„Lifosoje“ lankysis grupė parlamentarų

 „Lifosoje“ lankysis grupė parlamentarų

Kėdainiams šilumą tiekianti AB „Panevėžio energija“ planuoja rekonstruoti esamą katilinę pastatant biokuro katilinės bloką. Paaiškėjo, kad šio projekto vykdymas tiesiogiai priklausomas nuo „Lifosos“ veiklos stabilumo./„Rinkos aikštės“ archyvo nuotr.

rinkosaikste.lt, BNS inf.

Kėdainių trąšų gamykloje „Lifosa“ šiandien lankysis Seimo Biudžeto ir finansų bei Ekonomikos komitetų vadovai bei keli parlamentarai. Su gamyklos, Finansų ministerijos atstovais bei laikinuoju administratoriumi ir įmonės profesinės sąjungos atstovais planuojama aptarti parengtą „Lifosos“ veiklos atnaujinimo planą. 

Be to, su Kėdainių rajono vadovybe planuojama aptarti ekonominį-socialinį gamyklos poveikį rajono biudžetui, mokesčių surinkimui, nedarbo lygiui. 

„Užtikrinant sankcijų laikymąsi turi būti kuo skubiau atnaujinta įmonės veikla, kad būtų išsaugotos darbo vietos ir investicijos“, – BNS sakė Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas.  

Pasak jo, birželio 9-osios duomenimis, iš tūkstančio darbuotojų į darbą sugrįžo 250, o 415 yra prastovose. Kiti atstogauja arba serga.

M. Majauskas pabrėžė, kad Kėdainių miesto šildymas iš dalies priklauso ir nuo „Lifosos“ pagamintos šilumos. 

Ekonomikos komiteto pirmininko Kazio Starkevičiaus BNS tvirtino, kad Seimo nariai nori „pasižiūrėti, kaip veikia“ Seimo skubiai priimtas įstatymas dėl laikinųjų administratorių.   

„Aiškinsimės, ar negauna naudos ta sankcionuota pusė“, – teigė K. Starkevičius.  

 „Lifosa“ rugpjūčio 7-ąją ketina atnaujinti 70 proc. gamybos pajėgumų.

Liepą įmonė žada parduoti didžiąją dalį turimos produkcijos, atnaujinti žaliavų pirkimo sutartis, užtikrinančias ilgalaikį žaliavų tiekimą. Dalis sutarčių jau yra derinamos. Liepos pabaigoje bus siekiama visus įmonės darbuotojus grąžinti iš prastovų. 

Iki sankcijų taikymo bendrovėje dirbo 1030 darbuotojų, šiuo metu jų yra 985, rodo „Sodros“ duomenys.

14 Komentarai

  • Kodėl užsieni tokia pat gamykla kuriai irgi buvo pritaikytos sankcijos seniausiai dirba,o čia kol nenuvarys i bankrotą su savo tikrinimais visokiais tol nieko nebus

  • Kur anksčiau tas Starkevičius su visa šalis buvo?

  • „Aiškinsimės, ar negauna naudos ta sankcionuota pusė“, – teigė K. Starkevičius.
    Tas yra svarbiausia. O į Lietuvos žmonių interesus tokiems veikėjams tik nusispjaut.

    • Dabar tik pastebėjote?

  • Ei starki buk geras apjauk slamai ant snukio 😉

  • Lansberginiu sindromas rusija, puolimas ir t.t kad tik pakenkti ir smugdyti, kelti mokescius zarazos, dar ta asaba akiniuota paranoja persekiojama pastoviai vaidenasi rusai, kaip tikrai lansberginiai.

  • Juk Starkevičius, Šlama , Sejonienė tie patys koncervatoriai, o Fedia ką gali reguliuoti, tik reklamuojasi ir tiek, kada jis dirba, tik laksto kaip ir Tamulis, galvoja, kad kas juos išrinks.Pridirbo jau jie abu, tegul eina paskui rusų karablį.Jau rinka nebešlovina Aukštikalnio, o bibliotekininke Vorųnė paliko jau rinkūškę, matomai nebegali dirbti Aukštikalnio naudai, tai ko čia dirbti.

  • Geležinkeliais geriau pasirūpintu. Ten 2000 ant ledo paliko ir nuostoliai valstybei žymiai didesni. Tas pats su uostu. O čia smarvės mažiau bus Kėdainiuose.

    • Nu ir debilas tu 😀😀😀

    • Tu turbūt nežinojai kad LIFOSA su geležinkeliais bendradarbiauja?

      • Ir dar su uostu, bet Petras to nesupranta 😀

  • Sako,kad Jonas(treces brolis)-durnas.Petras-dar durnesnis.

  • Kada parasysit apie daumantu versla kaliningrade??? Kiek krauju suteptu limonu gauta i rankas?

  • aš ne lifosietis,bet man baisu kaip tyčiojasi konservai ar tipo lietuvos valdžia iš Lifosos,tikiuosi kad jiems bus kada nors teismas už nusikaltimus Lietuvai (nori specialiai sužlugdyti LIFOSA)

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video