Sudegė pirtis ir malkinė

 Sudegė pirtis ir malkinė

Ugnis buvo negailestinga ir sublokuotą pastatą tiesiog suniokojo. Laimei, gyventojų turtas buvo draustas./ Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Prieš kelias dienas vienoje Kėdainių rajone esančioje sodyboje kilo didelis gaisras, kurio metu liepsnos suniokojo didelę mūrinę pirtį bei malkinę. Laimei, ugniagesiams pavyko išsaugoti šalia stovintį gyvenamąjį namą ir ūkinį pastatą. Nors įvykis dar oficialiai tiriamas ir patvirtintų išvadų nėra, tačiau realiausia gaisro kilimo priežastis – gedimas elektros instaliacijoje.

Pranešė kaimynai

18 val. 59 min. Bendrasis pagalbos centras sulaukė kaimynų pranešimo, kad Pernaravos seniūnijos Pavinkšnių kaime dega didelis ūkinis pastatas. Pranešėjas informavo, jog pastatas dega atvira ugnimi, jame žmonių nėra, sodybos šeimininkų nėra.

Į įvykio vietą buvo pasiųsta Kėdainių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, Josvainių ir Rugėnų ugniagesių komandos.

Skubėjo papildomos ugniagesių pajėgos

Pirmieji ugniagesiai į įvykio vietą atskubėjo praėjus 10 minučių nuo gauto pagalbos skambučio.

Dar vykstant į gaisravietę iš toli buvo matyti didžiulis ugnies ir dūmų stulpas, tad pamainos vado įsakymu į įvykio vietą pasiųstas pastiprinimas – Raseinių priešgaisrinės saugos tarnybos Ariogalos ugniagesių komanda.

Kėdainių rajone esančioje sodyboje kilo didelis gaisras, kurio metu liepsnos suniokojo didelę mūrinę pirtį bei malkinę./ Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Degė atvira ugnimi

Atvykus ugniagesiams, pastatas degė atvira liepsna. 10 ugniagesių ir 4 autocisternos su ugnimi kovojo net keletą valandų. Vanduo gaisrui gesinti buvo vežamas iš už 300 metrų esančio gamtinio vandens telkinio. Ugnis buvo suvaldyta ir gaisras lokalizuotas po 21 val.

„Pirtis didelė – 6×7 metrų dydžio, 1 aukšto, mūrinė, perdanga medinė, dengta spaliais, priepirčio – nedegia vata, stogas dengtas šiferiu.

Prie pirties priblokuotas ūkinės paskirties pastatas taip pat 6×7 metrų dydžio, medinio karkaso, apkaltas lentomis, perdangos nebuvo, stogas dengtas šiferiu.

Net iš toli buvo matyti didžiulis ugnies ir dūmų stulpas, tad pamainos vado įsakymu į įvykio vietą pasiųstas pastiprinimas – Raseinių priešgaisrinės saugos tarnybos Ariogalos ugniagesių komanda.

Aut. past.

Užgesinus gaisrą konstatuota, kad medinė pastato dalis sudegė visiškai“, – informavo Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos vyriausioji specialistė Džiuginta Vaitkevičienė.

Žala – didžiulė

Ugnis buvo negailestinga ir sublokuotą pastatą tiesiog suniokojo. Laimei, gyventojų turtas buvo draustas.

„Gaisro metu apdegė viduje buvę apie 5 m³ malkų, sudegė trimeris, žoliapjovė, dviračiai ir įvairūs namų apyvokos daiktai.

Nudegė visas pastato stogas. Nudegė ir įlūžo visa pirties perdanga. Aprūko pirties patalpos. Jos visos sulietos vandeniu. Išsaugotas gyvenamasis namas ir ūkinis pastatas, esantys už 7 metrų nuo gaisro vietos“, – konstatavo ugniagesių atstovė.

Nors įvykis dar oficialiai tiriamas ir patvirtintų išvadų nėra, tačiau realiausia gaisro kilimo priežastis – gedimas elektros instaliacijoje.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video