Kėdainių kalbų mokykla pristato naują edukaciją verslui

Giedrės Minelgaitės-Dautorės/„Rinkos aikštės“ archyvo nuotr.
Kėdainių kalbų mokykla pristato naują galimybę įmonėms, organizacijoms bei verslo bendruomenei – interaktyvias kulinarines patirtis su žinomu virtuvės šefu Roku Vasiliausku. Naujoji mokyklos edukacinė erdvė „Pasaulio kultūrų virtuvė“ gali tapti vieta, kurioje jūsų komanda ne tik mėgausis aukščiausio lygio maistu, bet ir patys dalyvaus gaminimo procese, mokysis kulinarinių subtilybių, gaus profesionalių patarimų bei kurs įsimintinas gastronomines akimirkas.
Unikali gastronominė patirtis verslui
Kruopščiai suplanuota edukacija skirta įmonių kolektyvams, kurie nori sustiprinti komandinius ryšius, praleisti laiką kūrybiškoje aplinkoje ir išmokti naujų įgūdžių, praverčiančių tiek virtuvėje, tiek kasdieniame darbe. Bendros veiklos skatina bendradarbiavimą ir kūrybiškumą. Tai bus ne tik pietūs ar vakarienė, bet ir praktinis užsiėmimas, kurio metu dalyviai neformalioje aplinkoje kartu su profesionaliu šefu gamins patiekalus, sužinos apie naujausias gastronomijos tendencijas ir atras aukščiausios kokybės ingredientų derinius.

Meniu sukurtas taip, kad atspindėtų sezoniškumą, modernios Lietuvos gastronomijos kryptis ir tvarumo principus. Užkandžiui parinkta kreminė burokų ir džiovintų baravykų sriuba, o pagrindinius patiekalus galima rinktis iš dviejų: jautienos didkepsnio arba šamo filė. Desertą šefas ruoš su obuoliais.
Šefas Rokas Vasiliauskas – virtuvės inovatorius
Edukaciją ves patyręs ir pripažintas šefas Rokas Vasiliauskas, turintis 12 metų patirtį maisto sektoriuje. Jis mokėsi Derbio universitete, kur įgijo profesionalios kulinarijos menų išsilavinimą, o vėliau tobulinosi ir dirbo prestižinėse „Michelin“ restoranų virtuvėse. R. Vasiliauskas tvarios gastronomijos puoselėtojas – įgyvendina „nuo ūkio iki stalo“ koncepciją, siekia nulinės atliekų politikos, ruošdamas meniu akcentuoja sezoniškumą ir kokybiškus ingredientus. Svarbiausi šefo pasiekimai: Top 10 restoranų vyriausiasis šefas Baltijos šalyse ir jauniausias vyriausiasis šefas tarp 160+ Baltijos restoranų (2017 m.).
Kruopščiai suplanuota edukacija skirta įmonių kolektyvams, kurie nori sustiprinti komandinius ryšius, praleisti laiką kūrybiškoje aplinkoje ir išmokti naujų įgūdžių, praverčiančių tiek virtuvėje, tiek kasdieniame darbe. Bendros veiklos skatina bendradarbiavimą ir kūrybiškumą. Tai bus ne tik pietūs ar vakarienė, bet ir praktinis užsiėmimas, kurio metu dalyviai neformalioje aplinkoje kartu su profesionaliu šefu gamins patiekalus, sužinos apie naujausias gastronomijos tendencijas ir atras aukščiausios kokybės ingredientų derinius.
Rokas Vasiliauskas vadovavo prestižiniams restoranams Lietuvoje. Vienas iš jų – „Monte Pacis“, kuris jo vadovavimo metu buvo išrinktas vienu iš 10 geriausių restoranų Baltijos šalyse. Jis taip pat buvo „14 Horses“ restorano Vilniuje generalinis vadovas, kur sukūrė išskirtinę „nuo ūkio iki stalo“ (angl. „farm to table“) koncepciją. Rokas buvo „Senatorių pasažo“ mėsinės vyriausiasis mėsininkas bei technologas, įgyvendinęs aukščiausios kokybės brandintos mėsos gamybą.
Kalbų mokyklos bendradarbiavimas su šefu Roku Vasiliausku prasidėjo dar pernai. Metų pabaigoje jis surengė itališką fiestą. Visa galva pasinėrę į Italijos virtuvės tradicijas dalyviai sužinojo daug gamybos paslapčių. Kartu su šefu ruoštas tradicinis antipastas, brusketa su karamelizuotais svogūnais ir balzamiko actu, Toskanos rankų darbo pici makaronai – unikali galimybė mokytis naujų patirčių.
Prieš metus Kalbų mokykloje duris atvėrusi „Pasaulio kultūrų virtuvė“ – kulinarinės dirbtuvės ir kaskart vis nauja kelionė per skonius, kvapus, tradicijas, kuriose suteikiama galimybė pažinti skirtingų šalių gastronomiją, mokytis iš profesionalų ir atrasti naujus savo talentus.
„Pasaulio kultūrų virtuvėje“ geriausiai telpa iki 22 žmonių.
Edukacijas rezervuoti galima telefonu +370 655 77 307 arba el. paštu edukacijos@kalbumokykla.lt.