Mieste elektrinis paspirtukas susidūrė su automobiliu

 Mieste elektrinis paspirtukas susidūrė su automobiliu

Į įvykio vietą atskubėjusios tarnybos išsiaiškino, kad elektrinį paspirtuką vairavo nepilnametis – 2007 metais gimęs jaunuolis./Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Pirmadienio vakarą pagrindinėje Kėdainių miesto gatvėje aidėjo specialiųjų tarnybų sirenos. Buvo skubama padėti į eismo įvykį patekusiam elektrinio paspirtuko vairuotojui. Beje, policija pranešė, kad veikiausiai dėl eismo įvykio jis pats ir yra kaltas.

Vairuotojas – nepilnametis

Eismo įvykis įvyko birželio 27 dieną, apie 20 val. 50 min., Kėdainiuose, J. Basanavičiaus gatvėje, ties sankryža su Tilto ir Lakštingalų gatve.

Pirminiais duomenimis, elektrinio paspirtuko vairuotojas, važiuodamas J. Basanavičiaus gatve per šviesoforu reguliuojamą pėsčiųjų perėją, susidūrė su automobiliu BMW ir susižeidė.

Į įvykio vietą nedelsiant buvo pasiųsti policijos pareigūnai ir greitosios medicinos pagalbos medikai.

Išvežė į ligoninę 

Atskubėjusios tarnybos išsiaiškino, kad elektrinį paspirtuką vairavo nepilnametis – 2007 metais gimęs jaunuolis.

Medikai skubiai apžiūrėjo jaunuolį. Įvykio dalyvių ir liudininkų teigimu, elektrinis paspirtukas per šviesoforu reguliuojamą pėsčiųjų perėją važiavo degant raudonam šviesoforo signalui.

Eismo įvykio aplinkybes tiria ir aiškinasi Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai. 

Pirminiais duomenimis, elektrinio paspirtuko vairuotojas, važiuodamas J. Basanavičiaus gatve per šviesoforu reguliuojamą pėsčiųjų perėją, susidūrė su automobiliu BMW ir susižeidė.

Aut. past.

Stiprina kontrolę

Kauno apskrities policijos pareigūnai pastebi dažnesnių tokių transporto priemonių vairuotojų daromus Kelių eismo taisyklių (toliau – KET) pažeidimus.

Maža to, pėstieji bei motociklų, mopedų, dviračių ir elektrinių paspirtukų vairuotojai bei jų keleiviai vis dažniau patenka į eismo įvykius.

Atsižvelgiant į vis dažnesnius KET pažeidimus, susijusius su minėtomis transporto priemonėmis,

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai vykdys prevencines priemones pėsčiųjų perėjose bei pėsčiųjų ir dviračių takuose, siekiant užtikrinti KET reikalavimų laikymąsi ir eismo saugumą.

Tikrins ir stebės

Prevencinių priemonių metu, pareigūnai stebės, kaip dviratininkai laikosi jiems keliamų KET reikalavimų, t.y., ar dėvi šviesą atspindinčias liemenes, šalmus, naudoja įjungtus žibintus, važiuoja techniškai tvarkingais dviračiais.

Taip pat pareigūnai tikrins, ar važiuojantys dviratininkai, elektrinių paspirtukų (iki 1 kW) vairuotojai turi teisę važiuoti gatve pagal galiojančius amžiaus reikalavimus, ar galingesnių elektrinių paspirtukų (nuo 1 iki 4 kW) vairuotojai nevažiuoja pėstiesiems skirtose zonose.

Ekipažuose dirbantys policijos pareigūnai taip pat vertins elektrinių paspirtukų, dviračių, motociklų, mopedų vairuotojų KET pažeidimus, daromus manevruojant tarp kitų transporto priemonių.

3 Komentarai

  • Kodėl paspirtukininkų niekas nebaudžia?????????????? Juk jie jaučiasi labai neatsakingai kelyje, nes nardo taip kaip jiems ‘“šauna“ į galvą keldami pavojų tiek sau tiek aplinkiniams.

    • Todėl,kad ką iš jo paimsi(o dar ir pasiekti teikė).

  • Vazineja ir po 3 ant vieno ir nieko

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video