„Langų galerijoje“ – dvi parodos

 „Langų galerijoje“ – dvi parodos

Šiuo metu Kėdainių M. Daukšos viešosios bibliotekos „Langų galerijoje“ veikia net dvi parodos. Vaikų ir jaunimo skyrių puošia Lietuvos vaikų piešinių paroda aeronautikos tema, suaugusiųjų skyriaus languose – Boriso Belchevo ir Algimanto Lūžos fotografijų ekspozicija „Paukščiai“. 

60 dalyvių

Anot M. Daukšos viešosios bibliotekos projektų ir renginių organizatorės Laimos Žilytės, Tarptautinės aeronautikos federacijos (FAI) piešinių konkurso „Draugiškesnis pasaulis su aviacijos sportu“, kuris vyksta nuo 1986 metų, nacionalinio turo laureatų ir geriausių darbų paroda krašto bibliotekoje eksponuojama antrus metus iš eilės.

„Šį kartą Kėdainių Broniaus Oškinio vaikų aviacijos akademijos ir Lietuvos aeroklubo iniciatyva organizuotoje Lietuvos vaikų piešinių parodoje aeronautikos tema – 60 dalyvių.

Tai – lankančių Broniaus Oškinio vaikų aviacijos akademiją, kuri turi net 10 eskadrilių visoje Lietuvoje bei mėgstančių skraidymą, vaikų piešiniai.

Eksponuojamuose kūriniuose surinktos gražiausios ir spalvingiausios 6–17 metų amžiaus vaikų svajonės.

Parodos autorių darbuose vaizduojamos įvairiausios skraidyklės, lėktuvai, taip pat fantastiniai ir realūs aeronautiniai siužetai“, – parodą pristato L. Žilytė.

[quote author=“L. Žilytė“]B. Belchevo ir A. Lūžos fotografijų parodoje – paukščių fotografijos, bylojančios apie nuostabią, turtingą, įdomią, spalvingą gamtą.[/quote]

Praskaidrins nuotaiką

Projektų ir renginių organizatorės teigimu, nekarantininiu laikotarpiu piešinių konkurso apdovanojimų šventė būdavo visai kitokia.

„Į ją suvažiuodavo daugybė dalyvių su tėvais iš visos Lietuvos. Gaila, jog šiemet realaus susitikimo negalėjome surengti, tačiau tikimės, jog bibliotekos „Langų galerijoje“ eksponuojama paroda praskaidrins kraštiečių nuotaiką, o kartu ir mūsų senamiestį greičiau pabudins iš žiemos ir nelengvo karantininio laikotarpio.

Manome, jog ši smagi ir spalvinga paroda džiugios ir šiluma spinduliuojančios nuotaikos suteiks kiekvienam. Kviečiame apsilankyti“, – ragina L. Žilytė.

Lietuvos vaikų piešinių paroda aeronautikos tema veiks iki balandžio 30 dienos.

Dominuoja paukščiai

Taip pat menui neabejingi žmonės kviečiami susipažinti ir su iki balandžio 8 dienos veiksiančia B. Belchevo ir A. Lūžos fotografijų paroda.

Šioje ekspozicijoje – paukščių fotografijos, bylojančios žiūrovui apie nuostabią, turtingą, įdomią, spalvingą gamtą.

„Sulaukus saulėto pavasario paroda „Paukščiai“ nutūpė bibliotekos languose.

Žinodama buvusio mūsų kraštiečio ornitologo Boriso Belchevo ir kraštiečio veterinaro Algimanto Lūžos pomėgį fotografuoti gamtos skrajūnus, pakviečiau eksponuoti paukščių fotografijas bibliotekos „Langų galerijoje“, kurios leis susipažinti su kerinčia gamtos fotografija, padės atskleisti paslaptingą jos grožį.

Esu įsitikinusi, jog Kėdainių senamiesčio širdyje eksponuojamų sparnuočių grožis tiek kraštiečiams, tiek ir svečiams suteiks žavesio ir sustiprins pavasario grįžimo šventę“, – mano L. Žilytė.

[#gallery=2584#]

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video