„Uršulė“ įrengė pramogų erdvę vaikams ir paruošė šventinį meniu
Kėdainiečių ir miesto svečių pamilti skanaus maisto namai „Uršulė“ diena po dienos artėjant didžiosioms žiemos šventėms savo lankytojus pradžiugo net keliomis naujienomis. Restorane įkurta jauki žaidimų erdvė mažiesiems, pristatytas lietuviškų tradicijų ir Europos virtuvės skonių tvistu žavintis šventinių vaišių meniu bei įprastą valgiaraštį papildę kūną ir mintis šildantys šaltojo sezono patiekalų atradimai.
Staigmena mažiesiems svečiams
Dėl itin kokybiško maisto, malonios aplinkos ir dėmesingo aptarnavimo kraštiečių vertinamas restoranas „Uršulė“ paruošė staigmeną savo mažiesiems svečiams. Pasistiprinę ir pasmaguriavę padavėjo-roboto patiektais gardžiais patiekalais vaikai galės linksmai leisti laiką būtent jiems įkurtoje žaidimų erdvėje.
„Norime, kad mūsų restorane puikiai jaustųsi kiekvienas klientas. Mažieji lankytojai mums taip pat yra labai svarbūs, – sako skanaus maisto namų „Uršulė“ direktorė Jurga Norkutė-Blėdienė. – Tėveliai vis teiraudavosi, ar turime vaikų žaidimų kampelį. Iki šiol mažiesiems lankytojams pasiūlydavome spalvinimo knygelių, o dabar restorane įkūrėme nedidelę pramogų erdvę.
Jau sulaukėme gerų atsiliepimų. Vaikai mėgaujasi žaidimų kampelyje atrandamomis veiklomis: virtuvėlėje ruošia patiekalus, atsisėdę prie specialiai jiems skirto staliuko piešia, spalvina. O tėveliai tuo metu gali atsikvėpti – ramiai mėgautis patiekalu ir bendravimu. Džiaugiamės galėdami išpildyti savo klientų lūkesčius.“
Restorane „Uršulė“ vaikai ras ir atskirą meniu su patiekalų nuotraukomis, kad išsirinkti paprasta būtų bet kokio amžiaus mažyliui.
Pamirškite rūpesčius
Gruodį vis daugiau mūsų minčių užima šventiniai reikalai: kokiomis dovanomis nustebinsime artimuosius, kaip dekoruosime namus ir galiausiai – kokie dar neragauti valgiai puikuosis ant stalo.
Dalį šių rūpesčių „Uršulė“ kviečia patikėti į maisto gamybą ne tik itin profesionaliai, bet ir kūrybingai bei novatoriškai žvelgiančiai restorano komandai. Patyrusių virtuvės meistrų siūlomas Kūčių, Kalėdų ar Naujųjų metų sutiktuvių meniu sužavės net pretenzingus gurmanus ir be jokios abejonės taps viena pagrindinių svečių pokalbių temų.
„Šventinį meniu kėdainiečiams pradėjome siūlyti per karantiną, o kai jis baigėsi, svarstėme, ar ši paslauga vis dar bus reikalinga, – sako J. Norkutė-Blėdienė. – Bet artėjant šventėms klientai pradėjo teirautis, ar vėl priimsime užsakymus. Tradicija patiekalus Kūčioms, Kalėdoms, Naujiesiems užsisakyti iš restorano, tarp mūsų lankytojų išties prigijo. Kasmet sulaukiame vis daugiau užsakymų, todėl stengiamės savo klientams kaskart pasiūlyti ko nors dar neragauto. Vos paskelbę šventinį meniu, jau po penkių minučių sulaukėme pirmųjų skambučių.“
Karštųjų valgių meniu – čia taip pat itin gausus bei margas. „Uršulėje“ rasite visko: nuo lašišos ar vištienos krūtinėlės kepsnio iki įmantrių patiekalų – raudonajame vyne ilgai troškintų jaučio žandų, midijų ar jūros velnio filė.
Aut. past.
Tradicinės Kūčios moderniai
Kūčių stalo valgiai daugeliui šeimų siejasi su giliomis prosenelių tradicijomis, tad bėgant dešimtmečiams mažai kuo bepakito. Vis tik švelnaus permainų vėjo lietuviai jau dairosi ir čia. Ragaudami „Uršulės“ komandos sukurtus Kūčių patiekalus kiekvienu kąsniu jusite subtilia tradicinių ir egzotiškų ingredientų derme moderniai atskleistą pagarbą seniesiems šventiniams valgiams.
„Šiais metais siūlome ne 12 patiekalų, o koncentruojamės į užkandžių rinkinius. Tai klientams suteikia daugiau laisvės rinktis, – kalba J. Norkutė-Blėdienė. – Anksčiau užsisakydamas Kūčių vakarienę žmogus gaudavo 12-kos patiekalų komplektą, bet galbūt jo mama gamina gardžius kūčiukus ar virtinukus ir jiems šių patiekalų nė nereikia. Tad pristatydami užkandžių rinkinius esame lankstesni. Rinkinių porcijos paskaičiuotos 4–6 žmonėms.“
Ir vegetariškas meniu
Kūčių vakarienei „Uršulė“ pristato įvairios žuvies asorti: menkės juosteles tešloje su Tartar padažu; lašišą su garstyčiomis; jūros ešerio filė su pomidorais; gruzdintas krevetes su mangų salsa.
Kūčių stalas neįsivaizduojamas be kelių rūšių silkės, tad pasimėgaukite šios žuvies asorti: silke su baravykais; silke su morkomis ir džiovintomis spanguolėmis; silke su karamelizuotais svogūnais ir graikiniais riešutais.
„Uršulė“ pristato ir vegetarišką meniu, kurio paragauti norės ne tik vegetarai: burokėlių paplotėlius su karamelizuotais svogūnais; mini tartaletes su grybais ir saulėje džiovintais pomidorais, avinžirnių humusą su sėklų krekeriais, keturių sūrių mini spurgytes su citrinų aioli.
Vaišes paįvairinkite vieno kąsnio užkandžiais: krepšeliais su karamelizuotais svogūnais ir silke; lašišos terinu su aviete; keptu crostini su jūros žolių salotomis ir krevetėmis; špinatų suktinukais su lašiša ir ikrais, mini kibinais su raugintais kopūstais ir grybais.
Kūčių meniu taip pat rasite rankų darbo virtinius su grybais ir karamelizuotų svogūnų užpilu bei, žinoma, kūčiukus.
„Mūsų siūloma Kūčių vakarienė – santūriai šiuolaikiška lietuviams pažįstamų skonių variacija su lengvu europietišku tvistu“, – žavingai reziumuoja J. Norkutė-Blėdienė.
Dėl itin kokybiško maisto, malonios aplinkos ir dėmesingo aptarnavimo kraštiečių vertinamas restoranas „Uršulė“ paruošė staigmeną savo mažiesiems svečiams. Pasistiprinę ir pasmaguriavę padavėjo-roboto patiektais gardžiais patiekalais vaikai galės linksmai leisti laiką būtent jiems įkurtoje žaidimų erdvėje.
Aut. past.
Gausybė užkandžių
Kūčių stalas – duoklė tradicijoms, o štai Kalėdų pietūs ir iškilminga Naujųjų sutiktuvių vakarienė – metas, kada išties verta pasimėgauti prabangiais skoniais.
„Uršulės“ komanda šventę pradėti kviečia aperityvo užkandžiais: kriaušių skiltelėmis su pelėsiniu sūriu ir vytintu kumpiu; džiovintų slyvų ir šoninės iešmeliais; keturių sūrių mini spurgytėmis su citrinų aioli; sūrio sausainiais su citrusų kremu ir ikrais; firminėmis „Uršulės“ meistrų marinuotomis alyvuogėmis.
Paskanaukite mėsos asorti, kuriame – vištienos terinas, lėtai kepta anties krūtinėlė, traškios vištienos juostelės, sprandinės vyniotinis su dviem skirtingais padažais.
„Uršulė“ pristato ir skoniais itin turtingą šventinį rinkinį. Jame – keptas crostini su antiena ir figomis; krepšelis su feta ir karamelizuotais pomidorais; juodos duonos skrebutis su vytintu kumpiu ir karamelizuotais svogūnais; lašišos terinas su aviete; plikytas pyragėlis su džiovinta slyva ir sūrio-kiaušinių kremu.
„Uršulės“ komanda užsakymų Kūčioms ir Šv. Kalėdoms laukia iki gruodžio 20 d., o Naujiesiems Metams – iki gruodžio 29 d. Užsakymai priimami telefonu 0 665 65 615, el. paštu ursule@vikonda.lt arba žinute feisbuke.
Aut. past.
Karštieji patiekalai ir desertai
Kėdainiečiai taip pat kviečiami pasimėgauti karštaisiais patiekalais: obuoliais, džiovintomis spanguolėmis ir bulguro kruopomis įdaryta antimi; malta mėsa, ryžiais bei džiovintais vaisiais įdaryta višta; daržovėmis įdarytu upėtakiu; slyvomis ir rūkyta šonine įdaryta kiaulienos sprandine.
„Klientų patogumui šiuos karštuosius šventinius patiekalus galime patiekti jau iškeptus arba tik paruoštus kepti – tada juos galėsite patys namie pašauti į orkaitę“, – dėmesį atkreipia J. Norkutė-Blėdienė.
Baigiamasis šventinių pietų ar vakarienės akordas – galantiškas desertas grakščioje taurėje: apelsinų ir baltojo šokolado sūrio tortukas; karamelinė kavos panakota; pistacijų ir baltojo šokolado tiramisu.
Skanaus maisto namai „Uršulė“ šventiniu laikotarpiu dirbs kitokiu grafiku, nei įprastai – nuo 11 iki 20 val.
Aut. past.
Patiekalai – ir restorano induose
Užsakytus patiekalus klientai gali ir aktyviai naudojasi galimybe atsiimti supakuotus, serviruotus restorano ar netgi Jūsų pačių induose – kad parsivežę namo galėtumėte patiekti tiesiai ant šventinio stalo.
„Uršulės“ komanda užsakymų Kūčioms ir Šv. Kalėdoms laukia iki gruodžio 20 d., o Naujiesiems Metams – iki gruodžio 29 d. Užsakymai priimami telefonu 0 665 65 615, el. paštu ursule@vikonda.lt arba žinute feisbuke.
Koja kojon su sezonu
Dusyk per metus restoranas „Uršulė“ atnaujina įprastą meniu ir jį papildo sezono naujienomis.
„Vertinu sezoniškumą virtuvėje, todėl atnaujindami restorano valgiaraštį svečiams pasiūlome naujų patiekalų su sezoninėmis daržovėmis, – pasidalina J. Norkutė-Blėdienė. – Šaltuoju metų laiku, žinoma, pristatome šildančio maisto.“
Pasak „Uršulės“ direktorės, lietuviai itin mėgsta sriubas, todėl šis patiekalas dažnas klientų pasirinkimas. Ieškantys kulinarinių staigmenų būtinai turėtų paragauti moliūgų ir keptų obuolių sriubos su kokosų pienų bei sėklomis.
Apetitą žadina naujienos
Apetitą žadinančių naujienų rasite visame „Uršulės“ meniu.
Jei tenorite paužkandžiauti, įspūdį paliks vištienos sparneliai saldžiarūgščiame padaže su sezamais; brusketų trio: su karamelizuotais pomidorais ir feta, karamelizuotais svogūnais ir vytintu kumpiu, lašiša ir ikrais. Dar leiskite savo gomuriui įvertinti gruzdintus užkandžius: cigarus su vištiena ar daržovėmis, kalmarų žiedus, krepšelius su krevetėmis, avokadus su čili ir citrusų aioli.
Lengviems pietums rinkitės salotas su kepta feta, karamelizuotais pomidorais ir sėklomis. O gal pasiilgote šiek tiek kitu amplua į meniu grįžtančių salotų su vištiena, paprika, raudonaisiais svogūnais, pomidorais, vynuogėmis ir graikiniais riešutais?
Nuo japoniškų blynų iki jūrų velnio
„Restorano meniu visada rasite klientų mylimiausius patiekalus. Populiariausias ir lyderio pozicijos neužleidžiantis svečių pasirinkimas – Kėdainių blynai, – atskleidžia „Uršulės“ vadovė. – Blynus kaskart gaminame šviežiai, nenaudojame pusfabrikačių ar ruošinių.
Mūsų restoranas gali didžiuotis Kėdainiuose gausiausių lietinių asortimentu. Lankytojai šį patiekalą labai mėgsta. Klientams siūlome ne tik lietinių su tradiciniais įdarais, bet ir japoniškų daržovių blynų „Okonomiyaki“, kuriuos lankytojai jau pamėgo ir netgi praminė daržovių pica. Gaminant šiuos blynus naudojama labai mažai miltų, pagrindas – kopūstas, daržovės. Patiekalą puošia krevetės.“
Karštųjų valgių meniu – čia taip pat itin gausus bei margas. „Uršulėje“ rasite visko: nuo lašišos ar vištienos krūtinėlės kepsnio iki įmantrių patiekalų – raudonajame vyne ilgai troškintų jaučio žandų, midijų ar jūros velnio filė.
Desertui būtinai paragaukite gurmaniška pramoga tituluoti vertų keptų ledų.
„Ledų rutuliukas kelis kartus gerai apvoliojamas kukurūzų dribsniuose, migdolų trupiniuose ir kepamas. Prapjovus dar karštą iškeptą dribsnių bei trupinių apvalkalą, ledas būna išsilaikęs. Svečiai gėrisi karščio ir šalčio kontrastu, – intriguodama pasakoja restorano vadovė. – Nors anksčiau lietuviai išsiskyrė konservatyviu požiūriu į maistą, bet dabar jie išties mėgsta ragauti ir drąsiai ieško naujų skonių. Atnaujindami meniu stengiamės kaskart nustebinti savo svečius.“
Apetitą žadinančių naujienų rasite visame „Uršulės“ meniu.
Aut. past.
Darbo laikas švenčių dienomis
Skanaus maisto namai „Uršulė“ šventiniu laikotarpiu dirbs kitokiu grafiku, nei įprastai – nuo 11 iki 20 val.
„Kūčių dieną, gruodžio 24-ąją, restoranas nedirbs – ruošime šventinius užsakymus, – sako restorano direktorė. – Pirmąją Šv. Kalėdų dieną, gruodžio 25-ąją, taip pat nedirbsime. Gruodžio 26-ąją dirbsime 11–20 val., gruodžio 31-ąją – 11–17 val. Sausio 1-ąją – nedirbsime, o sausio 2-ąją lankytojų lauksime įprastu laiku – nuo 11 val.“