„Laisvės piknike“ diskutavo ir du žinomi kėdainiečiai

 „Laisvės piknike“ diskutavo ir du žinomi kėdainiečiai

Praėjusį savaitgalį Kaune surengtame „Laisvės piknike“ aktyvūs buvo ir Lietuvos medikai, kuriems labai svarbios ne tik sveikatos apsaugos problemos, bet ir pati Lietuvos medicinos ateitis. Lietuvos medikų sąjūdis šiame renginyje surengė diskusiją apie sveikatos sistemos ateitį. Šioje diskusijoje dalyvavo Kėdainių gydytojas traumatologas Alfredas Hofmanas. Prie diskusijos netikėtai prisijungė ir Seimo narys Darius Kaminskas, kuris į šį renginį buvo atėjęs tik kaip žiūrovas.

„Laisvės piknike“ medikai diskutavo apie optimizuojamą Lietuvos nacionalinės sveikatos sistemos tinklą ir aiškinosi, kuriuo keliu geriau pasukti – centralizacijos ar decentralizacijos?

Paliesti ir ypač opūs klausimai apie tai, kas laukia rajonų ligoninių, ko tikisi medikai, ko tikisi pacientai, koks yra jaunimo požiūris į reformas, kaip pritraukti medikus dirbti rajonuose, koks savivaldos vaidmuo šiame procese?

Diskusijos organizatoriai iš Lietuvos medikų sąjūdžio buvo nusivylę, kad į diskusiją neatvyko Sveikatos apsaugos ministerijos atstovai, nors jie ir buvo kviesti. Tačiau šią spragą sėkmingai užpildė diskusijos stebėti atvykęs Seimo narys D. Kaminskas, pats neplanuotai tapęs šios diskusijos dalyviu.

„Didelis ačiū Seimo nariui Dariui Kaminskui, Sveikatos ekonomikos centro direktoriui Romualdui Buivydui, Kauno klinikų neurochirurgui Karoliui Bareikiui, Kėdainių ligoninės gydytojui traumatologui-ortopedui Alfredui Hofmanui ir gydytojai odontologei, Odontologų rūmų ir Lietuvos medikų sąjūdžio valdybos narei Auristidai Gerliakienei, kurių dėka diskusija buvo gyva, aktyvi ir labai įdomi.

Diskusija pavyko, auditorijos aktyvumas taip pat buvo nemažas – klausimai, atsakymai ir komentarai diskusiją paįvairino“, – socialiniuose tinkluose rašo Lietuvos medikų sąjūdis.

„Laisvės piknike“ medikai su D. Kaminsku išdiskutavo nemažai svarbių klausimų ir padarė išvadas, kad kiekviename rajone turi būti individualiai atlikta sveikatos paslaugų teikimo ir poreikių analizė, kad ligoninių tinklas turi būti perorganizuojamas, o ne optimizuojamas/mažinamas, o įgyvendinant šiuos procesus yra būtinas visų medikų dalyvavimas, kalbėjimasis ir susikalbėjimas.

Po šios diskusijos socialiniuose tinkluose medikė Jurgita Sejonienė rašė: „Asmeniškai noriu padėkoti diskusijos dalyviams – Karoliui ir Alfredui – dėl tokių kaip jie, aš net neabejoju, kad Lietuvoj tikrai viskas bus gerai. Gerb. Romualdui Buivydui – jo gebėjimas ne tik tiksliai „pagauti“ problemą, bet ir pažiūrėti „kitu kampu“ į mums kartais jau diskutuotus ir perdiskutuotus klausimus buvo labai vietoj ir laiku. Aišku, Auristidai Gerliakienei už jos energiją ir visada nuo-iki argumentuotą poziciją dėl Odontologų rūmų. Ir tikrai labai nuoširdžiai – gerb. Dariui Kaminskui, kuris puikiai įrodė, kad diskutuoti, kalbėtis yra labai svarbu, kad dažnai barikados tarp valdžios atstovų yra dirbtinės, o tiesa, konsensusai gimsta elementariai kalbantis ir diskutuojant.“

Jai pritarė ir Reda Aržanauskienė: „Seimo narys Darius Kaminskas šiandien parodė, kad galima atvira, įdomi ir kompetentinga diskusija su valdžios atstovais, ir kai kurie iš jų girdi ne tik save.“

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video