Valentino dienai – šefo L. Čepracko receptas
Vasario 14-oji – viena laukiamiausių įsimylėjėlių dienų. Nemaža dalis planuoja ta proga nustebinti savo antrąją pusę romantiška vakariene. Tačiau ne kiekvienas mėgsta suktis virtuvėje, o ir įmantraus patiekalo gamyba gali gerokai paploninti piniginę. Laimei, šefas, restoranų „Gastronomika“ ir „Meat“ įkūrėjas Liutauras Čeprackas dalinasi daug laiko ir specialių įgūdžių nereikalaujančiu receptu, kuriuo be vargo nustebinsite savo mylimąjį.
Svarbiausia – dėmesys
Liutauras Čeprackas sako, kad per Valentino dieną svarbiausia skirti dėmesio mylimam žmogui. Nereikia nertis iš kailio perkant brangiausias dovanas, užtenka skirti savo laiko ir maloniai praleisti jį kartu. Nustebinti antrąją pusę galime padarydami tai, ko dažniausiai nedarome, pavyzdžiui, pagamindami patiekalą.
Anot L. Čepracko, ruošiant Valentino dienos vakarienę, nereikėtų užsibrėžti per didelių tikslų – užtenka vienos nedidelės smulkmenos. Ypač, jei virtuvėje esate retas svečias, nereikėtų staiga bandyti paruošti degustacinės kelių patiekalų vakarienės.
„Net mokant ir norint gaminti, reikėtų vengti patiekalais gausios vakarienės, nes po to visi jos dalyviai norės tik pagulėti ir šventė baigsis anksčiau. Vis dėlto, vasario 14-oji – meilės diena, todėl labai tiktų patiekalas, sudarytas iš ingredientų, kurie gali veikti kaip natūralūs afrodiziakai“, – pataria kulinarijos ekspertas.
Ingredientų sąraše – natūralūs afrodiziakai
L. Čeprackas meilės dienos proga siūlo pasigaminti paprastą patiekalą, kuriam nereikės nei daug laiko, nei specialių įgūdžių, tačiau dėl sudėtyje esančių natūralių afrodiziakų, puikiai tiks vasario 14-ajai paminėti.
„Siūlyčiau pasigaminti orkaitėje keptą Brie sūrį su pagardais. Visus patiekale esančius ingredientus galime sutikti afrodiziakų sąraše – spanguolės, medus, imbieras, aštrus pipiras, net pats sūris, priklausomai nuo rūšies, priskiriamas afrodiziakams. Geriausia dalis ta, kad patiekalas ypač nesudėtingai pagaminamas, net neįgudęs gamintojas jį paruoš per 25-30 minučių ir galės mėgautis rezultatu“, – pasakoja L. Čeprackas.
Keptą sūrį su pagardais pagaminti ypač lengva, kadangi dalį darbo atliks orkaitė. Šiam patiekalui paruošti šefas renkasi įprastinę konvekcinio kepimo funkciją, kuri integruota jo naudojamoje „Samsung BESPOKE“ linijos orkaitėje. Anot L. Čepracko, toks lengvas, tačiau tikrai skanus siurprizas, pasotins, tačiau nesijausite sunkūs, tad galėsite tęsti savo meilės dienos planus.
Keptas sūris su spanguolių ir obuolių pagardu
Ingredientai:
1 vnt. Brie arba Camembert sūrio (geriausiai dėžutėje)
200 g šaldytų spanguolių (atšildytų)
200 g obuolių be žievelės, kubeliais
70 g smulkinto svogūno
10 g smulkinto česnako
10 g smulkinto imbiero
100 g medaus
100 g obuolių acto
6 g druskos
1 g kajeno pipiro
1 apelsino žievelės (geltonosios dalies ir sulčių)
Gaminimo eiga:
- Visus ingredientus išskyrus spanguoles dedame į prikaistuvį, verdame ant vidutinės ugnies apie 10 min.
- Dedame spanguoles ir verdame dar apie 8-10 min, pamaišydami kol sutirštės. Atvėsiname.
- Nuo Brie sūrio nupjauname viršų, dedame atgal į dėžutę ir šauname į orkaitę 180C° apie 9 min.
- Patiekiame su pagardu ir skrudintu prancūzišku batonu.
Šefas pataria atkreipti dėmesį ir į pateikimą – skoningai paserviruotas patiekalas dar labiau padės sukurti šventinę atmosferą. L. Čeprackas rekomenduoja patiekalą patiekti ant medinės lentelės kartu su skrudinta duona, kurią būtų galima mirkyti į pagardintą išsilydžiusį sūrį.
1 Komentaras
O batono su uogiene ir pienu ta proga neužtenka??????????????????