Kėdainiečiai tapo ralio prizininkais

 Kėdainiečiai tapo ralio prizininkais

Kaune vykusiame Tarptautiniame autoralyje, skirtame nusipelniusiems automobilių sporto meistrams Kastyčiui ir Arvydui Girdauskams atminti, kėdainiečiai Rimantas Kairys ir Saulius Dargys automobilio sporto meistrų veteranų grupėje iškovojo antrąją vietą.

Šio ralio dalyje „Kauno ruduo 1974–2019“ kėdainiečiai kartu su dar 7 šio sporto veteranais varžėsi „Volga“ markės automobiliais. Veteranų grupės ekipažai susirinko iš viso pasaulio – Vokietijos, JAV, Kanados bei kitų pasaulio šalių. Visi jie praeityje buvo anuometės Tarybų Sąjungos automobilių sporto rinktinės nariai. Veteranų ralio trasa sudarė apie 120 km, iš kurių maždaug 50 km sudarė greičio ruožai.

Iš viso Tarptautiniame ralyje varžėsi 120 ekipažų iš įvairių pasaulio šalių, veteranų klasėje lenktyniavo 30 ekipažų, o „Volgų“ veteranų ralyje – 7 ekipažai. 

Kėdainiečiai prisipažįsta, kad Kauno tarptautiniame ralyje jie dalyvauja kasmet.

„Ralyje „Kauno ruduo“ dalyvaujame kasmet. Tai yra vienintelės lenktynės, kuriose mes dalyvaujame. Šis renginys yra tapęs mūsų tradicija. Tiesa, raliui labai daug nesiruošiame, nesitreniruojame, tiesiog susitinkame ir aptariame savo strategijas, ralio maršrutus. Šiose lenktynėse didžiausia vertybė yra susitikti su kolegomis, pabendrauti ir, žinoma, smagiai palenktyniauti, o pergalė nors ir yra maloni, bet tikrai ne pati svarbiausia. Džiugu, kad šiemet buvome antri, nes varžovai tikrai labai stiprūs, profesionalūs. Labai tikimės, kad turėsime galimybę ralyje dalyvauti ir kitais metais.

O šiandien labai norėtume padėkoti mūsų rėmėjams: Kėdainių rajono savivaldybės administracijai ir bendrovei „Vikrema“. Be jų paramos vargu ar būtų pavykę sudalyvauti ralyje“, – sako kėdainiečių ekipažo šturmanas Saulius Dargys.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video