Daržovių sultys: kokius netikėtus skonius pamėgo lietuviai ir jų nauda

Sveikesnės gyvensenos tendencijos skatina lietuvius atidžiau rinktis ne tik maistą, bet ir gėrimus. Pavyzdžiui, vis dažniau pirmenybė teikiama natūralioms sultims. Vieni sulčių iš mėgstamų vaisių ar daržovių išsispaudžia namuose, kiti – jų dairosi parduotuvėse.
Prekybos tinklų atstovai sako, kad žiemos sezoną pastebimas natūralių daržovių sulčių pardavimų augimas, ir nors pirkėjai kasmet renkasi vis įvairesnes sultis, vienu iš svarbiausių kriterijų tampa ne tik skonis, bet ir nauda organizmui.
Pirmenybė – natūralumui
„Lyginant su šiltuoju metų sezonu, žiemą sveikuoliškų daržovių sulčių pardavimai išauga 29 procentais. Gali būti, kad viena iš priežasčių, kodėl šiuo laiku padidėja natūralių sulčių paklausa – po švenčių išaugęs noras atkurti organizmo balansą ar šaltuoju metu natūraliai pastiprinti imunitetą.
Metams bėgant, ir sulčių asortimentas parduotuvėse gerokai prasiplėtė. Šiuo metu siūlome ne tik lietuviams įprastas, vietos gamintojų spaudžiamas obuolių sultis – lentynose galima rasti ir raugintų kopūstų, burokėlių, pomidorų sulčių, taip pat ir įvairiausių natūralių sulčių kokteilių. Pavyzdžiui, aštrių pomidorų sulčių ar pagamintų iš įvairiausių daržovių“, – pasakoja prekybos tinklų atstovai.
Jų teigimu, iš siūlomų natūralių sulčių ir sulčių kokteilių populiariausiu tiek šaltuoju metų laiku jau ne vienus metus išlieka aštrus pomidorų kokteilis, antroje vietoje pagal pardavimus įsitaisė raugintų kopūstų sultys, o trečioje – daržovių kokteilis.
Ypatingas dėmesys sudėčiai
Pastebima, jog jeigu anksčiau didelio dėmesio sulčių sudėčiai ir pagaminimo būdui pirkėjai neskirdavo, dabar, rinkdamiesi sultis, į tai kur kas labiau atsižvelgia. Be to, žmonės kasmet vis labiau pamėgsta ir daržovių sultis, kurios yra ne tik pikantiškesnis, sotesnis, bet ir sveikesnis pasirinkimas.
Prekybos tinklams natūralias sultis tiekiančios bendrovės taip pat pastebi, kad Lietuvos vartotojai, sekdami sveikesnės mitybos tendencijomis, vis labiau vertina sulčių šviežumą, kokybę ir maistines savybes, stengiasi rinktis produktus be dirbtinių priedų bei konservantų.
„Vartotojai Lietuvoje tampa vis labiau išprusę. Jeigu prieš 10 metų žmonės produktus pirkdavo vedami smalsumo ir norėdami išbandyti naujoves, dabar, kai suprantame, kiek aplink yra netikrų dalykų, darome priešingai ir ieškome natūralumo.
Mūsų siūlomų sulčių sudėtyje aiškiai nurodyta, kad viskas, iš ko gaminamos sultys, yra natūralu – jas gaminame vadovaudamiesi senomis rauginimo tradicijomis, nenaudojame jokių chemikalų ar natūralių procesų „pagreitinimų“. Mūsų sultys yra gaminamos tik iš šviežių daržovių, o vienintelis papildomas ingredientas ir natūralus konservantas, kurį naudojame, yra druska“, – pabrėžia verslininkai.
Naudingos organizmui
Daržovių sultys – ne tik skanus, bet ir sveikas pasirinkimas. Jose gausu įvairiausių naudingų medžiagų, padedančių stiprinti imunitetą. Pavyzdžiui, pomidorų sultyse yra likopeno, kuris ne tik stiprina imunitetą, bet ir yra vienas iš stipriausių natūralių antioksidantų. Tuo tarpu burokėlių sultys pasižymi geležies gausa.
Per karantiną dalis žmonių pradėjo intensyviau sportuoti, o burokėlių sultys turi daug gerųjų savybių, kurios didina ištvermę ir daro teigiamą įtaką sportinei veiklai.
Kalbant apie sulčių naudą organizmui taip pat pabrėžiama, kad raugintų kopūstų sultys gerina žarnyno veiklą, o daržovių kokteilis apskritai yra imunitetą stiprinanti „vitaminų bomba“.
1 Komentaras
taaaip, labai gerų miksiukų galima padaryt. sveikų ir skanių. mes internetu nusipirkom lėtaeigę sulčiaspaudę, tai tokių pavarom gėrybių, kad ohoho