Lankstus požiūris į pokyčius rinkoje – patenkinti ir klientai, ir darbuotojai
Šiuo metu pasaulyje susiklosčiusi situacija – karti patirtis ir įmonėms, ir gyventojams. Krizės akivaizdoje greitai pasimato verslo požiūris į darbuotoją. Kai kurie gelbėja save darbuotojų sąskaita, kai kurie – sutrartinai veržiasi diržus ir pasiremdami vienas į kitą laukia, kol praeis tamsesnės dienos.
Tačiau yra ir toks verslas, kuris pamatęs menkiausią galimybę patobulėti, ją griebia ir… skina pergalės vaisius. Būtent taip į kritinę situaciją Lietuvos rinkose pažvelgė viešbutis-restoranas „Novus Rex“. Viešbučio direktorius Mantas Mikliušas neslepia – dabar tikrai ne laikas nuleisti rankas ir dūsauti, kaip sunku. Dabar kaip niekada reikia pasirūpinti kėdainiečiais, kad apribojus galimybes vaikščioti po parduotuves ir viešas erdves, jie galėtų gauti šilto ir skanaus maisto bet kuriuo dienos metu. Taip pat reikia pasirūpinti ir darbuotojais, kurie nori dirbti ir, žinoma, užsidirbti.
Verslą perorientavo
Lietuvoje įvedus karantiną, viešbučiai, retoranai ir kavinės pirmieji pajuto apribojimų naštą. Kelionės baigėsi akimirksniu, viešbučiai ištuštėjo, kavinėse ir restoranuose maisto tiekti nebegalima. Didžioji dalis tokio tipo įmonių Kėdainiuose tiesiog sustabdė savo veiklą.
Tuo tarpu „Novus Rex“ startavo su nauju projektu – vos praėjus dviems dienoms po karantino įvedimo, atidarė internetinę maisto užsakymo platformą www.maistaskedainiuose.lt.
„Kadangi turime visus leidimus išvežioti maistą, buvo priimtas sprendimas ne stabdyti veiklą, tačiau staigiai persiorientuoti nuo maisto patiekimo savo restorane, į maisto išvežimą. Labai stipriu veiklos išplėtimu aš, asmeniškai, to nevadinčiau, mes tiesiog pristatėme elektronine svetainę, kurioje asmuo gali užsisakyti patiekalus į namus Kėdainių mieste – tą buvo galima padaryti ir anksčiau – telefonu arba elektroniniu paštu, tačiau ši sistema, aišku, stipriai supaprastina visą procesą“, – kalbėjo viešbučio-restorano direktorius M. Mikliušas.
[quote author=“Aut. past.“]„Novus Rex“ direktorius Mantas Mikliušas neslepia – verslui nedera laukti, kol kažkas padės iš šalies. Priešingai – verslas turi pasirūpinti ir klientais, ir darbuotojais.[/quote]
Saugo ir klientus, ir darbuotojus
Verslas neturėtų laukti su ištiesta ranka, kol kažkas jį parems – įsitikinęs sėkmingo viešbučio-restorano savininkas.
„Manau, kad kilus tokioms situacijoms pirmiausia reikia galvoti ne apie tai, kas bus „kada nors“ ir „taigi valstybė kompensuos“. Reikia galvoti apie tai, ką mes turimie šiandien. O šiandien mes turime darbuotojus, klientus, tiekėjus.
Galėtume darbuotojus nušalinti nuo darbo, mokėti prastovas, galėtume klientams pasakyti „atsiprašome, nedirbame, nes negalime viduje paslaugų teikti“. Tiekėjams galėtume sakyti – nemokėsime pinigų, nes karantinas.
Bet ne taip verslas turi dirbti, ne toks jis turi būti. Mūsų reikalas yra sugalvoti, kaip užtikrinti verslo judėjimą, kad netektų nuvilti nei darbuotojų, nei klientų“, – įsitikinęs pašnekovas.
Svarbu tai, kad svetainėje www.maistaskedainiuose.lt kėdainiečiai gali išsirinkti ir užsisakyti restorano patiekalus į namus, už juos atsiskaitydami bankiniu pavedimu, o maistas jiems pristatomas prie namų durų vengiant bet kokio kontakto. Tai – labai svarbu šių dienų situacijoje.
„Kurdami naują maisto tiekimo į namus svetainę galvojome, kad Kėdainiuose yra asmenų, kurie negali, neturi laiko pasigaminti valgyti, arba tiesiog vengia nereikalingo kontakto su pašaliniais asmenimis.
Todėl teikiame bekontakčio pristatymo paslaugą, t.y. patiekalus pristatome nurodytu adresu ir paliekame klientui jo nurodytoje vietoje. Tiesa, dėl šios aplinkybės apribojome galimybę atsiskaityti už patiekalus grynais pinigais. Tačiau tik taip žmogus gali išvengti kontakto su pašaliniais žmonėmis, o juk tai dėl mūsų visų saugumo.
Būtent šiais principais ir dirbame – saugūs Jūs, saugūs Mes, saugūs Visi“, – kalba „Novus Rex“ direktorius.
Meniu – restorano, kainos – mažesnės
Kėdainiečiams ypač aktuali ir neabejotinai maloni staigmena – užsisakant restoraninius patiekalus internetu, jų kaina bus kone trečdaliu mažesnė! Kainas sumažinti leidžia pati paslauga, mat atsisakoma kai kurių dalykų, kurie reikalingi tik žmogų aptarnaujant tiesiogiai prie staliuko.
„Interneto svetainėje www.maistaskedainiuose.lt patiekalų kainos yra apie 30 procentų mažesnės, nei restorane. Toks kainų nustatymas pagrįstas išlaidų, susijusių su paties maisto pateikimu išvežamuoju būdu, sumažėjimu.
Daug kas galvoja kad patiekalo savikainą sudaro žaliavos kaina ir darbo laikas, kuris sunaudojamas tokiam patiekalui paruošti. Tačiau pamirštama, kad yra ir nematomos išlaidos: patalpų, įrankių, indų, baldų ir įvairios smulkmės priežiūros ir atnaujinimo sąnaudos. Kainos sumažinimas grindžiamas sumažėjusių sąnaudų, reikalingų aptarnauti pirkėją dydžiu.
Šiai dienai www.maistaskedainiuose.lt puslapyje pristatomas meniu yra siauresnis nei mūsų restorano meniu. Priėmėme sprendimą pasitarę su virėjais, kad meniu reikia susiaurinti siekiant išlaikyti gamybos laiką ir gaminamo patiekalo kokybę. Stengėmės į svetainę įkelti patiekalus, kuriuos galima pagaminti greičiau, kad nekiltų klientų nepasitenkinimo. Ir, aišku, nepateko patiekalai, kurių transportavimas sudėtingas, pavyzdžiui garsusis mūsų „keptas šamukas“, – šypteli pašnekovas pridurdamas, kad greitu metu į namus bus galima užsisakyti ne tik maisto, bet ir kavos, arbatos, gaiviųjų gėrimų.
Kaip saugo?
Žmonėms šiomis dienomis nepaprastai svarbu žinoti, kad paslaugų tiekėjai laikosi visų reikalaujamų švaros, higienos, paviršių ir rankų dezinfekavimo nurodymų. M. Mikliušas patikina – „Novus Rex“ darbuotojai visuomet atsakingai paisė visų higienos reikalavimų, o dabar prisidėjo ir papildomos apsaugos priemonės.
„Viešojo maitinimo sektoriuje tiek darbuotojų, tiek klientų saugumas turi būti užtikrinamas pastoviai. Jei atvirai – dezinfekcinio skysčio ar kitų chemikalų, paskelbus apie nepaprastąją padėtį, nebėgome greitai pirkti – mes jų turime pakankamai iš anksčiau, mat naudojame nuolatos – nepriklausomai nuo to, ar karantinas, ar gripas, ar koronavirusas.
Čia tokia sritis, kur negali niekada atsipalaiduoti, nes privalai užtikrinti pagaminto maisto saugumą. Aišku, keletas griežtesnių taisyklių atsirado. Prieš kokius 2 mėnesius, dar gerokai prieš įsisiūbuojant šiai grėsmei Europoje, buvo įsigytas bekontaktis termometras, ir dabar darbuotojų temperatūra matuojama kiekvieną reguliariai kelis kartus. Ir, aišku, atsirado veikloje veido kaukės“, – vardija pašnekovas.
Klientų sočiai
„Novus Rex“ kolektyvas darbo šiuo metu turi pakankamai. Tiesa, dalis darbuotojų visgi išėjo „pailsėti“ nuo darbo – tai darbuotojai, kurie augina mažus vaikus. Kiti, kurie galėjo persiorientuoti ir atlikti kiek kitokias, nei įprasta, darbines funkcijas, tą ir daro.
Direktorius džiaugiasi, kad klientai įvertino „Novus Rex“ pastangas greitai prisitaikyti prie šiandienos poreikių. Darbo ir klientų – daug.
„Mums labai džiugu, kad žmonės patiekalus užsisako per mūsų naująją svetainę. Tiesa, mes patys svetainę nuolat tobuliname – pildome turinį, atnaujiname nuotraukas. Panašu, kad ši sistema įgaus populiarumą, tuo labiau, kad atsižvelgiant į šiandienines rekomendacijas palaikyti minimalų kontaktą, mes tai galime pilnai įgyvendinti.
Gyventojams labai patogus paprastas prekių užsakymas ir apmokėjimas.
Stengsimės dėl klientų ir toliau!“, – pasižada M. Mikliušas.
Restorano „Novus Rex“ meniu peržiūrėti ir patiekalus išsirinkti galite www.maistaskedainiuose.lt
Maisto patiekalai pristatomi tik Kėdainių mieste. Dėl pristatymo į Kėdainių rajoną, ar kitas vietoves, teiraukitės skambindami +370 347 55555; +370 656 23807.
Pristatymas nemokamas, kai užsakymo krepšelio vertė yra 7 eurai ir daugiau. Maistą užsisakyti galite kiekvieną dieną 11.00-18.00 valandomis.
[#gallery=2334#]