Iš darbo išėjo savivaldybės gydytoja

 Iš darbo išėjo savivaldybės gydytoja

Kėdainių r. savivaldybės nuotr.

Eglė KUKTIENĖ

Šiandieną, rugsėjo 19 dieną, iš darbo išeina savivaldybės gydytoja Ramunė Kabošienė. Kėdainių rajono savivaldybė jau ruošiasi naujo konkurso paskelbimui – administracijos direktorius Arūnas Kacevičius informavo, kad Valstybės tarnybos departamentui jau pateikti dokumentai, reikalingi konkurso organizavimui. Netrukus jis bus paskelbtas viešai ir bus ieškoma naujo darbuotojo.

Darbą Kėdainių rajono savivaldybėje R.  Kabošienė pradėjo 2008 metais, o 2013 metais jai jau teko darbuotis prie sveikatos apsaugos reformos įgyvendinimo rajone. Tuo metu buvo centralizuotas ambulatorijų darbas, keitėsi struktūra, įstaigų pavaldumas.

2021 metais R. Kabošienė gavo Vietos savivaldos dienos progai įsteigtą Geriausio metų darbuotojo nominaciją. Toks apdovanojimas jai buvo paskirtas ne tik už ilgametį darbą, bet ir itin sudėtingą darbą koronaviruso pandemijos akivaizdoje.

„Ramunė kruopščiai atlieka labai daug atsakingų užduočių siekiant suvaldyti COVID-19 ligą rajone. Ji ne tik kasdien atlieka savo pareigas, dirba prie įsakymų projektų ir teisės aktų, susijusių su epidemiologinės situacijos valdymu rajone ruošimo, kurių dabar itin daug, bet ir teikia įvairių pasiūlymų.

Gydytoja nuolat kontaktuoja su įstaigomis ir organizacijomis, organizuoja jų pasitarimus.

Pandemijos metai jai buvo labai sunkūs, bet Ramunė parodė profesionalumą ir organizuotumą. Ji yra puiki specialistė, atsidavusi savo darbui. Be to, Ramunė nuolat siekia tobulėti“, − sako administracijos direktorius A. Kacevičius.

Su pačia R. Kabošiene kol kas susisiekti žurnalistams nepavyko. Savivaldybės administracijos direktorius jos pasitraukimo iš darbo priežasčių neįvardijo, tik informavo, kad tai – jos pačios asmeninis sprendimas.

Primename, kad per paskutinius dvejus metus ne kartą buvo kilusi įtampa tarp savivaldybės gydytojos ir vienos rajono tarybos narės. Savivaldybės gydytoja yra sakiusi, kad kai kurie politikės išsireiškimai yra ne kas kita, kaip patyčios ir viešas šmeižtas. Ar tai yra susiję su jos sprendimu palikti pareigas, kol kas neaišku.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video