Vidury dienos Vilainiuose trys neblaivūs vyrai susigrūmė su policijos pareigūnais

 Vidury dienos Vilainiuose trys neblaivūs vyrai susigrūmė su policijos pareigūnais

Antrankiai nupjauti ir nuimti./Asociatyvi BNS nuotr.

www.rinkosaikste.lt

Sekmadienio popietę Kėdainių rajono Vilainių kaime buvo neramu – trys neblaivūs skirtingo amžiaus vyrai susigrūmė su policijos pareigūnais. Rankų nevaldžiusiems vyrams teks atsakyti – jie jau suguldyti ant areštinės gultų, jiems teks stoti prieš teismą dėl pasipriešino valstybės tarnautojui ir policijos pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymo, pareigūnų sveikatos sutrikdymo.

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pranešė, kad liepos 3 dieną, apie 14.40 val. Vilainiuose neblaivūs 1981, 2000, 1997 metais gimę vyrai, vengdami apžiūros bei nevykdydami teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų, aktyviais veiksmais pasipriešino Kėdainių policijos pareigūnams.

Į įvykio vietą teko kviesti pastiprinimą.

Visi įtariamieji buvo sulaikyti. Vyriausiajam smurtautojui nustatytas 2,17 promilės girtumas, jaunesniesiems – 1,56 ir 1,54 promilės girtumas.

Policijos pareigūnams prireikė medikų pagalbos. Jie po medikų apžiūros gydomi ambulatoriškai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 286 str. (pasipriešinimas valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui).

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas panaudodamas ar grasindamas tuoj pat panaudoti fizinį smurtą pasipriešino valstybės tarnautojui ar kitam viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

8 Komentarai

  • Teisėti reikalavimai.Ar būna kada neteisėti?

  • ,,Vengdami apžiūros“…Kas Vilainiai-sienos kirtimo zona,kad kažkas tai verstų kišenes?Mokykloj,atsimenu,irgi kišenes tikrindavo fizrukas,kad iš mokinių atimtų cigaretes.

  • vilainiai sudu kaimas prasigeres ubagynas

    • Man įdomu iš kokio sudo išlindęs pats esi

    • Man įdomu iš kokio pats sudo islindes

  • Tas, kas panaudodamas ar grasindamas tuoj pat panaudoti fizinį smurtą pasipriešino valstybės tarnautojui ar kitam viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui,
    baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų

  • Tik su pastiprinimu pavyko sulaikyti…

    • Vilainiai-jėga,todėl net garstyčių indelio atsukt neįstengiantiems pas mus nėra kas veikti.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video