Kėdainių senjorai renkasi sveiką gyvenimą

 Kėdainių senjorai renkasi sveiką gyvenimą

Beinaičių parke Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos Kėdainių rajono skyrius organizavo 6-ąją tradicinę respublikinę Senjorų olimpiadą „Renkamės sveiką gyvenimą“./Mykolo Goštauto nuotr.

Pelėdnagių seniūnijos Beinaičių parke Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos (LPŽA) Kėdainių rajono skyrius organizavo 6-ąją tradicinę respublikinę Senjorų olimpiadą „Renkamės sveiką gyvenimą“.

Surėmė pečius

Besiruošdami renginiui senjorai surėmė pečius.

Projekto vadovė asociacijos narė Rita Lankelienė organizavo darbus. Kartu su vyru Algiu pasirūpino, kad Beinaičių parko aplinkoje įsikurtų olimpinis palapinių miestelis, savo vietas surastų olimpinių žaidynių vietos ir atributika.

Pelėdnagių seniūno Edvino Pagirsko rūpesčiu sutvarkyta ir išgražinta aplinka, Beinaičių bendruomenės centro pirmininkė Ilona Mickevičienė suteikė galimybę pasinaudoti centro patalpomis.

Projekto veiklos programoje buvo numatytos mankštos – aktyvaus judėjimo treniruotės, paskaitos sveikatingumo tema./Mykolo Goštauto nuotr.

Suvažiavo senjorai iš visos Lietuvos

Į olimpiadą pakviestos sporto komandos iš Joniškio, Radviliškio rajono Šeduvos, Baisogalos, Vilkaviškio, Ukmergės, Šiaulių, Raseinių rajono Mirklių, Kėdainių rajono asociacijų.

Projekto veiklos programoje buvo numatytos mankštos – aktyvaus judėjimo treniruotės, paskaitos sveikatingumo tema, Senjorų olimpiada, sveiko maisto praktinė edukacija „Močiutės arbatinė“.

Kėdainių rajonui atstovavo LPŽA Kėdainių rajono skyrius, senjorų klubas, ,,Kontakto“ pagyvenusių žmonių klubas ir ,,Bočių“ bendrijos sportininkai.

Į olimpiadą pakviestos sporto komandos iš Joniškio, Radviliškio rajono Šeduvos, Baisogalos, Vilkaviškio, Ukmergės, Šiaulių, Raseinių rajono Mirklių, Kėdainių rajono asociacijų.

Aut. past.

Atgaiva sielai

Olimpiada pradėta bendra visų dalyvių mankšta, tradiciniu sportiniu šokiu, kurių projekto dalyvius ir svečius išmokė sporto trenerė Jolita Gvergždienė.

„Karštą rugpjūčio dieną gausiai susirinkusiems senjorams jauki, ūksminga parko aplinka tapo atgaiva ir sporto entuziastas, ir sirgaliams.

Tam, kad olimpiada vyktų sveikai ir saugiai, pakvietėme Kėdainių visuomenės sveikatos biuro specialistes Rimą Proscevičiūtę ir Agnę Ruzgutę vesti edukaciją, kaip neperkaisti saulėje, kaip saugoti sveikatą, kaip teisingai suteikti pirmąją pagalbą, kaip teisingai pasinaudoti naująja vairuotojo pirmosios pagalbos teikimo vaistinėle. Man pačiai teko išbandyti turniketą.

Kadangi mūsų senjorai aktyvūs žmonės, nemažai vairuotojų, praktinės patirtys buvo itin naudingos“, – mintimis dalijosi LPŽA Kėdainių skyriaus vadovė Alma Jociuvienė.

Ukmergės, Joniškio ir Vilkaviškio asociacijų saviveiklos kolektyvai surengė koncertą./Mykolo Goštauto nuotr.

Išbandė jėgas

Olimpinės rungtys vyko sportinio entuziazmo dvasia. Visi komandų nariai išbandė jėgas. Visos penkios rungtys visų komandų buvo sėkmingai įveiktos.

Aktyviai dirbusi teisėjų komanda, susidedanti iš sveikatingumo puoselėtojų Elytės Maniokienės, Vidos Proscevičienės ir Kęstučio Kacevičiaus, vadovaujama sporto profesionalų: pedagogės J. Gvergždienės ir buvusio garsaus trenerio ir sportininko, asociacijos nario Rimvydo Proscevičiaus,  organizavo olimpinį darbą, vertino užduočių atlikimą ir skaičiavo balus.

Nugalėjo draugystė

Įveiktų užduočių rezultatai skirtingi, bet nugalėjo draugystė. Komandoms įteiktos olimpinės taurės ir medaliai, kuriuos olimpiadai skyrė seniūnas E. Pagirskas.

Pietų metą, po aktyvaus judėjimo, pavėsyje po palapinių stogais susibūrę visi dalyviai ragavo savanorių Irenos Gugienės ir Nijolės Litvinienės išvirtos šilkinė košės, Elytės ir Alfonso Maniokų vėsios medaus giros, kitų vaišių.

Draugiškas diskusijas palydėjo smagios dainos ir asociacijos poečių Ritos Lankelienės, Ritos Sakalauskienės, Pranciškos Strodomskienės, Zitos Kazokevičienės, Vitalijos Praskorienės nuotaikinga poezija, Ukmergės, Joniškio ir Vilkaviškio asociacijų pagyvenusių žmonių meno saviveiklos kolektyvai.

Senjorų muzikinę diskoteką surengė Kėdainių autorinės muzikos grupė „Vaivorykštė“.

„Sveikata nepriklausomai nuo amžiaus – brangiausias kiekvieno žmogaus turtas. O sveikai gyventi reikia mokytis visą gyvenimą.

Įgyvendindami projektus stipriname bendradarbiavimą, kūrybiškumą, ugdomės pilietinę ir dvasinę kultūrą. Olimpiada mums sukėlė ne rūpesčius, be didžiausią palaimą ir poreikį – susiburti ir būti drauge komandoje, bendruomenėje ir dalintis gerosioms patirtimis“, – kalbėjo A. Jociuvienė.

„Sveikata nepriklausomai nuo amžiaus – brangiausias kiekvieno žmogaus turtas. O sveikai gyventi reikia mokytis visą gyvenimą.

A. Jociuvienė

Įteikė apdovanojimą

Už pagyvenusių žmonių asocijuotos veiklos inovacijas LPŽA prezidentas Kęstutis Makaravičius olimpiados metu A. Jociuvienei įteikė aukščiausią padėką – medalį „Už nuopelnus asociacijai“.

LPŽA Kėdainių skyrius nuolat organizuoja aktyvaus judėjimo užsiėmimus, didina senjorų fizinio aktyvumo įgūdžius, suteikia žinių apie fizinio aktyvumo, sveikos gyvensenos, laiku suteiktos pirmosios pagalbos svarbą, skatina sveiką gyvenseną ir ugdo senjorų atsakomybę už savo sveikatos išsaugojimą.

1 Komentaras

  • mūsų krašto senoliams!

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video