Ką daryti, jei netyčia užsitrenkė namų durys, o raktai liko viduje

 Ką daryti, jei netyčia užsitrenkė namų durys, o raktai liko viduje

Tai gali nutikti bet kam: išėjote parūkyti į kiemą, pasivaikščioti su šunimi ar tiesiog paimti laiškų iš pašto dėžutės, o kai grįžote, supratote, kad durys užsidarė, o raktai liko viduje. Toks scenarijus gali sukelti stresą, tačiau svarbu išlikti ramiam ir žinoti, ką daryti toliau. Štai keli patarimai, kaip elgtis tokioje situacijoje. Šaukti ir rėkti – tikrai ne vienas iš jų.

Išlikite ramūs ir apmąstykite savo galimybes

Pirmiausia, neleiskite panikai užvaldyti jūsų. Įkvėpkite giliai ir pagalvokite apie visas įmanomas galimybes. Ar yra kitas būdas patekti į namus? Galbūt palikote kitą raktą pas kaimynus, draugus ar šeimos narius? Stresuodami žmonės daro daug nereikalingų veiksmų ir klaidų, kurios vėliau gali kainuoti labai daug. Pavyzdžiui, puola laužti duris, su tuo, kas po ranka papuola…

Patikrinkite langus ir duris

Kartais gali pasisekti, kad langas ar kitos durys liko neužrakintos. Atsargiai apžiūrėkite savo namus ir pabandykite surasti alternatyvų būdą patekti į vidų. Jei randate atvirą langą, būkite atsargūs ir pasirūpinkite savo saugumu, lipdami į vidų. Tai negalioja daugiaaukščiame name. Šiukštu nesumanykite lipti iš kaimyno balkono į savo. Pasekmės gali būti tragiškos.

Paskambinkite draugams ar šeimos nariams

Jei turite papildomų raktų pas draugus, šeimos narius ar kaimynus, dabar pats metas su jais susisiekti. Paskambinkite jiems ir paprašykite pagalbos. Dažnai jie noriai pagelbės ir atneš jums raktus. Reikės tik kurį laiką palaukti.

Kreipkitės į spynų meistrą

Jei neturite galimybės gauti atsarginių raktų ar patekti į namus per langą, geriausia kreiptis į spynų meistrą. Profesionalai turi įrankius ir žinias, kaip atidaryti užrakintas duris be didelių pažeidimų. Ši paslauga vadinasi avarinis durų atrakinimas. Tai kainuos, tačiau dažnai tai yra greičiausias ir saugiausias būdas vėl patekti į namus. Avarinis durų atrakinimas turi būti atliekamas tik sertifikuotų meistrų, o ne kaimyno su drėle ir plaktuku.

Pagalvokite apie prevenciją ateičiai

Kai problema bus išspręsta, verta pagalvoti apie prevenciją ateityje. Štai keletas patarimų, kaip išvengti panašių situacijų:

  1. Laikykite atsarginį raktą pas patikimus draugus ar šeimos narius. Taip pat galima ir darbe, jei turite ten nuolatinę darbo vietą su spintele ir stalčiumi.
  2. Investuokite į išmaniąsias spynas, kurias galima atrakinti naudojant telefoną ar kodą. Teko matyti ir spynų, kurios atrakinamos net pirštų antspaudu.
  3. Naudokite raktų dėžutę su kodu, kurią galite paslėpti netoli namų. Tokias paprastai naudoja butus dažnai nuomojantys žmonės, kad svečias ateitų ir pats paimtų raktus. Jos kainuoja nedaug, tačiau labai gelbsti tokiais atvejais. Aišku, slėptuvė turi būti saugi, kad jos nerastų ne tie žmonės…
  4. Pasidomėkite, kas netoliese teikia avarinio durų atrakinimo paslaugas, kad greitai būtų galima su jais susisiekti ir išsikviesti meistrą.

Avarinis durų atrakinimas – efektyviausia priemonė, jei neturite atsarginių raktų. Tik atminkite, kad kartais po tokio atrakinimo gali tekti keisti spyną arba bent jau kai kurias jos dalis.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video