Skip to content

Po Orijaus vizito kėdainiečiai naujai atrado „Kėdainių blynus“

 Po Orijaus vizito kėdainiečiai naujai atrado „Kėdainių blynus“

Skanaus maisto namai „Uršulė“, pasikvietusi į svečius žymųjį Orijų Gasanovą, kėdainiečiams padėjo iš naujo atrasti ir pamilti „Kėdainių blynus“.

Pačioje Kėdainių senamiesčio širdyje įsikūrę skanaus maisto namai „Uršulė“ jau seniai tapo neatsiejama krašto kulinarinio paveldo dalimi ir vieta, kur susipina tradicijos bei jaukumas. Šią vasarą restoranas lankytojus pasitinka ne tik su atnaujintu meniu, bet ir su nauja vadove Agne Sabašinskiene, degančia aistra maistui ir meile bei atsidavimu „Uršulei“, kurioje ji pati ir užaugo kaip vadovė. Be to, restoranas, pasikvietęs į svečius žymųjį Orijų Gasanovą, kėdainiečiams padėjo iš naujo atrasti ir pamilti „Kėdainių blynus“.

Nauja pradžia ir patikrinti skoniai

Nors vadovės pareigos Agnei, kaip ji pati sako, buvo maloni staigmena, jauna moteris su entuziazmu neria į darbus, siekdama išlaikyti tai, ką klientai pamilo labiausiai, ir kartu turėdama tikslą subtiliai atnaujinti restorano veidą.

Šią vasarą „Uršulės“ kolektyvas lankytojus pasitinka ne tik su atnaujintu meniu, bet ir su nauja vadove Agne Sabašinskiene (trečia iš dešinės), degančia aistra maistui ir meile bei atsidavimu šiams restoranui, kuriame ji pati ir užaugo kaip vadovė.

„Šią vasarą nusprendėme lankytojams pasiūlyti tai, kas geriausia. Galima sakyti, jog šios vasaros meniu yra mūsų bestselerių rinkinys. Norėjome, kad pas mus užsukusiems svečiams būtų kuo lengviau ir aiškiau apsispręsti dėl savo norų, todėl meniu labai susiaurinome ir palikome pačius populiariausius, klientų labiausiai pamėgtus patiekalus“, – pasakoja naujoji restorano direktorė Agnė Sabašinskienė.

Ir išties, „Uršulės“ vasaros meniu skamba kaip tikra skonių šventė, kurioje pasirinkimų turės ir klasikinių skonių mėgėjai, ir išskirtinių skonių ieškotojai.

Štai vienas iš įmantresnių patiekalų – jaučio žandai. Juos skaniai paruošti yra išties nelengva, tačiau kur jau kur, o „Uršulėje“ šis patiekalas visada maloniai pakutena gomurį.

Midijos ir lašiša – gaivūs ir lengvi pasirinkimai vasaros pietums ar vakarienei.

Sugrįžo ir klientų išsiilgti vištienos šnicelis bei karbonadas.

„Matome, kad žmonės tikrai mėgsta ir valgo šiuos patiekalus, buvo jų pasiilgę, tad grąžinome vištieną į meniu. Pridėjome dar ir vištienos krūtinėlę, įdarytą sūriais, ir subtilią vištienos krūtinėlę grybų padaže“, – vardija Agnė.

„Uršulės“ vasaros meniu skamba kaip tikra skonių šventė, kurioje pasirinkimų turės ir klasikinių skonių mėgėjai, ir išskirtinių skonių ieškotojai.

Aut. past.

Legendomis apipinti Kėdainių blynai ir Orijaus Gasanovo vizitas

Visgi kalbant apie „Uršulę“ neįmanoma nepaminėti patiekalo, tapusio Kėdainių vizitine kortele.

„Kaip gi be jų? – juokiasi Agnė. – Kėdainių blynai – tai amžina klasika“.

Būtent šie legendiniai blynai į „Uršulę“ šią vasarą atviliojo ir žinomą keliautoją bei laidų kūrėją Orijų Gasanovą. Jis čia ne tik ragavo garsiuosius Kėdainių blynus, bet ir filmavo savo laidą, o tam, atvirai sakant, teko atskleisti firminį „Uršulės“ Kėdainių blynų receptą… Ir vis dėlto nors restorano šefė Rasa Orijui ir atskleidė „Kėdainių blynų“ gamybos subtilybes, tačiau, kaip sako Agnė, tikrojo recepto pakartoti namuose beveik neįmanoma.

Būtent legendiniai blynai į „Uršulę“ šią vasarą atviliojo ir žinomą keliautoją bei laidų kūrėją Orijų Gasanovą. Jis čia ne tik ragavo garsiuosius Kėdainių blynus, bet ir filmavo savo laidą, o tam, atvirai sakant, teko atskleisti firminį „Uršulės“ Kėdainių blynų receptą…

Aut. past.

„O paslaptis, kodėl tokių blynų išsikepti namuose beveik neįmanoma, labai paprasta – kokius blynus pasiseks iškepti, priklauso ne tik nuo rankų darbo ir įdėtos meilės, bet ir nuo blynų kepėjos patirties. Kitas žmogus gali paimti tuos pačius produktus, bet vis tiek tokių pačių blynų nepagamins. Gali naudoti viską tą patį, bet blynai vis tiek tokie nesigaus“, – šypsosi A. Sabašinskienė.

O kas pasikeitė „Uršulėje“ po Orijaus apsilankymo? Gal išdavus firminį blynų receptą, visi puolė juos kepti namuose?

„Anaiptol. Po laidos žmonės tiesiog ėjo iš proto dėl tų „Kėdainių blynų“. Žmonės masiškai pas mus ėjo jų ragauti! Orijaus reklama tikrai pasiteisino, nes „Kėdainių blynų“ ragauti atvyko tiek kėdainiškiai, tiek miesto svečiai“, – džiaugiasi Agnė ir priduria, kad akivaizdu, jog kartais mūsų kraštiečiai tiesiog pamiršta tai, ką turi nuostabaus savame kieme, o jiems tai priminus, tartum atranda iš naujo.

Naujoji direktorė atvira subtilioms naujovėms

Yra toks posakis – kam taisyti tai, kas nėra sugedę? Ir išties naujoji restorano direktorė sako, kad yra atvira pokyčiams, tačiau kartu priduria, kad bent kol kas kažkokių didelių pakeitimų neplanuoja. Šiuo metu Agnė dar tik įsivažiuoja į naujas pareigas ir, kaip pati sako, kalnų neverčia, bet neslepia savo aistros naujovėms ir kulinariniams atradimams.

„Aš pati labai mėgstu kažkur nuėjusi kažką paragauti to, ko esu neragavusi. Mane kaip tik tas ir traukia – naujesni dalykai. Visada pasirenku tokį patiekalą, kuris man atrodo naujesnis ir įdomesnis“, – savo požiūriu dalijasi Agnė.

Ji žada, kad restoranas ir toliau išliks dinamiškas, o meniu keisis tris kartus per metus, prisitaikydamas prie sezonų. Taigi, „Uršulės“ lankytojai gali tikėtis ne tik pamėgtos klasikos, bet ir malonių staigmenų ateityje.

Tad jei ieškote vietos, kur galėtumėte paragauti tikrų, legendomis apipintų „Kėdainių blynų“ ar pasimėgauti laiko patikrintais patiekalais jaukioje aplinkoje, „Uršulė“ laukia jūsų atvira širdimi. O kas žino, galbūt ir jūs atrasite savo mėgstamiausią skonį, dėl kurio norėsis sugrįžti vėl ir vėl. Beje, į šiuos skanaus maisto namus drąsiai keliaukite ir su savo keturkojais draugais – „Uršulė“ jiems draugiška.

Kol lepina geri orai, galite prisėsti ir restorano lauko terasoje, esančioje miesto, alsuojančio Radvilų dvasia, širdyje.

1 Komentaras

  • tuos iš proto išėjusius blynų valgytojus.Daktarai kad keikėsi tiek darbo po Joninių prisidėjus.Geriau jau būtų Užkulnį pakvietę…Po jo vizito bent jau nedurniuoja niekas.

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video