„Grėjaus name“ – gardžios ir stilingos meniu naujienos

 „Grėjaus name“ – gardžios ir stilingos meniu naujienos

Senoji škotų Grėjų šeimyna tikrai džiaugtųsi matydama, kad jų dar prieš tris šimtmečius sukurtas turtas yra valdomas atsakingų ir darbščių žmonių, kurie senąjį pastatą naujina kruopščiai saugodami autentiką, o jo patalpose kuria kultūringą ir jaukią vietą, kuri gražiai reprezentuoja mūsų kraštą. O ir patiems miestelėnams geras restoranas neprošal. Prieš metus kardinaliai atnaujinę interjerą restorano „Grėjaus namas“ komanda artėjančias didžiąsias šių metų šventes taip pat pasitinka su nemenku glėbiu naujienų.

Visą gruodį restorano lankytojų laukia ne tik nemažai įvairių kultūros renginių, bet ir atnaujintas meniu, kuriame išskirtinę vietą užima aukštos kokybės modernūs patiekalai bei išskirtiniai desertai.

Dėmesio vertas restoranas

„Metų ratas sukasi žaibišku greičiu. Atrodo, visai neseniai baigėme vieną rimčiausių restorano „Grėjaus namas“ projektų – kapitalinį interjero remontą, kuriam negailėjome nei laiko, nei lėšų. O štai ir vėl Kalėdos ant nosies. Žinoma, ši didžiausia metų šventė mūsų neužklupo netikėtai, atvirkščiai mes labai laukėme ir ruošėmės gruodžiui. Todėl šiandien savo svečius pasitinkame jaukioje išskirtinėje, bet kartu autentiškoje, dar 18 a. menančioje, aplinkoje, kurią didžiosioms metų šventėms originaliai papuošėme.

Suprantame, kad vien mielos atmosferos geram restoranui nepakanka, todėl klientus viliojame ir gana aukštos meninės vertės renginiais bei ne mažiau vertingais tiek maistine, tiek skonio prasme patiekalais, o meniu stengiamės kaskart paįvairinti įvairiomis moderniomis naujienomis“, – sako vienas iš šeimos valdomo restorano „Grėjaus namas“ šeimininkų Edgaras Petrulis.Restoranas „Grėjaus namas“ įmonių rengiamiems vakarėliams skiria ypatingą dėmesį. Modernios, skanios ir kokybiškos vaišės bei jauki aplinka kalėdinio darbovietės vakaro neleis pamiršti dar ilgai.

Puiki vieta vakarėliui

Kalėdos – ypatingas metas. Tai toks laikas, kai daugiau kokybiško laiko skiriame šeimai, susitinkame su seniai matytais artimaisiais ar bičiuliais, taip pat tai viena iš nedaugelio galimybių neformalioje aplinkoje pabūti su kolegomis, žmonėmis, su kuriais praleidžiame beveik trečdalį paros, o neretai pažįstame tiek mažai.

Kalėdinis darbovietės vakaras – tai tas laikas, kai susėdę prie bendro stalo skanaudami ypatingą maistą kuriame ypatingus ryšius ir ryškiau nei bet kada pajuntame esantys viena šeima, viena komanda. Tad tokiam šventiniam susibūrimui vertėtų paieškoti to vertos vietos.

„Turime net keletą erdvių, kuriose didžiąsias metų šventes kolegų būryje gali puikiai atšvęsti ar paminėti 20–25 narių kolektyvai, yra pora didesnių salių, kuriose laisvai sutilps ir 50 asmenų grupės, taip pat mes visada laukiame ir mažesnių nei minėti kolektyvų, kuriems irgi visada rasime jaukų kampelį. Jauki aplinka bei skanus, kokybiškas, įdomus, estetiškai ir originaliai patiektas maistas sukurs ypatingą vakarėlio aurą.

Tikiu, kad toks įmonės susibūrimas padarys įspūdį kiekvienam darbuotojui. Trumpiau tariant, mūsų siūloma aukščiausia maisto ir aptarnavimo kokybė, stilinga aplinka ir patiekalų serviravimas garantuoja, kad darbovietės šventinis vakaras bus tikrai išskirtinis ir nepakartojamas, na, bent jau iki kitų Kalėdų“, – šyptelėdamas užtikrintai kalba pašnekovas.

Ypatingi patiekalai

Restorano „Grėjaus namas“ virtuvė stengiasi žengti koja kojon su pasaulinėmis maisto ruošimo madomis, o šios pastaruoju metu akcentuoja patiekalų grynumą, jų sveikumą, t. y. kokybiškus produktus, išsaugotą kaip įmanoma didžiausią maistinę vertę bei įdomius išgrynintus skonius, taip pat kuo daug daržovių, netradicinių garnyrų, patiekimo švarumo ir estetikos.

„Daugelis tradicinių patiekalų yra gana skanūs, maistingi, sotūs, nesunkiai paruošiami ir, apskritai, viskas su jais yra gerai. Tačiau ar nesmagu būtų atėjus į restoraną paragauti kitokio maisto nei namie, kažko naujo, neįprasto, įmantresnio.

Mes tai galime pasiūlyti – turime naujausias maisto gaminimo technologijas, nuolat sekame kulinarinio pasaulio naujienas, lankomės maisto ruošimo parodose, kursuose, mokymuose ir pan.

Kartu su mūsų virtuvės šefu dažnai išbandome naujus patiekalus, labiausiai patikusius įtraukiame į meniu, kuris kaip gyvas organizmas nuolat keičiasi, tikiu, tobulėja, nes išlieka laiko patikrinti ir klientų pamėgti patiekalai bei kaskart atsiranda įdomių naujienų. Džiaugiamės, kad savo klientams galime pasiūlyti ne tik aukščiausio lygio patiekalus, bet ir tikrai gerą jų kainą“, – pasakoja E. Petrulis.

[#gallery=585#]

Restoranas „Grėjaus namas“ didžiuojasi savo ištobulintu jautienos kepsniu, paprastai vadinamu steiku, kuris, šeimininkų įsitikinimu, yra tikrai pats geriausias mieste. Taip pat „Grėjaus namo“ komanda nori pasidžiaugti ir pakviesti miestelėnus paragauti naujų meniu patiekalų – šventinės antienos, pagal sous-vide technologiją paruoštų šonkauliukų, puikiojo labai šokoladinio deserto „Lavos uola“ ir kt.

„Grėjaus name“ taip pat galima paskanauti didmiesčių restoranuose populiarių išskirtinės kokybės mėsainių (hamburgerių), sumuštinių.

Modernios technologijos

Nors šis prieš dešimt metų duris atvėręs restoranas visada ypatingą dėmesį skyrė patiekalų kokybei, tačiau šiemet buvo žengtas dar vienas didelis žingsnis inovatyvaus maisto ruošimo link.

„Didžiuojamės kėdainiečiams ir miesto svečiams galėdami pasiūlyti pagal sous-vide technologiją pagamintus patiekalus. Ši technologija – tai pažangiausios pasaulio virtuvės lyderis, žavintis gurmanus paruošto maisto tekstūra, išskirtiniu skoniu ir aromatais. Sous-vide paremta gaminimu vakuume daug žemesnėje nei įprasta temperatūroje, tad tokiu būdu paruoštas maistas yra gerokai maistingesnis ir vertingesnis. Sous-vide  maisto ruošimo būdas naudojamas garsiausiuose pasaulio restoranuose, džiugu, kad turime tai ir Kėdainiuose“, – šypsosi pašnekovas.

„Grėjaus namo“ šeimininkai visada stengėsi savo verslą plėtoti nepamiršdami socialinės atsakomybės, todėl patiekalus svečiams gamina tik iš aukštos kokybės produktų, nuolat stengiasi ieškoti geriau ir sveikiau.

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Skip to content