Miesto seniūnija geni medžius

 Miesto seniūnija geni medžius

Šalia J. Basanavičiaus g. 3-iojo daugiabučio namo sutiktas kartu su darbininkais besidarbuojantis inžinierius paaiškino, kad kieme genimos didelių medžių šakos./Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Kėdainių miesto seniūnija su specialia technika visą rugsėjo mėnesį važiuoja į daugiabučių namų kiemus. Kėdainių mieste kasdien darbuojasi miesto seniūnijos darbininkai – genimos medžių šakos, o kai kurie, pavyzdžiui, avarinės būklės medžiai – šalinami. Tokius darbus miesto seniūnija atlieka pagal poreikį ir atsižvelgusi į gyventojų prašymus bei specialistų komisijos išvadas.

Darbai vykdomi kasmet

Darbus kuruojantis Kėdainių miesto seniūnijos darbo organizavimo inžinierius Vytautas Petraitis sakė, kad medžių šalinimo ir genėjimo darbai vykdomi kasmet nuo rugpjūčio 1 iki kovo 15 dienos.

Šalia J. Basanavičiaus gatvės 3-iuoju numeriu pažymėto daugiabučio namo sutiktas kartu su darbininkais besidarbuojantis inžinierius paaiškino, kad kieme genimos didelių medžių šakos.

Medžiams genėti pasitelkiamas bokštelis, o nugenėtos šakos išvežamos traktoriumi su priekaba.

Medžiams genėti pasitelkiamas bokštelis, o nugenėtos šakos išvežamos seniūnijos traktoriumi su priekaba./Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Tvarko želdynus

Tiesa, ne visur darbuojasi miesto seniūnijos darbininkai, mat tvarkant miesto želdynus kreipiamasi ir į savo srities žinovus. Miesto gėlynus ravi, laisto ir kitaip prižiūri įmonės „Josvainių gėlės“ darbuotojai. Miesto tujas ir kitus dekoratyvinius augalus šiemet formuoja, geni ir tvarko individualios įmonės „Dotnuvos vejos“ vadovas Algimantas Čemalonskas.

Kėdainių rajono savivaldybė ir miesto seniūnija dažnai sulaukia gyventojų prašymų nugenėti ar net pašalinti medžius. Kiekvienas toks prašymas vertinamas labai atsakingai.

Aut. past.

Gali kreiptis

Kadangi medžių šalinimo ir genėjimo darbai vykdomi iki kovo 15 dienos, todėl gyventojai gali pateikti prašymus dėl medžių šalinimo ar genėjimo seniūnijai ar savivaldybei.

Kėdainių rajono savivaldybė ir miesto seniūnija dažnai sulaukia gyventojų prašymų nugenėti ar net pašalinti medžius. Kiekvienas toks prašymas vertinamas labai atsakingai.

„Pašalinti ar apgenėti galime tik realiai pavojų keliantį medį. Visais kitais atvejais kreipiamės į savivaldybę, kurioje komisija sprendžia, ką su konkrečiu medžiu reikia daryti“, – sakė miesto seniūnijos darbo organizavimo inžinierius.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video