Kunigas kviečia aplankyti rekordinį skruzdėlyną

 Kunigas kviečia aplankyti rekordinį skruzdėlyną

Asociatyvi BNS Juliaus Kalinsko nuotr.

Rugsėjo 1-oji – ne tik Mokslo ir žinių šventė, bet ir, kaip primena veiklusis Šėtos parapijos klebonas kunigas Robertas Skrinskas, Pasaulinė maldos dėl rūpinimosi kūrinija diena. Šia proga dvasininkas visus gamtos mylėtojus kviečia leistis į žygį prie vieno iš didžiausių Lietuvos skruzdėlynų.

Rekordinis gamtos kūrinys

„Tai įspūdingas gamtos paminklas, kurį privalo pamatyti kiekvienas, kol jo savo kriukiais dar neiškniso šernai, – nusišypsojęs paaiškina kun. R. Skrinskas. – Šis skruzdėlynas Lietuvoje – rekordinis. Jo dydis – 4x4x1,6 metro. Tad kviečiu visus drauge leistis į žygį ir patiems pamatyti šį Dievo bei gamtos kūrinį.“

Galima ir automobiliu

Įkvėpti naujų įspūdžių ir turiningai pasitikti rudenį norintys smalsuoliai, į žygį, kurio metu bus įveiktas keturių kilometrų atstumas, kviečiami leistis dviračiais, tačiau galima ir automobiliais.

Žygeivių amžius – nuo 14 metų. Kunigas R. Skrinskas primena, jog dviračiais važiuosiantys vaikai privalo vilkėti apsaugines liemenes.

Taip pat visi dalyviai raginami pasirūpinti apsauginėmis priemonėmis nuo erkių.

Žygio data – šventinis rugsėjo 1-osios sekmadienis, 16 val. Skruzdėlyno link renginio dalyviai išvyks iš Šėtos seniūnijos administracinio pastato aikštelės.

Detalesnė informacija – tel. +370 347 35 139.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video