Ar visiems robotams vejapjovėms reikalingas perimetro laidas?

 Ar visiems robotams vejapjovėms reikalingas perimetro laidas?

Jau galima drąsiai teigti, kad vejos pjovimo robotizavimas pakeitė įprastą žolės pjovimą. Automatizuotas robotas vejapjovė siekia panaikinti rankinį darbą ir nepatikimus rangovus. Pradžioje pasirodę robotiniai sprendimai naudojosi perimetro laidais, kad judėtų jūsų kieme, apsaugotų kraštovaizdžio elementus, pavyzdžiui, gėlynus, ir išvengtų medžių bei kitų kliūčių. Tačiau šiai dienai jau kiekvienas girdėjo sąvoką – belaidis vejos robotas.

Taigi ar visiems robotams vejapjovėms reikia perimetro laido?

Perimetro laidai ne visada yra geriausia technologija, nes gali trukdyti ir sukelti papildomų nepatogumų – kas iš dalies paneigia pačią robotų vejapjovių paskirtį. Šiame straipsnyje sužinosite daugiau apie perimetro laidus, taip pat apie naujausios kartos dirbtiniu intelektu (AI) ir LiDAR technologija paremtus robotinius įrenginius, kurie veikia efektyviau be perimetro laidų.

Kodėl dauguma robotų vejapjovių naudoja perimetro laidą?

Tiek robotas vejapjovė su perimetro laidais, tiek belaidis vejos robotas turi žinoti, kur jis yra ir kur jam negalima eiti pjaunant jūsų veją.

Didžioji dauguma robotų vejapjovių vis dar naudoja fizinius perimetro laidus darbui. Laidai veikia kaip nematoma tvora aplink jūsų kiemo perimetrą. Perimetro laidas skleidžia elektromagnetinį signalą, kuris padeda valdyti robotą vejapjovę, nukreipdamas jį nuo gėlynų, terasų, privažiavimų ir kitų zonų, kuriose nenorite, kad jis važinėtųsi.

Jei keičiasi jūsų aplinkos tvarkymo poreikiai, perimetro laidus galima perkelti. Tačiau juos pakloti ir perkloti iš naujo gali būti sudėtinga. Visgi robotų vejapjovių paskirtis – panaikinti darbus, o ne jų sukurti.

„Lazy House robotics“ eksperto komentaras: „Perimetro laidai dažnai reikalauja profesionalios instaliacijos ir papildomos priežiūros. Perimetro laidai taip pat laikui bėgant nusidėvi arba nutrūksta dėl nepalankių oro sąlygų. Net ir nedidelis ištempimas gali juos sugadinti, o korozija atsiranda bet kurioje vietoje, kur gyvenate. Perimetro laidai taip pat apriboja galimybes įrengti kitas sistemas, pavyzdžiui, laistymą, aeravimą, kabelinę arba interneto jungtį ar lauko apšvietimimą. Tačiau šiai dienai su jais vis dar galima išgauti didesnę roboto autonomiją, todėl juos patariame instaliuoti nutouliose sodybose ar retai lankomose teritorijose.“

Belaidis vejos robotas – ar galime pilnai atsisveikinti su perimetro laidais?

Džiugi žinia, kad šiandien ne visiems robotams vejapjovėms reikia perimetro laidų. Naujausių modelių vejapjovėse naudojamos tokios inovacijos, kaip dirbtinis intelektas, LiDAR ir RTK technologijos, leidžiančios be vargo naršyti po jūsų sklypą be fizinių ribų nustatymo.

Yra daug priežasčių, kodėl belaidis vejos robotas yra patogesnis ir efektyvesnis sprendimas. Laimei, naujos technologijos padarė belaidžius robotus vejapjoves, tokius kaip Segway Navimow, Ecovacs Goat, Worx Landroid Vision ir t.t. lengvai prieinamus vartotojams.

Kaip veikia belaidis vejos robotas?

Belaidis vejos robotas keičia požiūrį į veja kaip į „namų ruošos“ darbus. Ypač atsiradus pažangiems modeliams, kurie dabar veikia be perimetro laidų ar kitų fizinių ribų.

Išmanieji robotai vejapjovės, kaip minėti Segway Navimow, Ecovacs Goat, Worx Landroid Vision ir t.t navigacijai naudoja tokias pažangias technologijas kaip GPS, vaizdo jutiklius ir LiDAR.

Belaidis vejos robotas leidžia jums, namų šeimininkams, džiaugtis puikiai nupjauta veja neįrengiant ir neprižiūrint perimetro laidų.

  • GPS: Robotai robotas vejapjovė su GPS funkcijomis naudojasi palydovais, kad orientuotųsi kieme, sudarytų išdėstymo planą ir išsaugotų jį ateity naudojimui. Naujos kartos automatizuotoms vejapjovėms nereikia perimetro laidų, kad nurodytų, kur galima ir kur negalima važiuoti. Segway Navimow“ robotas vejapjovė naudoja GPS itin tiksliam pjovimo raštui sukurti – jis nupjauna iki 2 cm atstumu nuo nustatytos ribos. Galite nustatyti vejapjovės perimetrą keliais būdais, įskaitant kryžminės srities pasirinkimą ir draudžiamų zonų padalinimą.
  • Jutikliai: Be LiDAR, pažangiose vejapjovėse gali būti naudojamas įvairių jutiklių derinys, įskaitant artumo, drėgmės ir vaizdo jutiklius, kad būtų galima aptikti kliūtis, vejos kraštus ir kitus kraštovaizdžio elementus. Tokia sistema aprūpintas Ecovacs Goat robotas. Jutikliai gali atskirti tokius paviršius kaip žolė ir grindinys bei naršyti aplink kliūtis ir zonas, kurias norite apsaugoti. Tačiau ne visi jutikliai yra vienodi. Įtraukdami dirbtinį intelektą, mašininį mokymąsi ir naujai pasiekiamą LiDAR technologiją, išmanieji įrenginiai, gali kompensuoti tai, ko senesnėms vejapjovėms trūksta tikslumo.

„Lazy House robotics” eksperto komentaras: „Pažangūs jutikliai kartu su priėnamomis GPS, RTK, LiDAR technologijomis leidžia robotui vejapjovei suprasti aplinką ir saugiai bei efektyviai naršyti net ir sudėtingo landšafto sąlygomis. Belaidis vejos robotas itin tinka prie nuolat gyvenamų namų, prižiūrimų ir puosėlejamų vejų“

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video