Seimas imasi siūlymo plėsti NT mokesčio bazę

 Seimas imasi siūlymo plėsti NT mokesčio bazę

Seimas pradeda svarstymus, ar valdančiųjų „valstiečių“ siūlymu išplėsti gyventojų nekilnojamojo turto (NT) mokesčio bazę.

Seimas antradienį po pateikimo priėmė svarstyti platesnį apmokestinimą siūlančias Nekilnojamojo turto mokesčio įstatymo pataisas: už tai balsavo 65 Seimo nariai, prieš 38, o susilaikė 13. Toliau projektą Seimas svarstys lapkričio 26-ąją.

„Valstiečiai“ siūlo sumažinti NT neapmokestinamąjį dydį nuo dabartinės 220 tūkst. eurų iki 100 tūkst. arba 150 tūkst. eurų ribos, o šeimoms, auginančioms tris ir daugiau vaikų arba neįgalų vaiką – nuo 286 tūkst. iki 200 tūkst. eurų ribos.

Mišriai Seimo narių grupei priklausantis Mindaugas Puidokas priekaištavo, kad naują mokestį tektų mokėti tik Vilniaus ir Kauno gyventojams, nes kituose Lietuvos vietovėse NT yra pigesnis.

Pajamos iš didesnio NT mokesčio jau yra suplanuotos 2020 metų biudžete. „Valstietės“ Agnės Širinskienės teigimu, jeigu Seimas nutars apmokestinti turtą nuo 150 tūkst. eurų, į valstybės biudžetą būtų surinkta kiek daugiau negu 4 mln. eurų.

Skaičiuota, jo apmokestinus NT nuo 100 tūkst. eurų, biudžetas papildomai gautų apie 9,2 mln. eurų.

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis anksčiau teigė siūlantis 150 tūkst. eurų ribą, kad mokesčio nereikėtų mokėti vyresnio amžiaus žmonėms, gyvenantiems didžiuosiuose miestuose.  

Kartu „valstiečiai“, kaip ir Vyriausybė, siūlo suvienodinti minimalų NT mokestį visam apmokestinamam gyventojų ir įmonių NT, jį padidinant nuo 0,3 proc. iki 0,5 procento.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video