Pasitikime vasarą švariomis upėmis: kviečia iniciatyva „River Cleanup Lietuva“

 Pasitikime vasarą švariomis upėmis: kviečia iniciatyva „River Cleanup Lietuva“

Kėdainių r. savivaldybės nuotr.

rinkosaikste.lt, Kėdainių r. savivaldybės inf.

Gegužės 27–29 dienomis visoje Lietuvoje vyks kasmetinė upių švarinimo iniciatyva „River Cleanup Lietuva“. Organizatoriai kviečia gyventojus registruoti tvarkymosi taškus ir burti komandas, kurios paskutinį pavasario savaitgalį padės išvalyti upes, tvenkinius ir jų pakrantes, prie kurių leisime laiką šią vasarą. Prie iniciatyvos jungiasi ir Kėdainiai.

2017 m. Belgijoje gimusi „River Cleanup“ iniciatyva Lietuvoje vyksta jau ketvirtus metus. Pernai upių švarinimui susibūrė per 1 500 savanorių, kurie sutvarkė daugiau nei 80 užterštų teritorijų prie 33 upių.

Kasmet vandens telkinių pakrantėse ar net pačiose upėse iniciatyvos dalyviai randa ne tik smulkių atliekų, tokių kaip plastikinės pakuotės, stiklinė gėrimų tara, nuorūkos, bet ir šaldytuvų, televizorių, baldų ir kitų buityje naudojamų stambiagabaričių daiktų.

Tiesa, iniciatyvos organizatoriai pastebi ir teigiamų tendencijų – tos teritorijos, kurias savanoriai sutvarko, išlieka švarios, todėl kitais metais tvarkymuisi jau ieškoma kitų užterštų vietų.

Prisijungti prie tvarkymosi kviečiamos tiek bendruomenės, įmonių ar organizacijų kolektyvai, tiek ir šeimos ar pavieniai asmenys.

Prisidėti galime kiekvienas, reikia tik rasti užterštą teritoriją, ją užregistruoti tarptautiniame žemėlapyje ir paskutinį pavasario savaitgalį subūrus grupę bendraminčių keliauti prie upės su pirštinėmis ir šiukšlių maišais rankose.

Užsiregistruoti į iniciatyvą galima paspaudus šią nuorodą: https://forms.gle/cBNnNEFTW4DAz8yJ9

Kviečia dalyvauti kėdainiečius

Kėdainių rajono savivaldybės administracija jungiasi prie „River Cleanup Lietuva“ ir kviečia visus rajono gyventojus dalyvauti upių švarinimo iniciatyvoje ir atvykti į seniūnijų bei bendruomenių parinktas tvarkymosi vietas (visais klausimais prašome kreiptis į vietos vadovus):

Kėdainių miesto seniūnijoje – Nevėžio upės pakrantė prie P. Lukšio g. garažų – vadovas Vytautas Petraitis (tel. 8 616 21 806);

Kėdainių miesto seniūnijoje – Nevėžio upės pakrantė prie „Vaivorykštės“ tilto – vadovė Genovaitė Matusevičienė (tel. 8 612 82 399);

Dotnuvos seniūnijoje – Dotnuvėlės upės pakrantė Dotnuvoje – vadovas Ričardas Mačius (tel. 8 685 47 171);

Josvainių seniūnijoje – Šušvės upės pakrantė Josvainiuose – vadovas Marius Žvikas (tel. 8 656 61 669);

Krakių seniūnijoje – Šušvės upės pakrantė Pašušvio kaime – vadovas Ernestas Barčas (tel. 8 660 25 535);

Pelėdnagių seniūnijoje – Ašarėnos tvenkinio pakrantės – vadovas Dainius Bička (tel. 8 659 65 282);

Pernaravos seniūnijoje – Angirių tvenkinio pakrantė prie Grinių k. kapinių – vadovas Artūras Gustas (tel. 8 656 52 228);

Šėtos seniūnijoje – Liolių karjero pakrantės – vadovas Mantas Kučinskas (tel. 8 614 98 277;

Šėtos seniūnijoje – Aukštųjų Kaplių tvenkinio pakrantės – vadovas Arūnas Glebauskas (tel. 8 618 78 772);

Vilainių seniūnijoje – Tiskūnų tvenkinio pakrantės – vadovė Vida Vansevičienė (tel. 8 655 31 678).

Iniciatyva „River Cleanup Lietuva“ yra ne tik galimybė prisidėti prie aplinkos švarinimo, bet ir puiki proga aktyviai leisti laiką gamtoje.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video