Lietuvoje VRK dirba taip, kad tik klaidintų žmones?

 Lietuvoje VRK dirba taip, kad tik klaidintų žmones?

Valdas Tutkus.

Valdas TUTKUS,

generolas, TAIKOS koalicijos kandidatas į LR Seimą Kėdainių vienmandatėje apygardoje

Seniai stebiu Roberto Kenedžio pasisakymus, mintis ir negaliu nesižavėti, nes ir mano mintys panašios. Lygiai kaip ir jis negali ramiai sėdėti matydamas, kas darosi jo Tėvynėje ir pasaulyje, taip ir aš pasitraukiau iš ramaus gyvenimo ir užsiėmiau politika, kad ramiai galėčiau žiūrėti į veidrodį, suvokdamas, kad padariau viską, kas nuo manęs priklauso, kad Lietuvoje galų gale atsirastų demokratija ir valdžia, kuri atstovaus Lietuvos žmonėms.

Klausydamas Roberto Kenedžio kalbos pradžioje niekaip negalėjau suprasti, kodėl jis kalba apie Lietuvą? Apie tai, kad valdančiųjų klanas užgrobė žiniasklaidą? Juk tikrai per vadinamąją oficialią žiniasklaidą neišgirsi ir nepamatysi kitos nuomonės, kad ir apie Ukrainos naikinimą ir ukrainiečių žudynes. Nieko, tik tai, kas „klanui“ priimtina. Apie ekonomiką arba sveikatos apsaugą – nieko, išskyrus tai, kaip mes stipriai pirmaujame ir kaip jau pralenkėme Japoniją.

Kalbėjo R. Kenedis ir apie valdomus rinkimus ir rinkimų institucijas. Pagalvojau: iš kur jis žino, kad Lietuvoje VRK, mano giliu įsitikinimu, daro viską, kad tik suklaidintų žmones, kad tik neleistų progresyvioms jėgoms susivienyti. O juk jau ne kartą iš paprastų žmonių girdėjau šūkį: VIENYKITĖS!

Va, susivienijome į TAIKOS KOALICIJĄ ir ką? Kaip paaiškėjo, VRK nutarė, kad vienmandatininkai negali rinkimų plakatuose (VRK paruoštuose) naudoti Koalicijos simbolikos. Mat vienmandatininkai nesudaro koalicijos. Jei mane iškėlė Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partija (čia ta, tikroji, Svarinsko, nieko bendro neturinti su landsbergynu), o paskui mano partija pasirašė koalicinę sutartį, tai kam aš atstovauju? Net vaikui aišku – TAIKOS KOALICIJAI.

Klaninei VRK neaišku (tačiau aišku, kad yra „pažeidimas“ ir pripažįstama „pažeidimu“, kai kviečia balsuoti asmuo, nebūdamas rinkimų kampanijos dalyviu, kaip tai numato įstatymas, tik todėl, kad kažkokiai mergaitei, save teisininke laikančiai, pasivaideno kažkokie veidai…). Na, iš kur Robertas Kenedis visa tai žino?

Neliko nepastebėta ir mūsų užsienio politika. Na, gal šį kartą kalbėjo apie dabartinės Amerikos valdžios politiką? Gal, tik man pasirodė, kad apie Lietuvą. Matyt, todėl, kad savo užsienio, manau, ir vidaus politikos neturime (todėl gal ir supainiojau). Kaip sėkmingai žlugdoma Europos ekonomika, kaip bendromis pastangomis „pasisekė“ įstumti Rusiją į Kinijos ir Irano glėbį, kaip nuo to „padidėjo“ mūsų visų saugumas.

Apie BRIKS keliamą pavojų JAV doleriui, kaip rezervinei valiutai, irgi buvo kalbama. Na, Lietuva čia jau tikrai ne prie ko. Iš mūsų pakaks ir pigių energijos resursų atsisakymo.

Migracija irgi nebuvo užmiršta. Pasirodo, ir JAV turi bėdų. Aš, žinoma, ne rasistas ir jau tikrai ne nacistas, tačiau man nemalonu matyti Lietuvos gatvėse besišlaistančius juodaodžius, kurie kažkodėl, vietoje to, kad kurtų gyvenimą savo valstybėse, atvyksta pas mus, užima mūsų žmonių darbo vietas. Pakalbėkite su „Bolto“ vairuotojais. Lietuvių pavežėjų greitai jau neliks.

Apskritai, kodėl Lietuvoje į aptarnavimo sritis priimami žmonės, nemokantys lietuvių kalbos? Kodėl autobusų vairuotojais dirba užsieniečiai, neturintys europinių vairuotojo teisių? Labai daug tų kodėl. Tačiau pagrindinis – labai panašus į JAV (juk tai mūsų valdančiųjų kelrodė žvaigždė): kodėl tie, kas turi atsakyti į šiuos ir panašius klausimus, šitas problemas tik toleruoja, o gal net skatina?

Ar žinote, kad JAV iš 22 vaikų 1 gimsta autistu, o juk visai neseniai nieko panašaus nebuvo. Kalbėjo Robertas Kenedis ir apie sveikatos problemas, visokias pandemijas ir t.t. Įdomu, ar dabartinė valdžia žino? Ar jai iš viso tai įdomu? Ar ima pavyzdį iš Amerikos.

Juk suprantame, kad sveikatos apsauga prasideda nuo sveikos gyvensenos, sveiko maisto (ekologiško, tokio, kokį augina Marijus Čekavičius ir kiti ekologiniai ūkininkai. Jų nemažai, tik niekas jų neremia). Sveikatinimo ir sporto procesas turi prasidėti nuo darželio, tęstis mokykloje ir visą gyvenimą.

Iš R. Kenedžio sužinojau, kad Amerikoje 77 % jaunuolių netinka tarnybai kariuomenėje. Įdomu, kaip pas mus? Jau pralenkėme JAV ar dar tik vejamės?

Galėčiau be galo pasakoti apie tai, ką išgirdau, tačiau, manau, bus geriau, jei patys paklausysite. Žinoma tik tie, kurie suprantate angliškai, nes Lietuvoje, manau, niekas šios istorinės kalbos nevers. Ir apskritai, vargu ar bus užakcentuotas dėmesys. Na, kažkoks Kenedis kažką pasakė. Juk mūsų „klanas“ Kamalą liaupsina. Tik va, kas bus, jei ta Kamala prakiš?

O iš tikro Kenedis pasakė ne kažką, o labai svarbius strateginius dalykus. Manau, nesugebėsiu visko perpasakoti, to ir nereikia, bet savo politiniame kelyje tikrai daug kuo vadovausiuosi.

Matyt, svarbiausia ir mūsų „klaneliui“ baisiausia tai, kad Robertas Kenedis ir Donaldas Trampas susijungė savo politinėje kovoje prieš neteisybę, prieš Ameriką žlugdančius. Manau, visi suprantame, kad dabar, jei, žinoma, rinkimai bus teisingi, Kamalai galas! Man net baisu pagalvoti, kas gali atsitikti, jei, neduok Dieve, taip išeis, kad Trampas „pralaimės“. Taip gali atsitikti, kad Kapitolijaus „šturmas“ pasirodys tik gėlytės. Va, tada tai tikrai tragedija.

Na, o pas mus? Žinoma, „šaikos“ žiniasklaidoje to nepamatysi, bet visgi progresas. Kaip jau sakiau, mane šitam naktiniam rašymui įkvėpė būtent situacijos panašumas.

Štai, atsižvelgdami į tai, kad dauguma progresyviai mąstančių žmonų kvietė opozicines jėgas vienytis, susėdome prie stalo. Viktoras Uspaskich, Mindaugas Puidokas, Irena Stražinskaitė-Glinskienė, na, ir aš, jūsų nuolankus tarnas. Žinoma, pradžia nebuvo lengva, daug skirtumų, net keturi vadai (visi su „karūnomis“, didesnėmis ar mažesnėmis, bet su „karūnomis“), įvairios kalbos, na, ir mūsų vadovaujamose struktūrose įvairių nuomonių būta. Nepasakosiu viso proceso, tik finalą.

Visi tas „karūnas“ nusiėmėme, visi vieningai sutarėme, kad būtent Viktoras su savo žiniomis ir politine patirtimi bei išmintimi privalo imtis lyderystės ir atsakomybės (mat ne visi supranta, kad su lyderyste ir atsakomybė atsiranda. Automatiškai). Pavyko įtikinti savo vadovaujamus kolektyvus, pavyko susitarti dėl vertybių (nevardinsiu, nes visa tai yra mūsų programoje, gal tik vieną: TAIKA BUS IR NEKARIAUSIME SAVO ŽEMĖJE. Na, o visa kita tikrai bus) ir jau paskui dėl vietų sąraše. Paprastai kiti nuo sąrašų pradeda, tuo ir baigia.

Na, o mes susitarėme ir kartu su Lietuvos žmonėmis einame į rinkimus. Kaip ir savo kalboje sakė Robertas Kenedis, kad Kamalos Amerika gali ir nepergyventi, man taip pat iškyla panašus klausimas: ar Lietuva pergyvens dar vieną klaninę, radikalių, populistinių jėgų (čia aš apie valdančiuosius ir tos valdžios siekiančiuosius) valdymo kadenciją? Atsakykite į šį klausimą sau ir Jūs, nes aš sau jau atsakiau.

Žinau, puls visi, kas netingės, žiniasklaida marinuos, visos institucijos blokuos, kiek galės. VRK jau pradėjo. Na, kova laukia įnirtinga.

Noriu priminti: jau gimiau kariu, kariavau, visada laimiu. Turime stiprią, pasiryžusią dėl Lietuvos žmonių aukotis komandą. Tikiu Jūsų parama. Neklausykite tų, kas agituoja, kad nuo jūsų niekas nepriklauso. PRIKLAUSO! VISKAS PRIKLAUSO! IR TIK NUO JŪSŲ! O ne nuo jų. Ateikime į rinkimus ir atsiimkime iš tų… savo Tėvynę!

Nr. 9 – TAIKOS KOALICIJA (dėl visa ko primenu, kad mano numeris koaliciniame sąraše yra 7 – čia jei kas užsinorės mane reitinguoti).

Prašau, atleiskite, jei viską išdėsčiau gal kiek nerišliai, emocingai ir ilgai. Tikrai esu įkvėptas istorinės Roberto Kenedžio kalbos, istorinio sprendimo ir gero pavyzdžio mums, lietuviams…

Politinė reklama. Bus apmokėta iš Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partijos sąskaitos. Užs. Nr. 13

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video