Kėdainiuose – didesnis motociklininkų eismas: lankysis kultūrinio ralio dalyviai

 Kėdainiuose – didesnis motociklininkų eismas: lankysis kultūrinio ralio dalyviai

Rugpjūčio 24 dieną, šeštadienį, visoje Lietuvoje startuoja didžiausias tradicinis kultūrinis ralis „Ryterna modul Mototourism rally“ su iniciatyva „Baltijos keliui 30“. Motociklininkai vienu metu visoje Lietuvoje per vieną dieną sukurs unikalią progą – susipažins su Baltijos kelio herojais – iniciatoriais, aplankys istorinius objektus ir varžysis dėl turiningiausios kelionės. Ralyje dalyvaujančius motociklininkus bus galima sutikti ir Kėdainiuose. Čia bus vienas iš ralio dalyvių ieškomų „punktų“ – Kėdainių kultūros centre esanti „Mėgėjo“ kino studija.

Kaip teigia ralio organizatoriai: „Niekada nežinai, kas už kampo. Net jei tai būtų vienintelis ralio punktas, ralis įvyktų. 1962 m. Kėdainių kultūros centro pusrūsyje susibūrė „Mėgėjas” inteligentija, padovanojusi Lietuvai 61 meninį filmą, išsiskiriantį savo originalumu. 2013 m. „Mėgėjas“ filmų kolekcija pripažinta nacionalinės reikšmės dokumentiniu paveldu ir įrašyta į UNESCO programos „Pasaulio atmintis“ Lietuvos nacionalinį registrą. Nepamatyti to savo akimis, lygu nedalyvauti ralyje. Tos kelios akimirkos įsirėš ilgam į atmintį“.

„Ryterna Modul Mototourism Rally“ – tai kultūrinis, intelektualus mototuristinis ralis, kurio metu dalyviai važiuoja motociklais po Lietuvą, aplanko ir pažįsta įdomias Lietuvos vietoves, susitinka ir bendrauja su lankomų vietų bendruomenėmis ir už organizatorių pateiktų užduočių įvykdymą gauna taškus.

Užduotys yra susijusios su Lietuvos istorija, architektūra, etnografiniu paveldu ir leidžia ralio dalyviams, vietiniams ir šalies svečiams, geriau pažinti Lietuvą bei nuotaikingai praleisti laiką. Komanda, surinkusi daugiausiai taškų, laimi.

Šiais metais ralyje dalyvauja 215 komandų. Iš viso – per 1 000 dalyvių.

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video