Lietuvoje – analogų neturintis gaminys vaikams

 Lietuvoje – analogų neturintis gaminys vaikams

Ne paslaptis, kad vienas didžiausių tėvų rūpesčių – kaip sveikai ir skaniai pamaitinti savo atžalą. Žinoma, neretai svarbu būna ir tai, kaip greitai maistas gali būti paruoštas, tad dešrelės, kurias išradingai ir per trumpą laiką galima patiekti, dažnai tampa puikia išeitimi. Tačiau toli gražu ne visi produktai, skirti vaikams ir atitinkantys tėvų lūkesčius, yra ir skanūs, ir sveiki. Visai neseniai prekyboje pasirodžiusi būtent vaikams skirta Krekenavos agrofirmos naujiena – „Kodėlčiuko“ virta dešra, dešrelės ir paštetas – maloni išimtis, nes atitikmens Lietuvoje neturintis produktas yra ne tik ypatingo skonio, bet ir gaminamas nenaudojant jokių dirbtinių priedų, tad mažieji gali skanauti tikrai sveiką ir specialiai jiems sukurtą maistą.

Pirmieji kritikai – savi vaikai

Kaip pasakoja naujųjų produktų seriją sukūręs Krekenavos agrofirmos technologas inovacijoms ir vystymui Andrius Krivošejevas, jo įkvėpėjais tapo ne kas kitas, o savi vaikai – du labai maistui išrankūs sūnūs.

„Mūsų namuose nuolat vyksta derybos, ką mažieji valgys, o ko ne, nes bet ko jiems neįsiūlysi“, – šypsosi Andrius ir sako įdėmiai stebėjęs, ką jo atžalos mėgsta labiausiai ir pasistengęs viską suderinti.

„Pastebėjau, kad jiems labai skanus natūralus sviestas, ne koks riebalų mišinys, o tikras kokybiškas sviestas. Jei valgo makaronus, būtinai reikia tokio pagardo, jei bulves ar jų košę – irgi naudojame sviestą.

Supratau, kad šio maisto priedo būtinai turi būti naujame gaminyje. Iššūkiu man tapo sukurti dešreles, kurios skoniu įtiktų mano paties vaikams, nes jas sūnūs valgo labai retai ir nenoriai. Kadangi dešreles dažniausiai valgo vaikai, man buvo labai svarbu, kad jos būtų dar ir sveikos, be jokių E, ar kitokių dirbtinių priedų ir įtiktų ne tik mano ar kitų vaikų skoniui, bet ir patenkintų tėvelių lūkesčius“, – pasakoja A. Krivošejevas ir prisipažįsta, kad „Kodėlčiuko“ serijos kūrimas užtruko palyginti ilgai – daugiau nei pusmetį.

Tiek laiko technologas kiekvieną savaitę vidutiniškai šešis kartus sukurdavo po bandomąjį dešrelių, dešros ar pašteto mėginį.

„Dirbau kruopščiai ir atsakingai, būdavo, kad per dieną ir po kelis bandomuosius produktus sukurdavau, tačiau turiu pripažinti, kad tikrai ne visi bandymai pakliūdavo ant atestuotų degustatorių stalo. Paragavęs suprasdavau, kad tai dar toli gražu ne tai, kas mane tenkintų ir ką norėčiau pasiūlyti vaikams, o tada vėl ir vėl bandydavau. Ilgai užtruko suderinti mėsos, riebalų, prieskonių proporcijas, sukau galvą, kaip į dešreles įterpti natūralų ir kokybišką sviestą, kiek jo turi būti, kad pašildžius maistą pasklistų malonus pieno kvapas, o valgydami vaikai jaustų taip mėgstamo sviesto skonį“, – šypsosi technologas ir sako, kad kai galiausiai rezultatai tenkino visus lūkesčius, jam gerokai palengvėjo – analogų Lietuvoje neturintis ir tik vaikams skirtas produktas gali keliauti ant mažųjų stalų.

Rezultatui pasiekti – šimtas bandymų

„Kiekvienoje rimtoje ir save bei pirkėją gerbiančioje įmonėje yra atestuotų degustatorių komanda, – darbo ypatumus atskleidžia A. Krivošejevas. – Tai žmonės, kurių juslinės, skonio savybės atitinka keliamus reikalavimus, o tai patvirtinta specialiais atestatais, tad bet kas jais tapti tikrai negali.“  Technologas pasakoja, jog kuriant „Kodėlčiuko“ liniją degustatoriai maždaug kartą per savaitę vertindavo jo sukurtą produktą, o tada išreikšdavo savo nuomonę pildydami specialų klausimyną. „Atsižvelgdamas į jį, tobulinau savo receptą ir galiausiai kone po šimto bandymų pavyko išgauti tobulą skonį, atitikusį keliamus aukštus reikalavimus. Taip ir gimė sveikas, be jokių E ar kitokių dirbtinių priedų ir su natūraliu, net 82 % riebumo sviestu produktas“, – sako Krekenavos agrofirmos technologas inovacijoms ir vystymui.

Taigi būtent šis žmogus sukūrė apdovanojimus ir pripažinimą ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje pelniusius gaminius: produktų liniją „Mėsinga“, pasižyminčią itin dideliu mėsos kiekiu, taip pat produktus, pelniusius 2015 metų gaminio apdovanojimą – plėšomą jautieną bei kiaulieną.

Panašu, kad ir naujoji atitikmens šalyje neturinti „Kodėlčiuko“ linija gali tapti tikru perversmu – niekas kitas Lietuvoje iki šiol nesugebėjo sukurti sveiko ir net reikliausių mažųjų vartotojų skonį atitinkančio produkto, kuriame tilptų visos geriausios savybės.
„Beje, svarbu pabrėžti, kad šios produktų linijos galiojimas kur kas trumpesnis nei kitų virtų dešrų, dešrelių ar paštetų, nes neįmanoma, kad maisto, kuriame nėra dirbtinių priedų, galiojimas būtų išskirtinai ilgas ir tai, mano nuomone, dar vienas jo privalumas, liudijantis aukštą kokybę“, – pasakoja A. Krivošejevas.

Išskirtinė pakuotė, skirta vaikams

Naujiena Lietuvoje tapo ne tik sveiki ir ypatingai skanūs produktai vaikams, bet ir visos „Kodėlčiuko“ linijos įpakavimas – žaisminga, mažojo valgytojo akiai patraukli etiketė su linksmai nusiteikusiais „baubukais“ patiks kiekvienam, o patogus ir apgalvotas įpakavimas paliks teigiamą įspūdį tėveliams.

Dešrelės nedidelės, jas paprasta greitai nulupti ir virti, o paštetas, supakuotas po du 60 gramų ritinėlius, tad vieną sunaudojus, kitą galima ramiai padėti į šaldytuvą ir nebijoti, kad suges. Dar viena džiugi žinia, kad jau artimiausiu metu „Kodėlčiuko“ linijos produktus perkantieji viduje ras malonią staigmeną – lipdukų, žaidimų ar kitokių mielų staigmenėlių.

 

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Skip to content