Kėdainiuose lankėsi samariečių delegacija iš Vokietijos (FOTO, VIDEO)

 Kėdainiuose lankėsi samariečių delegacija iš Vokietijos (FOTO, VIDEO)

Kelių dienų trukmės vizitą Lietuvoje Zemerdos (vok. – Sömmerda) miesto samariečių bendrijos septynių narių delegacija antradienio popietę užbaigė susitikdama su Kėdainių rajono savivaldybės atstovais.

[quote author=“P. Aukštikalnis“]Zemerdos miestą turėdami kaip artimą partnerį, galime pasisemti iš vokiečių teisingo viešojo administravimo pavyzdžių ir geros patirties, teisingo socialinių projektų vystymo siekiant kuo daugiau naudos Kėdainių miesto ir rajono bendruomenei.[/quote]

Svečius iš Vokietijos priėmė Kėdainių rajono savivaldybės vicemeras Paulius Aukštikalnis, administracijos direktorius Arūnas Kacevičius bei jo pavaduotoja Danutė Mykolaitienė.

Žalia šviesa naujam etapui

„Šio vokiečių vizito tikslas – padėti atgaivinti samariečių veiklą Kėdainiuose, kadangi organizacijoje įvyko dideli pokyčiai ir permainos. Šiandien žengėme didelį žingsnį užtikrinti tai, kad ši bendrija mūsų mieste su vokiečių pagalba, bet lygiai taip pat – mūsų teigiamu požiūriu, supratimu ir mūsų pačių pagalba atgims naujajam, antrajam ir labai sėkmingam etapui.

Samariečių veikla – labai svarbi, o šiuo susitikimu užtikrinome vokiečius, jog iš mūsų – Kėdainių rajono savivaldybės – pagalba tikrai bus. Ir pagalba, ir „žalia šviesa“ naujiems bendriems projektams“, – „Rinkos aikštei“ sakė Kėdainių rajono savivaldybės mero pavaduotojas P. Aukštikalnis.

Stiprinti ir samariečių, ir pačių miestų bendrystę

Vicemeras patikino besiviliantis, jog ne vien Kėdainių ir Zemerdos samariečių bendrystė, bet ir šių dviejų miestų, kaip partnerių, ryšys dar labiau sustiprės.

„Man, asmeniškai, Vokietija visuomet buvo ir išlieka aukšto viešojo administravimo lygio pavyzdys. Zemerdos miestą turėdami kaip artimą partnerį, galime pasisemti iš vokiečių teisingo viešojo administravimo pavyzdžių ir geros patirties, teisingo socialinių projektų vystymo siekiant kuo daugiau naudos Kėdainių miesto ir rajono bendruomenei. O pamažu ir žengti į priekį ekonomikos bei socialinio saugumo srityse“, – įsitikinęs P. Aukštikalnis.

[quote author=“Ch. Karlas“]Kėdainiai – vienas pagrindinių ir svarbiausių mūsų miesto partnerių.[/quote]

Sugrįš dar ne kartą

„Kėdainiuose viešime nebe pirmąjį kartą. Džiaugiamės Zemerdos miesto ir Kėdainių draugyste, kurią oficialiai pradėjome prieš trisdešimt metų. Kėdainiai – vienas pagrindinių ir svarbiausių mūsų miesto partnerių, – šyptelėjo Zemerdos miesto samariečių bendrijos vadovas Christianas Karlas,

taip pat einantis Zemerdos miesto savivaldybės vicemero pareigas. – Šis susitikimas išties naudingas susitikimas tiek Kėdainių ir Zemerdos samariečių, tiek šių dviejų miestų bičiulystei. Ketiname ir toliau šiuo sudėtingu keliu žygiuoti drauge, padėti vieni kitiems. Kėdainių samariečių bendriją supurtė pokyčiai, ir mes labai tikime naująja jų vadove Sonata Patkauskaite, tikime, kad būsime pajėgūs drauge įgyvendinti aibę naujų projektų. Privalome pasitikėti vieni kitais.“

Su Kėdainių rajono savivaldybės vicemeru P. Aukštikalniu bendravęs Zemerdos miesto savivaldybės vicemeras Ch. Karlas po susitikimo bendraudamas su žurnalistais prasitarė ketinantis dar šįmet sugrįžti į Kėdainius:

„Nors Lietuvoje viešime kartą per metus, šįkart ketiname sugrįžti dar ir antrąjį – į Kėdainių miesto šventę. Turėtų būti labai įdomu. Juk Kėdainiai mums – svarbūs.“

Bendradarbiavimą mezga ir užsienyje

Primename, kad šiomis dienomis Kėdainių rajono savivaldybė svarbią bendradarbiavimo sutartį pasirašė su Rumunijos Feltičenio miesto savivaldybe.

Kėdainių rajono savivaldybės meras Valentinas Tamulis rankomis sukirto su Feltičenio miesto savivaldybės meru Gheorghe Cătălin Coman.

[#gallery=2027#]

Rekomenduojame parsisiųsti:

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video