Beržų kaimas paminėjo 650-ąsias metines

 Beržų kaimas paminėjo 650-ąsias metines

Beržų kaimas minėjo 650-ąsias metines, o Beržų bendruomenė šventė 14-ąjį gimtadienį./Organizatorių nuotr.

Beržų parkas gaudė nuo skambios muzikos, skardaus juoko, vaikų klegesio, sveikinimų ir padėkos žodžių. Visur šurmuliavo šventės dalyviai, tvyrojo gera nuotaika. Triukšmo būta ne veltui. Čia vyko tradicinė kaimo šventė – vasaros fiesta ,,Po gegutės kukavimo“. Beržų kaimas minėjo 650-ąsias metines, o Beržų bendruomenė šventė 14-ąjį gimtadienį.

Į tradicinę, jau šešerius metus organizuojamą šventę susirinko apie 500 dalyvių.

Svečiai LR Seimo nariai Tomas Bičiūnas ir Viktoras Fiodorovas, Kėdainių rajono savivaldybės meras Valentinas Tamulis, Dotnuvos seniūnas Modestas Tvaravičius tarė sveikinimo žodžius kaimo gyventojams.

Jubiliejiniame koncerte netrūko įvairaus muzikos žanro atlikėjų. Koncertavo vokalinis moterų ansamblis iš Baisogalos (Radviliškio r.), liaudiškos muzikos kapela ,,Daumantų muzikantai“, populiariosios muzikos grupė ,,Žemaitukai“, o vakarą užbaigė vakaro muzikantai Raimondėlis ir Vaidelis.

Netrūko ir pramogų. Kiekvienas galėjo išbandyti fizinę ištvermę kovos ringe, pasitikrinti kojos taiklumą, išbandyti aukščio baimę ir miklumą kliūčių ruože. Pramogos buvo skirtos ne tik mažiesiems, ir tėvai rungėsi su vaikais.

Organizatorių nuotr.

O kur dar kita veikla… Kiekvienas galėjo prisiliesti ir pabūti tikrais menininkais audžiant iš gamtos gėrybių floristinį kilimą. Šis kilimas yra vienas pagrindinių ir tradicinis šventės akcentas.

O kur dar galimybė pabūti konditeriais… Pačių ant laužo išsikeptomis bandelėmis galėjo ne tik pasisotinti patys, bet ir draugą pavaišinti.

Renginyje skambėjo daugybė padėkos žodžių. Apdovanoti nominantai už įvairius nuopelnus kaimo labui. Ištartas AČIŪ ne bet koks. Jis pelnytas, išjaustas ir tikras.

Ačiū už nuostabų šventės dekorą Audronei ir Elenai, už pasitinkantį svečius išpuoštą herbą – Vilmai, už padovanotą gardžią sriubą A. ir R. Alminams, už bandeles, arbatą ačiū Janinai, Vilmai ir Ingai, ačiū loterijos prekybininkėms Ingai ir Danutei, ačiū renginio vedėjai Godai, daug daug ačiū mūsų jaunimui už bemieges naktis saugant šventinę vietą ir turtą ir visiems visiems  ačiū už vienokį ar kitokį prisidėjimą rengiant šventę. Ir kaip kitaip be padėkų rėmėjams – ačiū J. Karosui, V. Kaupeliui ir L. Macijauskui.

Ir dar kartelį AČIŪ Jums, mielieji, už nuostabią šventę!

Renginys buvo finansuojamas rėmėjų, asociacijos ,,Beržų bendruomenė“ lėšomis bei didžiausia dalis lėšų buvo skirta įgyvendinant projektą ,,Beržų bendruomenės kultūros savitumo horizontais“ pagal Programos LEADER priemonę. Pagal projektą renginys buvo finansuojamas Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai (EŽŪFKP) ir Lietuvos Respublikos biudžeto lėšomis.

Birutė Jomantaitė, Beržų bendruomenės pirmininkė

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video