Kėdainiuose lankysis vasaros kino festivalis „Sidabrinės gervės naktys“

 Kėdainiuose lankysis vasaros kino festivalis „Sidabrinės gervės naktys“

Kėdainių TViC nuotr.

Vasaros kino festivalis „Sidabrinės gervės naktys“ keliauja per Lietuvą su nacionalinių kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė 2024“ filmais nominantais ir laureatais. Programoje rodomi filmai, apimantys ilgametražių, animacinių, trumpametražių bei studento darbų kategorijas. Rugpjūčio 9 dieną, penktadienį, festivalis lankysis Kėdainiuose, Rotušės kiemelyje (Didžioji g. 1, Kėdainiai). Renginio vedėja – Sandra Daukšaitė-Petrulėnė.

PROGRAMA:
22:00 val. pokalbis su vakaro svečiu.
22:30 val. filmų programa.

Repertuaras:
Numeris vienas, rež. Milda Augustaitytė
Dvylikametis Arianas su partnere ruošiasi Lietuvos standartinių ir Lotynų Amerikos šokių čempionatui. Sportinių šokių šokėjai ankstyvame amžiuje privalo perprasti suaugusiųjų pasaulį – išmokti demonstruoti vyriškumą, moteriškai gundyti, parduoti save. Bet ar to užtenka norint laimėti čempiono titulą?

Tušinukas, rež. Adas Brukšaitis
Saulėta vasaros popietė priemiesčio mokykloje. Mokytoja sužino, kad jos sūnaus blogai parašytas egzamino darbas sužlugdys svajonę studijuoti prestižiniame užsienio universitete. Filmas kelia klausimus apie moralę ir spaudimą pasiekti norimą rezultatą. Kokius kompromisus motina pasiryžusi priimti, kad užtikrintų sėkmingą sūnaus ateitį?

Ta, kuri žino, rež. Eglė Davidavičė
Ūla yra drovi ir savimi nepasitikinti paauglė, kuri mėgsta plaukti. Įprastos treniruotės metu mergina įsitraukia į netikėtą nuotykį, kuris padeda jai subręsti, priimti save ir pamatyti savo kūną naujai.

Tu man nieko neprimeni, rež. Marija Kavtaradze
Šiuolaikinio šokio šokėja Elena sutinka gestų kalbos vertėją Dovydą. Tarp jų akimirksniu užsimezga švelnus ryšys, jis gilėja, Dovydas ir Elena ima artėti vienas prie kito ir platoniški santykiai pamažu virsta romantiniais. Kai Dovydas atskleidžia esantis aseksualus, jiedu pasiryžta savojo intymumo ieškoti drauge – atrasti savo pačių būdą kurti santykius.

Renginys atviras, nemokamas.

Festivalį organizuoja: AVAKA kartu su Kėdainių kultūros centru
Renginį iš dalies finansuoja: Lietuvos kino centras, Kėdainių rajono savivaldybė

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video