Apleistos Vilainių fermos ir tvartai sulyginti su žeme

 Apleistos Vilainių fermos ir tvartai sulyginti su žeme

Rangovas pasirūpino, kad pastatų šioje vietoje neliktų – dabar čia lygus apželdintas laukas./Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Vilainių gyvenvietė gražėja kasmet – neseniai joje neliko vaizdą darkiusių apleistų, bešeimininkių tvartų ir fermų. Šie apleisti pastatai vietos seniūnijai ir specialiosioms tarnyboms buvo tikras galvos skausmas.

Stovėjo nuo seno

Vilainių seniūnas Antanas Bružas pasakojo, kad šie pastatai Vilainiuose stovėjo nuo seno, o ilgainiui tapo tikra rakštimi.

„Anksčiau čia buvo kolūkio tvartai ir fermos, po to jie buvo išdalinti vietos gyventojams, jie čia ir gyvuliukus laikė ir naudojo kaip pagalbines patalpas.

Ilgainiui jie tapo niekam nereikalingi, tik gadino vaizdą ir kėlė visiems problemas, todėl savivaldybė pripažino šiuos pastatus bešeimininkiais ir buvo priimtas sprendimas juos nugriauti“, – pasakojo seniūnas.

Vilainių seniūnas Antanas Bružas pasakojo, kad šie pastatai Vilainiuose stovėjo nuo seno, o ilgainiui tapo tikra rakštimi.

Aut. past.

Nugriovė rangovas

Rangovas pasirūpino, kad pastatų šioje vietoje neliktų – dabar čia lygus apželdintas laukas.

„Buvo atrinktas rangovas, kuris specialia technika pastatus nugriovė. Šiferis ir mediena išvežti. Plytos ir pamatai buvo traiškomi vietoje, smulkinami ir tuomet išvežami.

Darbams pasibaigus visa teritorija išlyginta ir joje pasėta žolė“, – dėstė A. Bružas.

Kėlė problemų

Seniūnas pažymėjo, kad pastatas išties kėlė nemažai problemų – čia dažnai kildavo gaisrai.

„Pastatus buvo pamėgę nekokios reputacijos asmenys, čia ir vaikai užsukdavo.

Turėjome ne vieną gaisrą. Buvo čia ir didelių gaisrų, nudegė vieno pastato stogas. Išties galvos skausmas buvo, kurio dabar nebėra. Vilainiai toliau gražėja“, – pasidžiaugė A. Bružas.

2 Komentarai

  • Labai operatyvi informacija.
    Darbai buvo atliekami dar žiemą.
    Paklauskit seniūno kiek atliekų buvo užkasta po žeme.

    • Ką jūs čia meluojat viskas buvo užkasta po žeme

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video