Pasitikrino pasitikėjimą

 Pasitikrino pasitikėjimą

Kėdainiuose išrinktas Seimo narys Darius Kaminskas pasitikrino kolegų pasitikėjimą. Jis kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, prašydamas įvertinti, ar nepažeidė įstatymų bei etikos normų gyvendamas Seimo viešbutyje, kai jo šeima sostinėje turi tris butus, kuriuos nuomoja pagal ilgalaikes sutartis. Šią savaitę D. Kaminskas kreipėsi ir į Antikorupcijos komisijos pirmininką, prašydamas sukviesti Antikorupcijos komisijos neeilinį posėdį ir įvertinti, ar dėl kilusių nesusipratimų jis gali toliau eiti šios komisijos primininko pavaduotojo pareigas. 

Trečiadienį į neeilinį posėdį susirinkę Antikorupcijos komisijos nariai nusprendė, kad pasitiki D. Kaminsku ir šis toliau gali eiti šios komisijos pirmininko pavaduotojo pareigas. 

Šioje komisijoje taip pat dirbantis liberalas Kęstutis Glaveckas net piktinosi, kad parlamentarai priversti svarstyti tokias smulkmenas.

Pasak jo, tokie dalykai neužtikrina skaidrumo, bet labiau primena pavydą.

„Mes nustojome valgyti cepelinus, vienas kitą pradėjome ėsti“, – sakė K. Glaveckas.

Po balsavimo paaiškėjo, kad Antikorupcijos komisija pasitiki D. Kaminsku. 

Gyvendamas Seimo viešbutyje ir susimokėdamas už visus komunalinius patarnavimus, jis nepažeidžia jokių įstatymų, tad ir toliau gali eiti Antikorupcijos komisijos pirmininko pavaduotojo pareigas.

Pasitikėjimą D. Kaminskas šią savaitę pasitikrino ir valdančiųjų frakcijoje, kuriai priklauso. Šios frakcijos nariai taip pat išreiškė pasitikėjimą kėdainiečiu.

Dar anksčiau palankaus sprendimo D. Kaminskas sulaukė ir Seimo Etikos bei procedūrų komisijoje, į kurią pats kreipėsi, prašydamas įvertinti jo elgesį.

Ši komisija net atsisakė pradėti tyrimą šiuo klausimu, nes D. Kaminskas nepažeidė jokių įstatymų. 

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video