Darius Kaminskas už gyvenimą Seimo viešbutyje susimoka pats

 Darius Kaminskas už gyvenimą Seimo viešbutyje susimoka pats

Pats kreipėsi į Seimo etikos ir procedūrų komisiją

Kėdainiuose išrinktas Seimo narys Darius Kaminskas, kaip ir dauguma kitų Seimo narių, gyvena Seimo viešbutyje, tačiau už visas būsto nuomos paslaugas, skirtingai nei daugelis kitų, susimoka iš savo atlyginimo. Praėjusią savaitę kilus abejonėms, ar D. Kaminskas turi teisę gyventi Seimo viešbutyje, kai jo šeima sostinėje turi tris butus, kuriuos nuomoja pagal verslo liudijimą, paaiškėjo, kad D. Kaminskui gyvenamasis plotas skirtas teisėtai. Dar gerokai prieš skiriant minėtas gyvenamąsias patalpas, D. Kaminskas aiškiai deklaravo visą šeimos turtą, nepuolė jo perrašinėti sūnui ar giminaičiams, kaip kad padarė kai kurie kiti Seimo nariai, o vietą viešbutyje gavo tik po to, kai liko laisvų butų, apsigyvenus viešbutyje tiems Seimo nariams, kurie neturi jokio kito gyvenamojo ploto sostinėje. Tokia tvarka galioja visiems Seimo nariams.

– Kodėl gyvenate Seimo viešbutyje, o ne viename iš savo žmonos butų? – „Rinkos aikštė“ paklausė Seimo nario Dariaus Kaminsko.

– Man tapus Seimo nariu, butai jau buvo išnuomoti, ilgalaikės nuomos sutartys jau buvo pasirašytos, tad jei būčiau siekęs apsigyventi viename iš butų, žmonai būtų reikėję nutraukti kažkurią ilgalaikę sutartį ir nuomininkus išprašyti lauk, sukeliant jiems nemažai streso.

Daugiau nei prieš 15 metų mūsų šeima įsigijo nekilnojamą turtą Vilniuje su tikslu užsiimti būsto nuoma pagal verslo liudijimą. Už verslo liudijimo įsigijimą visuomet mokami mokesčiai valstybei pagal nustatytus nekilnojamo turto nuomos įkainius.

[quote author=“D. Kaminskas“]Man nereikia jokių išimčių, lengvatų ar svetimo turto. Esu įpratęs už viską susimokėti pats iš savo kišenės.[/quote]

Būstai visuomet buvo ir yra nuomojami pagal oficialias pasirašytas nuomos sutartis su įsipareigojimais nuomininkams ir būsto savininkui.

Mokesčiai už būsto nuomą atliekami tik bankiniu pavedimu, nurodant pinigų pervedimo paskirtį.

Investuodami iš bankų skolintus pinigus į nekilnojamąjį turtą sostinėje, tiesiog siekiame sau užsitikrinti orią senatvę.

– O jei Seimo kancleris Jums būtų neskyręs vietos viešbutyje, tuomet vis tik būtumėte apsigyvenęs viename iš šeimos butų?

– Ne. Kaip jau minėjau, mudu su žmona visada laikomės duoto žodžio.

Jei su nuomininkais sutarta, kad jie nuomojamuose butuose gyvens pagal pasirašytą sutartį numatytą laikotarpį, pasikeitus aplinkybėms negalime laužyti sutarties, net jei mums tai būtų naudingiau.

Jei nebūčiau gavęs vietos Seimo viešbutyje, man pačiam būtų tiesiog tekę nuomotis butą Vilniuje, tik šiuo atveju – ne iš žmonos, o iš kitų nuomotojų.

– Seime buvo svarstomas siūlymas, kuriuo buvo siekiama apmokestinti visus Seimo viešbutyje gyvenančius parlamentarus, tačiau dauguma Seimo narių šiam pasiūlymui nepritarė? Kaip Jūs balsavote?

– Aš balsavau už tai, kad visi Seimo nariai turėtų mokėti už savo pragyvenimą patys. Kaip balsavau ir už tai, kad Seimo nariams už be pateisinamos priežasties praleistus posėdžius būtų taikomos sankcijos.

Labai gaila, kad tokiems sprendimams nepritarė didžioji Seimo narių dauguma, tad jie ir neįsigaliojo.

Dar kartą akcentuoju – man nereikia jokių išimčių, lengvatų ar svetimo turto. Esu įpratęs už viską susimokėti pats iš savo kišenės.

[quote author=“Darius Kaminskas“]Jokių įstatymų nepažeidžiau ir niekada to nedaryčiau.[/quote]

O sąmokslo teorijų kūrimas ir dalyvavimas jose, kaip šiuo atveju dėl man skirto gyvenamojo ploto Seimo viešbutyje, man yra nepriimtinas. Jokiose sąmokslo teorijose nedalyvauju nei Seime, nei savo asmeniniame gyvenime. Jokių įstatymų nepažeidžiau ir niekada to nedaryčiau.

Nors ši informacija apie tai, kad mūsų šeima turi tris butus Vilniuje, o aš gyvenu Seimo viešbutyje, už kurį susimoku pats, yra viešai deklaruojama nuo pat pirmos dienos, aktuali kai kam ji pasidarė tik dabar, matyt, todėl, kad artėja nauji Seimo rinkimai.

Tai, kad gyvendamas Seimo viešbutyje nepažeidžiu jokių įstatymų, akivaizdu. Tačiau tam, kad neliktų jokių nesusipratimų ir baigtųsi visos interpretacijos, aš pats kreipiausi į Seimo etikos ir procedūrų komisiją, kad ji apsvarstytų mano poelgį ir įvertintų, ar jis yra etiškas.   

– Ačiū už pokalbį.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video