Į rinką žengia drąsiai – nori suteikti žmonėms daugiau galimybių rinktis

 Į rinką žengia drąsiai – nori suteikti žmonėms daugiau galimybių rinktis

Kėdainiuose laidojimo paslaugas teikiančių įmonių gretas visai neseniai papildė dar vienas ritualinių paslaugų biuras „Kėdainių užuojauta“. Ilgus metus šioje sferoje dirbę Edgaras Melibajevas ir Arūnas Semėnas nusprendė – metas atidaryti savo įmonę ir suteikti žmonėms daugiau galimybių rinktis.

„Mes šioje srityje dirbame jau daugiau nei dešimtmetį. Turime sukaupę daug patirties, o dirbdami kitiems matėme, ko reikia žmogui, kokios klaidos buvo padarytos. Į rinką atėjome su noru suteikti žmogui galimybę pasirinkti ir maksimaliai sąžiningai ir gerai atlikti savo darbą. Tai tokia sritis, kurioje negali būti nei kruopelės aplaidumo“, – kalbėjo E. Melibajevas.

Naujo laidojimo biuro įkūrėjai mano, kad laidojimo verslas yra labai jautri sritis, mat žmogus šios paslaugos kreipiasi tuomet, kai yra labiausiai pažeidžiamas: kai į amžinybę iškeliauja jo mylimas žmogus.

Kitokia laidotuvių vizija

Nors laidotuvių organizavimas pastaraisiais dešimtmečiais gerokai pakito – dingo kiauras paras trunkančios budynės, raudos ir kitos gedulingų laidotuvių tradicijos, žmonės nebeorganizuoja tokių pompastiškų laidotuvių, tačiau artimiesiems, vietoj to, kad laiką skirtų atsisveikinimui su velioniu, prisiminimams apie jį, savo netekties skausmui, tenka dirbti vadybininkais: vos per kelias valandas suorganizuoti laidotuves, pasirūpinti mirusiojo drabužiais, karstu, susitarti su ritualinių paslaugų ir viešojo maitinimo įmonėmis, su dvasininkais dėl išlydėjimo į amžinybę. O jei nusprendžiama mirusįjį kremuoti, tai rūpesčio ir popierizmo dar daugiau.

„Mūsų tikslas suteikti žmogui galimybę ramiai atsisveikinti su artimuoju ir nuimti nuo jo pečių nereikalingus rūpesčius“, – teigia E. Melibajevas.

Pasak pašnekovo, kinta ir pačių laidotuvių tradicijos. Anksčiau dauguma artimųjų gyvendavo Lietuvoje. Taigi nekildavo didelės problemos jiems atvykti porą šimtų kilometrų į laidotuves. Dabar gi net šeimos nariai į laidotuves vyksta tūkstančius kilometrų. Vietoj budėjimo šarvojimo salėje dabar pageidaujama galimybės parodyti artimiesiems nuotraukas iš velionio gyvenimo, jo gražiausias, prasmingiausias akimirkas.

„Turime prašymų ne tik foninei muzikai, bet ir gyvai atliekamiems kūriniams, platus pasirinkimas klavišiniais, smuiku ar fleita grojančiais giesmininkais. Jei artimieji nori pasidalinti gyvenimo akimirkų nuotraukomis, pasirūpinsime visa reikiama įranga“, – patikina A. Semėnas.

Konkurencingos kainos

Versle svarbi reputacija, žmoniškumas ir kaina. „Pirmiausia mes dirbame žmonėms“, – sako Edgaras. Ne viskas čia pamatuojama pinigais. Ypač tą pačią jautriausią akimirką.

„Situacijų būna įvairių. Būna žmonės neturi pakankamai pinigų, bet ir dabar, kaip ir ankščiau, visuomet padedame, gauname papildomų nuolaidų, kurios leidžia įsitekti skirtame biudžete. Todėl skaudu girdėti, kai ateina žmonės, kurie pirmiausia užsuko pas mūsų kolegas ir išgirdo, kad jie nesiims užsakymo, nes jis per mažas. Todėl imamės kiekvieno užsakymo, net ir mažiau pelningo“, – sako pašnekovai.

[quote author=“E. Melibajevas“]Mūsų tikslas suteikti žmogui galimybę ramiai atsisveikinti su artimuoju ir nuimti nuo jo pečių nereikalingus rūpesčius.[/quote]

Tad nenuostabu, kad klientai grįžta tuomet, kai jiems vėl prireikia šių subtilių paslaugų. Patirtis, žinios bei laidojimo verslo išmanymas ir paskatino pašnekovus imtis šio verslo.

„Atsidarėme tam, kad žmogus galėtų rinktis. Kuo daugiau pasirinkimo, tuo geresnės sąlygos suteikiamos žmogui. Mieste didelė laidotuvių paklausa, bet maža pasiūla, ko pasekmė – Kėdainiuose kainos labai didelės. Mūsų kainos konkurencingos, ženkliai mažesnės nei kitur. Norisi, kad žmogus, nepaisant jo finansinės situacijos, galėtų savo artimą palaidoti, kad ir kukliai, bet gražiai, jaukiai, jautriai. Išsikėlėme sau tikslus padėti visiems žmonėms, nepriklausomai nuo jų finansinių galimybių. Rasti optimaliausią variantą, kad žmogaus lūkesčiai būtų išpildyti“, – kalba A. Semėnas.

Ritualinių paslaugų biuras „Kėdainių užuojauta“ teikia visas įmanomas paslaugas, reikalingas žmogaus palydėjimui Anapilin.

Siūlo neskubėti

Ne paslaptis, kad mieste šis verslas pasižymi itin didele konkurencija. Apie tai, kad žmogus mirė, laidojimo paslaugas teikiančios įmonės sužino labai greitai, neretai iškart vyksta į įvykio vietą, siūlo savo paslaugas. Kartais nutinka, kad vienoje vietoje susiduria kelių įmonių atstovai.

„Būna, kad mums paskambina žmonės, pasikviečia, mes atvykstame – o ten jau ir kitų įmonių atstovai. Žmonės pasimeta, susipainioja – kvietė lyg ir vienus, atvyksta kiti“, – neslepia įmonę įkūrę vyrai.

Be abejo, nutikus nelaimei, žmonės ilgai nesvarstę sutinka su pirmu pasiūlytu variantu. „Nereikėtų to daryti“, – pabrėžia pašnekovai.

„Skambinkite, įvertinkite, o tada nuspręskite, ko Jums reikia. Visų veiksmų eigoje tai leis sutaupyti ne vieną šimtą eurų“, – teigia E. Melibajevas.

Svarbios klientų emocijos

Atsisveikinimas su artimuoju – labai jautrus laikas. Žmonės būna apimti liūdesio, kartais net apatijos. Reikia laiko susitaikyti su netektimi. Todėl neretai žmonės gautą pagalbą įvertina po kurio laiko, kai emocijos jau nurimusios ir sugrįžusios į savo vietas, praėjęs pirminis šokas. Pašnekovai neslepia, jog po visko sulaukia ir padėkų – žmonės sutikę sveikinasi, kalbina, mini tik gerais žodžiais.

„Tai yra tokia darbo sritis, kuri yra labai jautri. Mes padedame žmonėms ir, nors tą akimirką jie būna susitelkę ties kitais dalykais, laikui praėjus, atsimenamos visos padarytos smulkmenos, visos įdėtos pastangos ir visi išpildyti pažadai. Būname šalia, kad galėtume pasirūpinti visais užkulisiniais dalykais, tam, kad artimieji galėtų netrukdomi išlydėti savo brangų žmogų, pabūti atsiminimuose, išgedėti“, – sako E. Melibajevas.

„Apie mūsų paslaugas ir darbo kokybę žmonės sužino vieni iš kitų. Tai, matyt, tokia sfera, kur didelę įtaką padaro pirmas įspūdis, susitelkimas į menkiausias detales. Kiekvienas, atslūgus emocijoms, ramiai permąsto, kaip viskas vyko, pagalvoja apie kiekvieną akimirką nuo pirmo susitikimo iki pat atsisveikinimo minutės ir susidaro bendrą galutinį vaizdą apie ritualinių paslaugų tiekėjus. Jei žmogus visą laiką jautėsi ramus ir užtikrintas, jis rekomenduos įmonę kitiems“, – viliasi A. Semėnas.

Platus asortimentas

Ritualinių paslaugų biuro „Kėdainių užuojauta“ turima laidotuvėms skirta atributika yra itin plati. Be to, jei klientas turi ypatingų pageidavimų, viską galima užsakyti ir gauti itin greitai.

„Vietoje turime įvairių karstų pasirinkimą – jie skirtingo medžio, skirtingų spalvų bei raštų, taip pat ekologiškų karstų. Be abejo, skiriasi ir kainos, todėl galime garantuoti, kad kiekvienas ras sau tinkamą variantą“, – pasakoja A. Semėnas.

„Būna, kad ateidamas žmogus jau turi savo viziją, kaip turėtų atrodyti jų pasirenkamas karstas – kokia turėtų būti išorė, vidus, spalva ir raštai. Esame tam pasiruošę – padedame apsispręsti, atliekame užsakymą ir užsakytą karstą gauname per keletą valandų“, – priduria E. Melibajevas.

„Kėdainių užuojautos“ biure taip pat rasite ąžuolinių ir keramikinių urnų, kelių rūšių laikinųjų kryželių. Taip pat labai platus turimų rūbų pasirinkimas. Mūsų turima atributika, rūbai ir visi laidojimo reikmenys yra modernūs bei stilingi“, – pabrėžia A. Semėnas.

Nepamiršo ir gyvūnų

„Mylimo augintinio netektis gali būti stipriu smūgiu šeimininkams, todėl patys labai mylėdami gyvūnus suprantame netekties reikšmę“, – pabrėžia vyrai.

Šiais laikais vis dažniau žmonės nori gražiai palaidoti ir mažuosius savo šeimos narius. „Kėdainių užuojauta“ siūlo karstelius ir gyvūnams. Pastarieji yra skirtingos dydžio, tinkami tiek šunims, tiek katėms.

„Kažkam galbūt tai atrodo kaip perteklinis dalykas, bet yra žmonių, kuriems šuo ar katinas yra pats tikriausias šeimos narys. Jiems širdis neleistų tiesiog kažkaip utilizuoti to gyvūno. Jie nori jį pagerbti ir atsisveikinti civilizuotai. Pagalvojome apie tai ir tuo pasirūpinome“, – sako E. Melibajevas.

Ritualinių paslaugų biurą „Kėdainių užuojauta“ rasite Radvilų g. 23, Kėdainiai. Tel. nr. 8 634 19824 bei 8 652 77677. Skambinti galima VISĄ PARĄ.

 

 

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video