinyje – žvejų desantas iš visos Lietuvos

 Angirių tvenkinyje – žvejų desantas iš visos Lietuvos

Organizatoriai sako, kad meškeriotojų susidomėjimas varžybomis auga. Varžėsi ne tik užkietėję rajono meškeriotojai, bet ir žvejai iš visos Lietuvos./Organizatorių nuotr.

Šeštadienį Kėdainių rajono Angirių tvenkinyje vyko spiningavimo iš valčių varžybos Angirių taurei laimėti. Nors labai gausaus meškeriotojų antplūdžio nesitikėta, tačiau gero oro, puikios nuotaikos ir žuvies pakako visiems dalyvavusiems. Tądien žvejai džiaugėsi lydekomis ir ešeriais, o starkio pagauti nepavyko nė vienam žvejui.

Varžybos vyko sklandžiai

Varžybų organizatoriai Marius Augustinavičius ir Andrius Kopa pažymėjo, kad šį kartą Angirių tvenkinys žvejams nebuvo labai dosnus, tačiau nebuvo ir labai šykštus. Iš viso pagauta 47 vienetai žuvų.

,,Angirių taurė“ gero oro dėka įvyko be jokių trikdžių, labai sklandžiai vyko varžybos. Rungėsi  31 ekipažas, tarp kurių buvo 6 moterys ir 7 vaikai“, – dėstė M. Augustinavičius.  

Angirių taurės varžybos įvyko be jokių trikdžių, labai sklandžiai. Rungėsi 31 ekipažas, tarp kurių buvo 6 moterys ir 7 vaikai./Organizatorių nuotr.

Griežtos taisyklės

Žvejybos varžybos vyko laikantis griežtų taisyklių. Beje, taisyklių pažeidimų  užfiksuota nebuvo.

„Varžybos vyksta komandinėje įskaitoje. Komandą sudaro 1–2 žvejai. Pagautos žuvys matuojamos.

Gaudoma tik spiningaujant – mėtant masalus, sukant ritę. Visi kiti žvejybos būdai draudžiami.

Vienu metu gaudoma tik su vienu spiningavimo įrankiu ir vienu masalu. Atsarginių įrankių kiekis neribojamas. Varžybose leidžiama naudotis echolotais ir GPS navigatoriais bei ryšio priemonėmis“, – paaiškino A. Kopa.

Anot varžybų organizatorių, visi sugauti laimikiai gyvena toliau, o po varžybų meškeriotojų laukė ne tik apdovanojimai, bet ir karštas maistas, įdomūs pokalbiai, diskusijos.

Aut. past.

Paaiškėjo lyderiai

Taigi, nuaidėjus finaliniam šūviui, paaiškėjo ir lyderiai, ir varžybų nugalėtojai. Pasirodo, geriausiai kibo ir nugalėtojais tapo bei I vietą užėmė „13 Fishing“ komanda, kurią sudarė  Sigitas ir Žaneta Lukštai.

II vietą užėmė komanda „Starkanai“, kurią sudarė Danielius Ikanevičius su tėčiu Tomu.

III vieta atiteko „Trofėjiniams“ – Alfredui Sinkevičiui ir Jokūbui Jankauskui.

„BIG FISH“ (didžiausia žuvis) – „13 Fishing“ komanda Sigitas ir Žaneta Lukštai pagavo 66,5 cm lydeką.

Susirinko iš visos Lietuvos

Organizatoriai sako, kad meškeriotojų susidomėjimas varžybomis auga. Varžėsi ne tik užkietėję rajono meškeriotojai, bet atvyko dalyvių ir iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir kitų didesnių bei mažesnių miestų. Dalyviai jau ankstų rytą po du sėdosi į valtis ir pasileido į Angirių tvenkinį bandyti savo laimės.

Anot varžybų organizatorių, visi sugauti laimikiai gyvena toliau, o po varžybų meškeriotojų laukė ne tik apdovanojimai, bet ir karštas maistas, įdomūs pokalbiai, diskusijos.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video